Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net
Det var en gang en sommer.....
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
....i nittenåttitre, eller iallfall derimkring, dengang sola skinte hele dagen og lykken var et krabbesnøre og en pistasjeis midt i uka. Det regnet så lite at man måtte hente ferskvann i bøtter, i hvert fall nok til en hårvask sånn annenhver uke eller noe.

På en eller annen måte var det noen som forandret alt dette med sommer. Sommer var liksom bare det - sol, sol og femogtjue grader i vannet på Sørlandet. Man spiste jordbær med krem hver eneste dag, rekebåten solgte bøttevis med reker over rekka, og blåskjellene var like uskyldsrene som Britney Spears.

Men etterhvert som tiden gikk, ble Sommer noe helt annet. Når juni snek seg inn stuedøra, begynte regnet å hølje ned. Rekefiskerne fikk beskjed om at de slettes ikke fikk lov til å drive denslags bissniss, og en kurv jorbær kosta plutselig en halv månedslønn. Idylliske sørlandsparadiser ble forvandlet til lekeplass for rikiser med shwæære båter som gjorde det umulig for en stakkars snekke å legge til noe sted. Men det var likevel ikke det verste.


Det verste var at ferie plutselig var noe som angikk alle andre, og man ble tunget inn i diverse dølle sommerjobber for å holde økonomien i orden. Helt på trynet, selvfølgelig.

Vi bor i kanskje verdens verste vinterland, og når det endelig blir litt lunk i lufta, da blir ungdommen sendt på jobb, serru. På innestengte kontorer og andre ekle steder mens de voksne ligger langflatt på et eller annet svaberg. Men de voksne (noe man finner ut etter ikke veldig lenge) har det ikke så greit de heller, det er bare to-tre uker og så end of story. Tilbake til avlukket. Før i tiden var sommern så lang at man var drittlei i august. Det var nesten deilig å begynne på skolen igjen etter så mye ferie. Men når sommern innskrenkes til kanskje en uke, da er det fort november uten at man egentlig har lagt merke til det. Og uten at man har rukket å få skrubbsår på knærne, to nye tenner og brune armer.

Den eneste måten man observerer at årstidene skifter er at det er mørkere når man går til jobben og mørkere når man går hjem. Dessuten er det færre grillfester i helgene og flere sure ansikter. Men det er kanskje like greit, det betyr ikke så mye at det er mørkt ute når det eneste lyspunktet i tilværelsen er dataskjermen uansett. Men før eller siden innser man at dette er helt og holdent til de grader grunnleggende feil. Noen er nødt til å ta ansvar. Hvis man først skal bo i Norge så fortjener man søren meg åtte uker sommerferie. Minst. Med gratis jorbær og hvitvin til alle mann. Bortsett fra sånn som Røkke og båtene deres, de burde sendes langt vekk. De skremmer bort krabbene med båtene sine, må vite. Og hvis ingen andre sender dem ut av landet er jeg villig til å ta patent på et aldeles glimrende motorstyrt undervannskjær med fjernkontroll, til bruk for menigmann når penisbåtene rusher forbi.

Jeg synes det er på tide å ta sommern tilbake. Har man ikke ferie, så tar man ferie. Hvorfor skal lærerne være de eneste som nyter den luksusen det etterhvert har blitt med litt sol på kroppen?? Man kan gjerne legge inn noen planleggeingsdager også, på toppen av de åtte ukene. Og nyte det som best man kan. For det er som kjent bare sommer en gang i året.....Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish