Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net
FYLLESJUK FØR DRØBAKSUNDET
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Dette verket er dessverre ikke ren fiksjon, og enhver likhet med reelle personer eller hendelser er sterkt beklagelig, men sannsynligvis korrekt. Da redaktøren for dette magasin spurte om noen ville være med på danskebåt-tur, meldte jeg meg straks. Tanken om billig sprit og villige pensjonistdamer var så absolutt tiltalende.


Båten gikk fra Oslo i strålende vårvær, og et stort antall halvlitere før avgang gjorde sitt til at stemningen var god. Etter å ha plassert bagasjen på hver vår lugar, spaserte vi opp til Captain`s Corner, hvor vi knisende kunne bivåne Norges nederlag mot Hviterussland. Men, et rom fylt av skuffede og fulle nordmenn er rett og slett ikke trygt, derfor gikk turen til restauranten isteden. Å være veggis på danskebåten er ingen fest, men så lenge alt annet er det, kom hele konseptet med fast føde litt i bakgrunnen. Restauranten kunne nemlig skilte med vin på tappekran, og selvbetjening. Her begynte problemene.


For mange er danskebåten ensbetydende med vill fyll. Personlig så jeg ingenting på denne turen som endret den oppfatningen av denne flotte institusjon. Pensjonister og mindreårige samles i skjønn, og fuktig, forening. Det finnes ikke noe før eller etter danskebåten, alt som teller er "her og nå", samt hvor neste drink kommer fra. Som en person som gjerne adlyder alkoholens liflige lokkesang, passet det meg perfekt. Likevel må jeg innrømme at vi kunne reflektert mer over ordet "moderasjon". Observatør-rollen ble nemlig fort byttet ut med deltaker-rollen, og etter hvert ble det tydelig at vi faktisk var blant de verste på hele båten. Stikkord her er lugarknusing, gjøgling utenfor ripa på båten, skamløs utskjelling av eldre mennesker, og det å grisebanke noen fordi de ikke vil la seg intervjue. Hva i all verden er det med danskebåten som gjør at folk tror de rockestjerner? Spør ikke meg, jeg sovna lenge før jeg fant svaret.

Det eneste som ikke svarte til forventningene/fordommene, var den høye andelen av unge mennesker. Danskebåten var for meg et flytende eldresenter, men på denne turen var det annerledes. Noe av forklaringen er vel klasseturer og den slags, men moro var det i hvert fall. Vi snakket med to av de, Gunvald og Vidar(?), hvorav sistnevnte hadde en lei tendens til å sovne overalt. Gutta hadde faktisk vært på klassetur, men ble sendt hjem på grunn av fyll. Man kan spørre seg hvor oppegående den læreren er, som da sender de hjem med danskebåten!

Danskebåten er i hvert fall et strålende tiltak, men jeg kommer ikke til å gjenta turen med det første. To dager er nemlig mer enn nok, og det var en god følelse å kunne gå av båten. Herr Redaktør følte nok det samme, etter å ha sittet i "avhør" i en times tid, med kreditt- og pressekort inndratt. Det var visst ikke så populært at vi hadde brukt store deler av andredagen til å dekorere rommet (og for så vidt også undertegnede) med ostepop, urin og rødvin. Vel, smålige mennesker vil man alltid ramle borti, slikt kan man bare ikke bry seg med.

Alle var i hvert fall enig om at det hadde vært en fin tur. Selv om de færreste husket noe som helst.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish