Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Arena
Pop-engelen
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
- Å bli musiker må du ikke finne på. Det var rådet storebroren til Dido ga henne da hun begynte å fable om en solokarriere. I dag er hun glad for at hun ikke lystret. Debutalbumet "No Angel" har akkurat passert 6 millioner solgte.

De fleste artister som slår igjennom har en konstant drepende dedikasjon hele livet, et nærmest kall, som driver dem til å tilbringe år av sine liv på øvingslokalet. Dido, derimot, var kontorist og jusstudent før hun fant ut at dette var verdt å prøve.
At storebror ikke backer en opp, har normalt ikke så mye å si, men når storebroren er Rollo, hjernen i Faithless, og drømmen er musikk, er saken en annen. Dido hadde rett nok blitt funnet god nok til å synge på et par spor på det millionselgende debutalbumet til Faithless, og hun ble også overtalt til å turnere med dem i 16 måneder. Der mente imidlertid Rollo at grensen fikk gå. Det var tross alt han som var musikkgeniet der i familien.

- Jeg antar at det alltid vil være sånn mellom søsken. Han hadde ikke videre tro på meg, men var samtidig den som stilte opp og produserte albumet. Det blir liksom støtte når det kommer til stykket. En typisk storebror, slår hun fast.
Hvordan er det å plutselig være den største popstjerna i familien?
- Vi har ledd litt av det der. "No Angel" passerte for noen måneder siden salget av Faithless-plata, men de har et nytt album klart nå, som er dritbra, så jeg frykter at med den vil rollene bli snudd igjen, ler Dido. Hun bidrar som ventet også på denne Faithless-plata, så rivaleriet ser ikke ut til å stikke så altfor dypt.
Det skulle ikke gå lang tid fra hun startet solosatsingen før musikklegenden Clive Davis (mannen som bl.a. signet Santana) hadde signet henne til Arista. Fortsettelsen skulle ikke vise seg å være like smooth. Albumet ble i stor grad ignorert av mediene og kunne det første halvåret ikke en gang slippes i hjemlandet England, som følge av kontraktskomplikasjoner.
Selv trodde hun at det skulle bli med respektable 50.000 solgte og en del positive anmeldelser. Men heldigvis hadde "No Angel" evnen til å fortsette jobben på egen hånd. Hver uke hadde nye radiostasjoner oppdaget den, og hver uke hadde nye platekjøpere fått den anbefalt av venner. På mange vis markedsførte plata seg selv. Inniblant vanlige platekjøpere, var det også TV-folk og produsenter som kicka på Didos musikk, og ikke lenge etter ble låten "Here With You" temamelodi i TV-serien "Roswell". Senere skulle "Thank You" bli presentert for Eminem. Resten er historie.
- Her i Europa oppfattes det som om Eminem-samarbeidet skapte karrieren min. Jeg skal ikke nekte for at det har hjulpet, og syntes det var kjempemorsomt at det skjedde. Men singelen "Thank You" (hvor melodisnutten til Eminem-låten er hentet) har faktisk solgt mer i Statene enn "Stan", sier hun.
Hvordan var det forresten å jobbe med Eminem? Han virker rimelig klysete hvis man skal dømme fra medieskikkelsen han portretterer.
- Det er han langt fra. Å jobbe med ham var bare glimrende. Jeg introduserte ham også til noen av vennene mine, og alle var overveldet over hvilken hyggelig fyr han var, forsikrer sangfuglen.
Noen drahjelp fra andre skulle hun i alle fall ikke trenge i framtiden. Albumet er ved siden av Beatles` "One" og Shaggys "Hot Shot" det eneste som har solgt mer enn 1 million kopier i USA i 2001. Sistnevnte uttrykte i et intervju nylig at Dido var den han hadde mest lyst til å samarbeide med. Selv vil hun imidlertid ikke ut med hvem det neste samarbeidsprosjektet vil være med.
- Det må jeg nesten holde for meg selv, av markedsføringshensyn. Men spennende blir det, sier hun hemmelighetsfullt.
Helt sikkert er det i alle fall at hun om kort tid skal på USA-turné med Travis. Det sier kanskje litt om hennes status at det mestselgende indiebandet i Europa blir henvist til oppvarmingsrollen.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish