Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net
Fun, sun and guns i Mañana Bay del III
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Gull og plyndring, sølv og svindel
En av de arrangerte turene går til Kairo. Det er snakk om ekspressturisme i ordets rette forstand, med femten minutter på hver sight og busslast på busslast med tyskere, japanere og brautende nordmenn ned i pyramider, gjennom museer, ut på Nilen, bort til sfinxen, inn i butikker, langsetter handlegater og opp på høyder med utsikt over den enorme byen. Guider i alle farger og med alle tenkelige språk forteller om faraoer, myter, religioner, kulturer, historie, pruting, beduiner, kameler, gull og plyndring, sølv og svindel, vann, sand, stor fattigdom og enorm rikdom.
- Pass dere for disse beduinene, ikke sett dere på kamelene deres, se på Keops, der er Sfinxen er den ikke fin? For 5000 år siden, 2000 år siden og i fjor. Ekte sølv, falskt sølv, verdens største elv, enormt mye sand, massevis av fattige men tre millioner millonærer, forteller blant annet vår guide Tamir. Han er en svensktalende egypter med et stort hjerte og enorme kunnskaper. Han sier "fem minutter her" og "tjue minutter her" og fungerer svært ofte som barnehageonkel for oss turister generelt, selger-gutta spesielt.

- Vi mangler en, er deres gruppe fulltallige, spør han en ev dem.
Og det er de selvsagt ikke. Venting og leting, og så er det full fart videre.
Dette er ikke måten å virkelig lære Egypt å kjenne selvsagt, men det er en grei måte å få sett det man skal se og kanskje har man snappet opp et og annet også.
- Det er dritfett å prutte, sier Don. Han har kjøpt en haug av overprisede effekter, men mener at det er noe av greia når man er i Egypt.
- Nå gleder jeg meg til å se "reprisen" på dette i Life of Brian, ler han. For Monty Python-venner er det selvsagt intet problem å huske Eric Idle som selger i denne filmen: "You have to haggle! Say: Ten for this, you must be mad!"
Bussene blir etter hvert fylt opp med solbrente nordmenn med poser fulle av minner. Noen har blitt snytt grundig, andre har blitt snytt litt og atter andre igjen har blitt rundstjålet. Men alle var enige om at det hadde vært en hyggelig dag.
Seinere på kvelden er det Nil-cruise. Danskebåt på egyptisk hvor bandet godt kunne, og i det minste burde, ha navnet Beduinarna. Det blir skålt og skrålt og spist og danset. Det hele er en underlig blanding av europeere, asiater og afrikanere, en gedigen kulturkollisjon med positivt fortegn.
På veien tilbake til nattens oppholdssted, et femstjerners Kairohotell som var langt dårligere enn vårt trestjerners i Nama Bay, Sonesta Beach, blir opptil flere voldsomt sjuke. Møtet med den nye bakteriekulturen var et med flere ofre. Tamir mener at det veldig ofte er psykisk.
- Det er ikke sjeldent at man kan skjønne hvem det er som blir sjuke, og det er ofte de mest forsiktige, forteller han. Selv har jeg spist alt og drukket alt som om jeg var untouchable, og til tross for at antalle dobesøk ble mangedoblet fra første dag så går det relativt bra. Flere av de andre får feber og voldsomme oppkast, og ganske riktig er det de bekymrede og forsiktige. Kenneth Selger får solstikk.

Dødens by
Kairo er en av verdens største byer. Det er registrert 17 millioner mennesker i byen, men det er mange som aldri har vært en del av noen registrering.
- Det her er "Dødens by", forteller Tamir når vi dagen etter igjen er på sightseeing. På begge sider av bussen strekker denne delen av Kairo seg, skur på skur på skur på skur.
- Dødens by ligger på en gravlund, og dette er de absolutt fattigste som har satt opp sine skur her over sine døde. Myndighetene prøvde lenge å stanse dem, men de har måttet gi opp. Nå bor det omtrent en million her, sier han.
Som undersøkende journalist ber jeg ham selvsagt stoppe bussen og la meg gå omkring en stund og ta noen bilder. Han ser på meg som om jeg nettopp har spurt ham om det er greit at jeg kler meg naken og løper omkring og voldtar alle kvinner, barn og kameler jeg kommer over og sier kaldt og rolig:
- Er du gal, det er livsfarlig. Det er ikke snakk om!
Så mye for seriøs og etterretterlig journalistikk.l
En av de arrangerte turene gårKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish