Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Arena
Storbritannias stolthet - vi tester britisk øl!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Som dere kanskje kjenner på kroppen, er det brit-uke på propaganda.net. Vi har vært i London, vi liker fotball, vi liker ikke engelsk mat, og vi har vært på klassetur. Vi har testet alt mulig annet, nå var det på tide å ta turen inn i øl-land, eller Eng-land, som mange fortsatt velger å kalle det. Nå er det ikke så lett å finne rent engelsk øl i Norge, vi var faktisk nødt til å ta med skotsk og irsk også, pluss noen typer som tappes i England for indiske bryggerier. Da er det kanskje ikke så rart at det gikk som det gikk.


Bak tårnet av flasker og bokser i alle verdens farger og fasonger kan jeg skimte en bekymret Gøran med en slant engelsk Bombardier i glasset. - Denne har stått åpen over natta, men smaker fortsatt ok. Den får en sekser. Henning istemmer:
- Jeg har kjøpt fem meter gardinstoff! - HOMO! roper Ruben fra andre siden av bordet. Han vil tøffe seg for kjæresten sin
Kjæresten er Birte, fotograf og anti-øl. Hun gir pilsen, eller bitteret, en treer. Ruben fortsetter å tøffe seg,
- bare mongoer har alko i oppvaskvann. En toer.

Totalt: 4,7

Mats liker ikke Boddington. Det står noe med Manchester på burken, nemlig. - Dette er feid opp av gulvet etter en Oasis-konsert og kitta over til oss. En ener. De fleste er enige. - Dette hadde jeg ikke sølt over dressen engang, roper Henning. Han liker å bli hørt. Ølet høster toere og treere, bortsatt fra hos Katja og Henrik. - Skjønner ikke hva som er gærnt med dere... Henning svarer raskt. - Dette er boksen du sneiper siggen i på fest, det er øl pumpet opp fra magen.


Totalt: 2,9

Testens store overraskelser var indiske, men tappet i England, derfor lovlig. Først ut var Cobra, en øl med mild smak og tøff etikett. Her slapp ikke kritikken til, og da var det få superlativer som kom fram. Indiske Cobra høstet høye karakterer over hele linja, med en overvekt av åttere og niere. Lett øl, og perfekt til indisk mat. I India kaller de det bare mat, forresten

Totalt: 6,7

Vi tok likegodt den andre indiske pilsen i samme slengen. Kingfisher er også laget i England, under lisens fra India. Mats stikker nesa dypt ned i glasset og advarer oss mot å gjøre det samme. Alkofritt? Lukter kontaktlim. Den får en sekser. Henning er uenig, som vanlig. - Jeg får en mislykka cider-feeling.
På andre siden av bordet smatter Katja fornøyd. - Som å spise drops og drikke øl på èn gang. Mats påpeker at det er fordi hun akkurat stakk en Mentos i munnen. -Åja!, husker Katja og gir en åtter.

Totalt: 6,1

Master Brew kommer fra Shepherd’s Neame, Et komfortabelt, britisk, hjemmekoselig navn. Litt som ølen, bortsett fra at navnet ikke er like ekkelt. Ordet ekkelt kommer opp flere ganger på vei rundt bordet. Ruben gir en firer, mest fordi Henning sa det. Katja mener den ikke smaker så godt med drops, mens Henrik mener den bare er litt for varm.

Totalt: 5

Bishop’s Finger kommer fra samme sted, og er litt bedre enn den forrige. Simen sier det vi alle tenker: - Den hadde vært bedre kald...
Den er visst ganske lik den forrige, ifølge flere, men den får bedre karakter.

Totalt: 5,5

Vi har enda en øl fra Shepherd’s Neame, ølet med det ganske fete navnet Spitfire. Smaken er det derimot mye å utsette på. Birte brekker seg umiddelbart. - Får jeg gi null? - NEI, roper vi i kor. - Men jeg vil ikke gi den noe annet, innvender hun, og får lov, siden hun er jente. - Da vil jeg også gi null, roper Katja. - Du er mer mann enn meg, mumler Mats, men gir seg. Ruben mener det smaker sur pekk, men s Mats sjekker om den har gått ut på dato.
- Det er tross alt øl, sier Henning, det må flere tenke på. Han gir ølet en treer og høyeste karakter.

Totalt: 1,1

En eneste lang nedtur fra Shepherd’s Neame, med andre ord. Vi begynte å tro at det ikke skulle finnes lyspunkter i denne
alkotunnelen. Nedturen endte brått og behagelig i Kilkenny, som vel er kjent for de fleste. Den lyse fra Guiness, pleier de fleste å si. Det er ikke direkte feil, men Kilkenny har styrken til å stå på egne ben, noe som lot seg reflektere i panelet. Faktisk dro den avgårde med seieren, sammen med Cobra. Legg da merke til at Cobra er bedre til mat, mens Kilkenny gjør seg best på egen hånd, kanskje med barsnacks.

Totalt: 6,7

Carling er kjent som sponsor for endel Premier League-klubber, uten at det hadde så mye å si i denne testen. - Sporten er bedre enn ølet, konstaterer Mats. Den er rett og slett kjedelig, men er sikkert ok istedet for Ringnes eller Hansa på byen. Ingen høydare.

Totalt: 5,4

Tennant’s Lager er skotsk, og flere i panelet påstår seg å ha skotske aner. Katja synes den er glatt som den mykeste smør, Mats mener den har en medisinsk bismak mens Henrik mener bismaken er det beste og klemmer til med en nier. Er den verdt det?

Totalt: 6,5

Nå begynte det hele å flyte ut. Gøran, Henrik og Henning diskuterte superhelter som et mulig tema for neste Propaganda, Katja snakket til seg selv, og holdt på at egg og påske passet bedre som tema. - Hør da! Tema: Egg!
De andre forsynte seg rikelig av en soyasausliknende "øl", Taddy Porter ga Mats belegg på tunga, sendte Gøran inn i en uforståelig monolog om hevvy-råkkere og baller, eklet ut Birte og sendte tankene hen mot salatdressing. Henrik syntes derimot den var ganske god. Allikevel, nest siste plass.

Totalt: 2,1

Da Guinessen kom på bordet, var det hele i uorden. - Æ komme te å drit brøø i mårra, roper Henning, og det tar godt over en halv time å få inn folks oppfatninger. De fleste synes den er mektig og et måltid i seg selv, unntatt Katja, som nevner noe om såpe, og at hun ikke ville likt å vaske seg med Guiness. De fleste er likevel skjønt enige om at Guiness er en klassiker.

Totalt: 5,4

Mer enn det var det ikke mulig å gjøre denne kvelden, folk var enten på vei ut på byen eller på vei inn i koma. En liste ble satt opp og skrevet ned, vinnere ble utropt, tapere likeså. Vi skålet lykkelig i jordbærHooch og fruktpunsj med blodappelsinsmak. Dette må vi gjøre igjen, ropte vi i kor.

Listen:

Kilkenny 6,7
Cobra 6,7
Tennant’s Lager 6,5
Kingfisher 6,1
Bishop’s Finger 5,5
Guiness 5,4
Carling 5,4
Master Brew 5
Bombardier 4,7
Boddington’s 2,9
Taddy Porter 2,1
Spitfire 1,1Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish