Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net
EP 1 - blod på buksa
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Jeg gikk inn på kontoret og satte meg ved kontorpulten min. Stein skulle ha vært i møte med Erland dagen i forveien, Kim hadde villet lære ham en lekse og Hilde oppførte seg høyst merverdig.


Og Erland lå hodeløs inne på sitt kontor. Dette var veldig underlig.Jeg satte meg på stolen og børstet merket at buksa var litt klissete på leggen. Jeg tittet ned og så små potespor i blodrødt opp langs buksekanten... I alle dager...??
Jeg skvatt til da telefonen ringte. Det var Henrik.
- Hei Mats, det er Henrik. Jeg er i Oslo, jeg kom hit i går. Vi må snakke sammen. Erland nekter å gi meg lønn, sa han med irritasjon i stemmen. Etter at han hadde flyttet til Gøteborg og sluttet som heltidsjournalist i Propaganda, var avtalen at han skulle levere saker som frilanser mot vanlig frilansvederlag. Greia var imidlertid den at vi hadde kranglet om hvor mye penger han skulle få. Og jeg hadde ikke hatt annet valg enn å la ham ta diskusjonen med Erland. Jeg sto ikke i noen posisjon hvor jeg kunne gi ham masse penger for en jobb han ikke gjorde, og Erland var dessuten mye flinkere til å være streng og avvisende enn meg. Det lett ironiske var at akkurat denne egenskapen nå gjorde at hodet hans ikke lenger satt fast i skuldrene.

Henrik ville gjere prate med meg, fordi en krangel dagen i forveien, med Erland, hadde endt med uforløst sak. Og tilbakeholding av feriepenger.

Resten av dagen gikk med på å drive detektivarbeid. Først og fremst hadde det vært viktig å få låst kontoret til Erland. Det hadde jeg fått gjort i lunsjen, og heldigvis hadde ingen forsøkt å komme seg inn på kontoret hans før den tid.
En annen ting jeg hadde gjort var å sette opp en oversikt over alle som jobbet i Propaganda, og hvilke motiver og muligheter de måtte ha for å ønske Erland død:
Stein - hadde mulighet i sammenheng med møtet de to skulle ha hatt. Og han hadde et motiv i og med at han ønsket seg posisjonen til Erland.
Hilde - hadde motiver i massevis etter at hun nylig hadde blitt nektet høyere lønn. I tillegg hadde det titt og ofte vært høylydte krangler inne på kontoret til Erland, nå sist om det faktum at hun hadde måtte gjøre en masse tull som ikke sto i arbeidsbeskrivelsen. Den siste krangelen hadde endt med at Erland hadde ledd og bedt henne gå ut med søpla fra kontoret sitt.
Kim - hadde motiv og var morbid nok til å sitte på jobb dagen etter uten å fortrekke en mine. Han hadde dessuten ønsket at Erland skulle lære seg en lekse.
Henrik - var kommet hjem fra Sverige bare for å få ferieutbetalingen sin imidlertidig sperret. Han var dessuten den som kunne ha størst grunn til å gi meg skylda for ugjerningen.

I tillegg satte jeg opp navnene på alle de andre ansatte. I tilfelle. Hvem vet, det kunne være hvem som helst:
Marica, Wenie, Anette, Svenke, Mona eller Ruben.
I tillegg skjedde to merkelige ting den ettermiddagen.
Først fikk jeg en mail fra Katja, som visst nok var i Colombia, hvor hun fortalte meg at alt sto bra til og den slags. Problemet med mailen var imidlertid at hun hadde skrevet 'æ', 'ø' og 'å' med norske bokstaver. Hvilket var høyst besynderlig i og med at hun var i et land med begrenset tilgang på datamaskiner, og hun er som alle vet alt for lat til å gidde å bry seg om å finne dem fram.
Sist, men ikke minst, ble det sendt ut et 'memo' fra Erland Bakke som sa at alle måtte jobbe hele Påsken, fordi det var mer enn nok som skulle gjøres. Det gikk kaldt nedover ryggen min.
Hvem tror du er morderen?
Vi trekker ut ti vinnere av alle som svarer hver dag denne uken.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish