Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net
Jurassic Park 3
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Noe har utviklet seg. Det er ikke filmskaperne.Likevel er filmen til tider ganske underholdende og den er bedre enn mesteparten av "sommerfilmene" vi har sett i år.

6/10
Regi: Joe Johnson
Med: Sam Neill, Laura Dern, William H. Macy, Tea Leoni

Hva kan man vente av "Jurassic Park 3"? Store effekter, nye og slemme dinosaurer og ellers den samme løpingen og skrikingen som de to første filmene har patent på. Og "Jurassic Park 3" leverer eksakt som ventet - verken mer eller mindre.

Dr. Grant (Neill) blir overtalt av den velstående eventyreren Paul Kirby (Macy) og hans kone Amanda (Leoni) til å bli med dem på en flytur over Isla Sorna i Stillehavet. Flyet krasjer selvfølgelig og følget blir strandet på øya, hvor dinosaurene hersker.

"Jurassic Park"-filmene har utviklet seg og ikke til det bedre. Historiene blir tynnere og tynnere, dinosaurene flere og flere, menneskene færre og færre og dialogene mer og mer banale. "The Lost World" avskaffet den vitenskaplige delen av "Jurassic Park" og "Jurassic Park 3" finner det mer passende å avskaffe historien i det hele tatt. Plottet er så banalt og uinteressant at det ligner mer på en unnskylding til å vise dinosaurer enn en virkelig historie.

Problemet til Johnson (som tok over for Spielberg) er at han konsentrerer seg på dinosaurene i stedet for menneskene. Når personene er så lite utviklet som de er, er det selvfølgelig mer inspirerende å se på Spinosaurus og T-Rex sloss om et kjøttbein. Manuskriptsforfatterne Peter Buchman og Alexander Payne har skapt om dinosaurene til overnaturlige monstre som både kan kommunisere med hverandre og tenke på linje med primater. Dette ser så latterlig ut at man føler nesten for å le. Hvis det kommer en "Jurassic Park 4" vil det ikke overaske meg om det er dinosaurene som spiller hovedrollene, snakker engelsk og i hemmelighet planlegger å ta over jorda.

Mye av atmosfæren er forandret. Filmen er filmet i praktfulle locations i Hawaii og er mye lettere og humørfylt enn dens forgjengere. Johnson setter opp flere paralleller til den første filmen og han prøver så godt han kan. Men kan ingen ting kan sammenliknes med den følelsen jeg hadde da jeg så en "levende" dinosaur for første gang i 1993. Denne magien er gått tapt. Et annen element som publikum alltid kunne stole på når det gjelder "Jurassic Park"-filmene, effekter, er overraskende simple, og til tider kan man faktisk se at det er animasjon. Likevel er filmen til tider ganske underholdende og den er bedre enn mesteparten av "sommerfilmene" vi har sett i år. Det eneste som er trist er at det er bare dinosaurene som har utviklet seg, mens filmskaperne har det ikke.Kommentarer fra brukere

LnM 29/04/2002 - 15:11

Her er det bare en ting å si....DRITBRA!! :)

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish