Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net
Dykkerne
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Danskene fortsetter å overbevise med ungdomsfilmer. Denne gangen er det en slags undervannsversjon av Riget vi får servert.
7/10
Regi: Åke Sandgren
Skuespillere: Robert Hansen, Ralf J. Hollander, Baard Owe, Otto Brandenburg, Bjørn Floberg, Laura Aagaard, Jytte Abildstrøm

UndervandsRiget

Dykkerne er en veldig lite original film, men gyserelementene er så absolutt riktige til tross for at de alle er rappet fra Lars von Triers filmserie om det forbannede rikshospitalet i København, Riget. Også i Dykkerne er det under overflaten at ondskapen lurer, men denne gangen altså under vann.

Det hele utspiller seg i den danske skjærgården, der brødreparet på 17 og 14 ankommer for å besøke bestefar. De to guttene har lenge hatt dykking som hobby, og utforsker havbunnen med stor nysgjerrighet. De dykker fra bestefars gamle fiskeskøyte, og oppdager en gammel tysk undervannsbåt, og merkelige ting begynner å skje. Den søte nabojenta er også med å dykke, for faren hennes leier ut sin nye båt til profesjonelle dykkere som er ute etter gamle skatter. Guttene kommer allikevel først til vraket, men oppdager at det er noe helt annet enn gull inni den gamle ubåten.
Det overnaturlige har en viktig plass i denne filmen, og dette blir kanalisert blant annet gjennom bestefars venninne. En eldre dame som har evnen til å snakke med ånder og se ting som ingen andre ser. Altså en figur som er svært lik Rigets Fru Drusse.
Likheten med Riget blir enda drøyere da et par av skuespillerne derfra også er med i Dykkerne. Baard Owe som spilte den gale legen som utfører eksperimenter på seg selv er glimrende i rollen som gammel nazist på jakt etter skatter og hemmeligheter fra tusenårsriket.
Dykkerne blir allikevel ikke bare en blek kopi av Riget, for på en eller annen måte har danskene klart å finne en form der det mystiske blir troverdig og det overnaturlige helt naturlig. Jeg vet ikke om det bare er det danske språket (som jo egentlig høres ut som litt mystisk norsk) eller om det er det filmtekniske, men spenningen er hele tiden til stede til tross for at dette er en film som er rettet mot ungdom.
Regissør Åke Sandgren har tidligere hatt suksess med "Mirakelet i Valby" og "Gummispretterten", og viser også her at han kan sitt håndverk. Dessuten får vi et gledelig gjensyn med Bjørn Floberg, som også spiller en av de slemme. Det er alltid gøy å se norske skuespillere i utenlandske filmer.
Hvis du likte grøsserelementene i Riget vil du helt sikkert komme til å sette pris på Dykkerne også.AVKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish