Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Arena
Bombene fortsetter
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Bombingen fortsetter, og dermed fortsetter også diskusjonen her på Propaganda.net.
Temaet engasjerer tydeligvis folk, for her har det rast inn innlegg. Noen reflekterte og gjennomtenkte, andre lar seg rive med i litt for stor grad. Faktisk ser det ut til at et lite flertall viser sterke holdninger mot både bombingen og USA generelt, mens andre står på den hélt andre siden.

Redaksjonen ser ingen grunn til å avslutte diskusjonen her, og lar den rulle videre. I media har det de siste dagenen vært heftige diskusjoner både rundt bruken av klasebomber, og om Norge burde støtte aksjonen. En haug med kulturpersonligheter har vist sin avsky for bombingen, mens Jan Petersen holder på at dette er det eneste som nytter.


Har artister, kunstnere og forfattere noe de skulle ha sagt i denne saken?
Vet Jan Petersen hva han snakker om?
Vil USA oppnå det de prøver på gjennom denne aksjonen?
Er det andre måter å reagere på som kunne spart sivilbefolkningen mer, men gitt samme utbytte for USA?
Og selvfølgelig fortsatt: Bør det i det hele tatt bombes?

Redaksjonen stiller spørsmålene, dere gir oss deres svar. Vi tar ingen sider, her skal det diskuteres. Men vi kaster oss helhjertet på utsagnet i et av innleggene: "Leger uten grenser-keep up the good work!". Vi kunne ikke sagt det bedre selv.

Noen utdrag fra diskusjonen så langt:

DarkZilla: "Usa har smakt sin egen medisin. Jeg spør bare om to ting: Hvem har skapt Bin Laden og hvorfor er han og sånne som han blitt skapt? Jeg synes Bin Laden bør fengsles og straffes for sine handlinger. Hvorfor er du og sånne som deg glad for at det finnes "Supermakter"?

Radiohead: "Hvem bør vi bombe? Ingen. Dessverre tenker ikke alle slik. Hvis målet er å unngå at uskyldige blir drept, er det galt å bombe Afghanistan. Bin Laden vil sannsynligvis ikke få et støvfnugg på seg."

Yoshi: "(USA) er verdens største militærmakt og vi har alle sett hvilken innvirkning landet har på verdensøkonominen. Hvem ville dere tomskaller ha valgt istedet? Iran? Irak? Afghanistan? (...) Velg hvilken som helst muslimsk stat og dere vil finne at mesteparten av folket støtter Bin Laden og proklamerer han som helt. "

AU: "USA er jo skyld i det hele. Det er jo det som er saken. Det er ikke uten grunn at det er USA som ble terrorisert. Deres holdninger er jo forkastelige. (...) Usa tenker først på seg selv og så siden på seg selv.

Appelsinbrus: "Når du hører at sivile har blitt drept i Afghanistan, så er det tragisk, men det var ikke med vilje: dét var bombingen av WTC."

Soiltary B: "Problemet med USAs aksjon er at den er alt for rask, den er for lite målrettet, og det virker som man i liten grad har noe mål med bombingen (...) Bush fremstår som en fanebærer for "Øye for øye"tankegangen, mer enn en besinnet og rasjonell verdensleder. Bush vil gjennom sine aksjoner klare å rekruttere flere til terrorgjerninger mot USA enn Bin Laden eller noen andre noensinne kunne gjort."

Chrisitian Humle: "...bare fordi noen tusen amerikanere blir drept, skal plutselig hele verden stoppe...Hva med alle millionene USA har drept opp gjennom årene´a? (...) Det den jevne afghaner trenger er masse hjelp, ikke enda flere bomber i huet..."

Blubb: "USA driver ikke med hjelp, de driver med terror, agressiv krigføring og manipulasjon på verdensomspennende nivå. Verden vil aldri bli bedre så lenge USA er en ledende stormakt. "


Les også
- Hvem bør vi bombe?
- World Trade Center goes to Hollywood
- En reise til Kandahar
- Hjerterått eller uskyldig moro?


Kommentarer fra brukere

Alx 29/11/2001 - 22:51

La de som bomba dø!
USA må ikke la ett svakt land komme og herje, når de ikke lar selveste russland, så må de faen ikke la afganistan drive og komme dit og herje. Bomhb dem tilbake til steinaldrern, eller...øøøh... der var de jo fra før av, la oss si...til helvete!!!

Jeg ruler


Seb 16/11/2001 - 15:45

Onanias, du er rett og slett for teit til å fortjene å ha talens rett eller kjenne skrivekunstens finesser. Sånne som deg gjør meg kvalm helt inn til beinet. Men heldigvis fordrer gjerne slik uforstand at du har et litt trist liv og at din omgangskrets er hjernedøde primater, så råtn i fred.

Onanias 16/11/2001 - 00:33

JEg synes det er bra at de syke muslimene får bobmer i hodet. Håper de bruker opp all napalmen fra vietnam. Muslimer har en syk religion og burde utryddes på lik linje med terorister. De havner jo uansett i himmelen. Usa keep up the good work=)

Anette 12/11/2001 - 19:12

'the land of the free, and the home of the brave' my ass!! Dobbeltmoraler saa det holder!

Persona Non Grata 12/11/2001 - 14:57

USA har vært behjelpelige med våpen når de har trengt å styrte en regjering eller et system, og de har trukket seg ut i god tid før oppbyggingen har tatt til. Det har betydd at land som er knust av mange års krig ikke har hatt muligheten til å bygge seg opp fordi den vestlige verden stort sett er interessert i at slike tikkende bomber forblir utarmet og fattig. Jeg skjønner godt at en del sier at nok er nok.

eplemost@altavista.com 10/11/2001 - 22:14

Bermuda: jeg har sett akkurat det du sier både på NRK1 og Discovery.. og hvis du vil se flere gode grunner til at ikke bare muslimer skulle kunne ha gjort det, så ta en titt på http://www.zmag.org/CrisesCurEvts/interventions.htm så er det en del gode grunner rundt om i verden. Jeg skjønner ikke at vesten har tollerert USAs dobbeltmoral så lenge som til nå.. De tenker jo ikke på annet enn penger.. De aller fleste krigene har med oljeresusjer eller våpensalg å gjøre. Har en liten mistanke om at noen av krigene ikke har noen ordentlig grunn.. noen som har sett "Vag the dog"?

Bermuda 09/11/2001 - 10:11

USA har fått som fotjent. De var de som startet de hele med å gi våpen til andre land på 70,80 og 90, slik at de kan ta knekken på fienden. På denne måten slapp USA ofre sine egne + få et dårlig rykte. Derfor kan jeg godt forstå at muslimer blir jævli hevngjerrige på amerikanere. Synd dette aldri kommer opp i media

Joik 08/11/2001 - 17:31

USA er et veldig kristent land.. Jesus sa: snu det andre kinn til.. De sataniske bud sier: ta hevn med alle midler mulige..... kanskje USA burde bestemme seg for hvilken relgion de egentlig tilhører??

Mirzet 08/11/2001 - 16:21

USA har endelig funnet ut det kan få konsekvenser å være sjefen i barnehagen. Kanskje de endelig forstår at det lønner seg aldri å blande seg inn i andre sine saker.

Mrtn 08/11/2001 - 15:53

Det er bare amerikanere

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish