Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net
Bryllup på den andre siden av byen
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
"Kom dere unna" skrek jeg i det jeg praktisk talt sto stille i 70 kilometer i timen, midt i Göteborgtrafikken. "Ser dere ikke at jeg er sen til et bryllup?". 90 km/t er sakte, når man har krysset København - Malmö brua i 160. (Presset toppfart for en Peugout 309 fra 1987). Tre og en halv time senere sto jeg utenfor en blokkleilighet på Grønland.


Jeg hadde skifta til dress på Statoil ved Nordstrand, pussa skoene med motorolje og fiksa håret i bakspeilet i det jeg ventet på å betale bompenger. Med proviant i form av tre pakker sigaretter og ei helflaske konjakk, var jeg klar for bryllup kun en halvtime for sen. Selve seremonien på rådhusplassen hadde jeg bevisst gått glipp av.

Den lille leiligheten virket, med 30 personer, som et fullpakket konsertlokale. På gjestelisten sto en selektiv mengde personer; Brudens venner og familie og brudgommens kjente. Mange hilsninger og spørsmål. Mye god mat og godt drikke. Og ikke minst ble alkoholen utrolig smakfull, i hvert fall for Brudens tante, Marthe, som tydelig heller ville ønske å se sin eneste niese bli nonne, enn å gifte seg med sin utvalgte. "Venner av bruden eller han fra Iran?" spurte hun i det jeg kom inn fra trappa. "Eh¿ begge" svarte jeg. "Begge?" spurte Marthe forfjamset. Onkel Henrik kom løpende for å redde situasjonen. "Han er fra Colombia" forklarte han. "Å?" furtet hun, "Muslimer er dem alle sammen". Og så var festen i gang.


Vi hadde ikke kommet lenger en halvveis ut i middagen før Marthe slo kniven i glasset og reiste seg opp for å holde kveldens første tale. Dette var tydelig noe hun hadde forberedt før hun kom,selv om hun ikke var skrevet opp på toastmasterens liste. Og toastmasteren var av alle mulige en gammel venn, mesterkokken Sneipen, som jeg ikke hadde sett siden Riga der han ble arrestert for å a vist frem snabben sin til en politioffiser ved navn Armands. Om ikke Marthes tale var upassende, så var den i hvert fall nokså pinlig for både venner av brud og brudgom. Hun hadde riktignok inkludert både sannheten om kjærlighet og troskap, og dro lange historier fra sitt eget ekteskap gjennom 50 år med Onkel Henrik. Hun fikk også utrykt på en finurlig måte at hennes nieses ekteskap med "han fra Iran" umulig ville vare ut kvelden, men det fikk nå være med det.

"Nå må vi benytte oss av alkoholen", tenkte jeg , og åpnet forsiktig konjakkflasken som var ment som en gave til huset. Det var tydelig flere som hadde tenkt tanken, og for å sette en stopper for Marthes uutholdelige tale, helte en heller rødsprengt Onkel Henrik hele vinglasset sitt nedover ryggen hennes. Marthe skvatt opp og begynte skrek at Sneipen pisset henne nedover ryggen. Og i full begeistring over det Sneipen så på som et stort kompliment, reiste han seg opp, dro ned buksa, og skrek: "I am the worlds greatest cock".

Og så kom stillheten. Før en annen venn, Tom, begynte å fnise ved stereoen, og det utviklet seg til det som sikkert kunne bli registret som verdens største latterbrøl. I full panikk beordret brudens far musikk, og musikk ble det. Tom kastet seg over anlegget, og ut dundret "Nordmenn er gale" med Banana Airlines. I mellom tiden hadde Marthe fått det klart for seg at Onkel Henrik var den som "hadde pisset henne nedover ryggen", og hun svarte hardt tilbake. Onkel Henrik endte med gelatin i hele ansiktet og vin utover hele skjorta. De yngre tilstede, brudens lillebror og storebrorens eldste sønn, hadde skjønt hele greia. De fortsatte krigen ved å kaste bløtkake på enhver som torde å røre seg. Ikke Sneipen da, selvfølgelig; han klarte fint å kaste bløtkake på seg selv. Midt i krigssonen satt det lykkelige brudeparet. Vettskremte.

Festen fortsatte i samme tempo. Brudens far fikk kansellert resten av talene, men lot bruddommen ytre noen få ord, i frykt for opptøyer. "Selvsagt gifter jeg meg delvis på grunn av oppholdstillatelse" sa brudgommen, "men det er mer enn som så. Jeg elsker henne." "Pisspreik!" skrek Marthe, som ble holdt nede i sofaen av Onkel Henrik. "Hvor er den jævla taxien?" ropte han. Men det tar tid å få taxi klokken 11 på en lørdagskveld. Og mens Sneipen løp naken rundt i lokalet og snortet cola på kjøkkenbordet, prøvde Tom å sjekke opp brudens eldre søster. De to minste blandet brus med whisky. Og Onkel Henrik ba om advokathjelp. Brudens far gjorde som alle fedre gjør i sine døtres bryllup, drikker egenhendig opp champagnen, og brudens mor gråt seg i søvn på badet. Jeg tente en ny røyk og beskuet sadistisk scenarioet, med et lite smil om munnen. Og brudeparet - brudeparet var forsvunnet.
Det gikk opp som en 1000 watts lyspære for Marthe at "han fra Iran" hadde stukket av med bruden. Og helst ville hun tilkalle både politi og grensevakt der og da. Men resten av festen innså at det kanskje var best å la være. Ikke Sneipen da, som syntes det hele virket som en jævla god ide.

Jeg tror ikke brudeparet kom hjem den kvelden. Jeg passerte dem i Taxi utenfor en pølsebod ved t-banestasjonen på Grønland. De så lykkeligere ut enn aldri før, der de sto i full brudestas og delte en grillpølse med råstekt løk og iduns ketchup. På lørdag er det bryllup på slottet. Norgeshistoriens største og mest omdiskuterte "greencard-bryllup". Det finnes flere pølseboder på Grønland enn det gjør rundt slottet, så vi får bare håpe på at prinsesse Ragnhild klarer å oppføre seg.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish