Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Arena
Ansvar for egne handlinger?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Nok en gang ser vi at Jackass gutta kommer i vinden igjen. De oppfordrer folk til å gjøre ting som er farlige og som kan drepe deg.
Eller gjør de?
Flere medier kunne i helgen melde om nok et dødsfall, blandt ungdom som leker "farlig leker" foran kamera. For de pårørende og nærmeste er dette klart et ufattelig meningsløst tap. Men hvor ligger skylden?

Er det de som produserer kameraene? Eller kanskje de som fant ut at vi istedet for å gå skulle begynne å bruke biler til transport. Vi kjenner til at for hver gang en sånn sak som dette skjer så vil det være mange personer som vil si sin mening høyt. Som regel så er det noen som blir hengt ut som syndebukk. Jackass gjengen vil velm også denne gangen få sin del av kritikken.


Propaganda forsvarer ikke Jackass, og sier at disse mennenskene er lure individer som gjør en god gjerning for det felles beste her i samfunnet. Har man normalt med vett i skallen så skjønner man vel fort at det er ikke Jackass gjengen som akkurat fant opp kruttet. De bare fant ut at de kunne tjene penger på å gjøre helt idiotiske ting foran et kamera for så å få det vist på en stor internasjonal tv kanal. Hadde det ikke vært for ren flaks så tviler vi på om disse gutta hadde gjort stort mere enn å ha en ganske lavtlønnet jobb med en middels tilværelse. Det kan umulig ha vært hardt arbeid og slit som førte til at disse gutta endelig fikk kommet seg på tv.

Ungdommer har jo egentlig alltid fra tid til annen gjort dumme ting her i livet. Det er jo bare å spørre en voksen, de har jo vært der selv en gang. Men dessverre så vil ungdommens utprøving av nye ting av og til gå det lille hakket for langt. Det kan være snakk om å kjøre for fort i bil, eller stupe fra et litt for høyt svaberg en fin sommerkveld. Ungdom som havner i rullestol, koma eller i verste tilfelle mister livet vil nok dessverre alltid være en realitet her i livet.

Det er vel det at når det skjer under lek som er helt på trynet så blir tapet så utrolig meningsløst. Det er tragisk at det skal være sånn, men hvor skal vi legge skylden?

Hvem styrer egentlig over de valg og handlinger man selv tar?


Kommentarer fra brukere

Øystein 26/04/2004 - 09:11

Jeg kan ikke annet en å være enig. Mennesket er utstyrt med fri vilje til å ta de valg de måtte ønske, men må salvsagt ta konsekvensene av disse. Man kan vel nesten bruke religiøse uttrykk for å forstå slike ting. Et menneske som "synder" mot naturlovene må "svare" for det han har gjort; hopper du utfor et stup og skader deg kan du ikke klandre hverken gud, pappa eller staten, kun deg selv. Men samtidig har samfunnet et ansvar for at de som vokser opp ikke misforstår hva som er "kult" og hva som er direkte idiotisk. Jeg tror ikke sensur i så måte er noe lurt, men kanskje en liten endring i hvordan de såkalt "modne" voksne diskuterer slike temaer. Det vi ser er at TV og media for skylda for hvordan samfunnet former seg; da kan det være greit å huske at TV og media former seg etter hva de tror folk vil ha... Så skylda kommer nok tilbake til flertallet av befolkningen som ønsker å se de tingene som skader barn og ungdom. Jaja... Det går nok bra til slutt :)

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish