Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Uteliv
Rusmidler: Hvorfor er det så mye motstridende ”Fakta”?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Dette med å finne ”Fakta” om rusmidler og deres skadevirkninger kan være en ganske forvirrende prosess. Det virker som man enten finner rabide anti-rus etater som driver med skremsel og overdriving, eller grunne og selektive ”pro-legalization” grupper (særlig når det gjelder hasj og marijuana) som fremhever mangler hos motstanderne sine der de kan, og unngår resten.


Men heldigvis finnes det ting som kan sies sikkert, og det er mulig å gjøre seg en informert mening om rusmidler uten å måtte granske alle detaljene. I denne artikkelen prøver vi å samle det som er av udiskutable fakta om de vanligste rusmidlene, som kokain, speed, ecstasy, og hasj, samt litt løst om de områdene det finnes uvisshet. Men vårt mål her er ikke å overbevise dere om å slutte eller begynne med rus, som er noe av troverdighetsproblemet til anti- eller pro-rus grupper. Vi ønsker bare å informere, hva dere gjør med info’n er opp til enhver.

Redaksjonen har pratet med rusmiddeletaten og rustelefonen, uten at det var så veldig hjelpsomt. Hos rusmiddeletaten ble jeg forflyttet fra person til person, før jeg fikk prate med en kvinne ganske høyt oppover rangstigen. Vi pratet generelt i et halvt minutt, jeg sa hvem jeg var, hun sa hvem hun var, men da jeg spurte litt detaljert om ”fakta” jeg hadde gravd opp på siden deres (www.rusinfo.no) ble hun defensiv, hadde møte, mumlet noe om at ”kanskje ikke siden var helt oppdatert” og refererte oss til ”rustelefonen, 08558,”


- klikk -

Ja vel, vi prøver igjen. Hos rustelefonen var det mer profesjonelt, om noe klønete ved et par tilfeller.

Propaganda: Hvorfor finnes det såpass mye motstridende fakta om bruk av diverse rusmidler?

Svar: ”Fordi det er vanskelig å forske på rusmidler av mange grunner, særlig det etiske rundt å med vilje gi folk rusmidler for sammenligning med kontrollgrupper” – eller altså: hvis rusmidler er skadelige, så blir det feil å teste dem på folk. Derfor er disse undersøkelsene ganske langt fra optimale når det gjelder effektive og vitenskapelige metoder for resultatsikring.

I U.S.A. er det en del lettere å gjennomføre slike eksperimenter, og mye av det internasjonalt anerkjente arbeidet kommer derfra. I U.S.A. er det også gjort mye arbeid med dyreforsøk for å kartlegge særlig de vanedannende aspektene ved rusmisbruk.

Propaganda refererte til et anerkjent studium fra nettopp U.S.A, ”How drugs influence behavior: A neuro-behavioral approach” , som er en lang jævel av en undersøkelse som tar for seg de vanligste rusmidlene. Siden Marijuana er mer utbredt i U.S.A. enn Norges favoritt, hasj, brukes det som det vanligste eksemplet når THC (den aktive ingridiensen i både Hasj og Marijuana) diskuteres. Undersøkelsen påstår blant annet at det ikke finnes godt vitenskapelig grunnlag for å si at marijuana leder til tyngre stoffer eller ødelegger for motivasjon og livs ambisjoner (per 1997 – det har ikke skjedd så mye nytt de siste årene, så dette er fortsatt en aktuell undersøkelse). Da vi konfronterte rusmiddeltelefonen med dette, fikk vi høre at ”resultater om Marijuana’s virkninger ikke kan sammenlignes med Hasjens virkninger”. Uff da. Det er bare snakk om forskjellig konsentrasjoner av THC i disse stoffene, ikke noen forskjell i type. Resultatene er absolutt sammenlignbare, om rusopplevelsen i seg selv er marginalt forskjellig, så er den ikke mer forksjellig en speed fra forskjellige lab’er, og man gidder vel ikke påstå at her er det forkjellige virkninger, at en speed dose ikke er sammenlignbar med en annen grunnet konsentrasjon?

Propaganda: Mange sier at THC ikke er mer skadelig en alkohol. Hva synes dere om det?

Rustelefonen: ”Det tar vi ikke direkte stilling til, men uansett er alkohol et veldig skadelig stoff, så dette sier kanskje ikke så mye uansett. Om så var, ville vi fortsatt ment at hasj ikke burde lovliggjøres, fordi vi ikke trenger flere lovlige stoffer som er såpass skadelige”.

Et meget godt poeng. Hadde alkohol vært ulovlig nå, ville det nok aldri blitt lovlig heller. Det er et meget, meget kraftig og vanedannede stoff, og veldig destruktivt både psykologisk og ikke minst fysisk. Bare se på fyllikene.

Det var det. Fikk ikke pratet noe særlig mer, men ble heller referert til web-siden futureoslo.com. Dette er for så vidt en veldig god side når det gjelder rusinfo, Ikke- moraliserende og informativ.

Men uansett: kjapp info om de mest vanlige rusmidlene følger! No bullshit. Opp til dere å velge om man driter i farene eller ikke, fordi en ting er sikkert: Det finnes mange som eksperimenterer med dop i livet sitt uten varige skader, men også en god del som tar skade. Dette er et faktum. Men et annet faktum er dessverre at det er nesten umulig å vite hvilken av disse gruppene man kan komme til å tilhøre…

Amfetamin (Speed, pepper, amf):

Kommer vanligvis i pulver, hvitaktig, gulaktig, rosa eller grått. Andre farge variasjoner forekommer, men dette er de vanligste. Amfetamin er subjektivt beslektet med kokain, rusfølelsen er ganske lik: Følelse av ekstra energi, selvsikkerhet og fokuseringsevne er de trekkene ved rusen som tiltrekker de fleste. I tillegg finnes også de som bruker det for den appetitthemmende effekten i forbindelse med slanking. Diett og trening er billigere og mer effektivt, men ok… Noen bruker det også som et rent søvnutsettende middel på lik linje med koffein.

Speed er ikke sunt, for å si det mildt. Overdose risikoen er der, ved hjerteproblemer og hjerneslag. Så kalte ”come downs”, vanligvis omtrent det motsatte av oppturen man har under rusen er veldig vanlige; med vanlige mener jeg at de aller fleste vil oppleve en eller annen negativ følelse, som kan være alt fra litt deppa tretthet til full paranoid psykose, avhengig av inntaksmengde, stoffets renhet, din dagsform, og også en mengde uforutsigbare variabler. Mange velger å ta forholdsregler mot denne nedturen ved å innta hasj, eller avslappende midler som Valium, men det er grenser for hvor mye dette hjelper. Det er ikke akkurat sunt, heller.

Selv om man ikke er oppe på overdose nivå kan man oppleve et vist ”hjerteklapp”; hjertet slår fortere og blodtrykket høynes selv ved lave doser.

Speed er ikke fysisk vanedannende, dvs. man vil ikke oppleve de store fysiske symptomer når man slutter. Men psykologisk vanedannende er det. Dette er et begrep som blir kastet litt rundt om kring uten at alle kanskje helt forstår det. Ved psykologisk vanedannende menes ikke kun det at man husker hvor gøy man hadde det mens man holdt på med noe, og derfor vil gjøre det igjen. Da er jo f. eks kino psykologisk vanedannende. Med rusmildler som speed, uten at man kan si det 100 % sikkert, virker det som at effekten på dopamin mengden, serotonin og noradrenalin skaper en underbevist assosiasjon mellom glede og rusen som kan gi en sterk og irrasjonell trang til mer dop. Det virker på belønningssystemet i hjernen, med mange likhetstrekk med klassisk kondisjonering. Dvs. at man blir lurt til å tro at man hadde det morsommere en mann faktisk hadde det sist man brukte.

Kokain (cola):

Det klassiske hvite pulveret. Kan også fåes i porøs steinaktig form, crack, som kan røykes. Rusfølelsen minner veldig om speed, men oppleves generelt som mykere og ikke så stressende rastløst. Man blir mer sosial, pratsom, og selvsikker. Man blir generelt oppstemt og fornøyd, men rusen er kort og man fyller gjerne på ofte.Kokain er ikke et helt syntetisk stoff som speed, og mange føler derfor at det er sikrere og mindre skadelig. En ting som er sikkert er at kokain er ett av de mest vanedannende narkotiske stoffene som finnes. Aper som blir gitt valg mellom kokain eller mat velger nesten eksklusivt kokain. Rotter i samme situasjon ignorer maten og fyller opp med kokain til de dør av sult. Den høye prisen hjelper nok med å holde problemet i sjakk, for de fleste kan rett og slett ikke opprettholde en kokainvane økonomisk. Dette var grunnen til 80 årenes ”Crack” bølge i U.S.A.: plutselig fantes det en form for kokain som de fleste hadde råd til. Resultatet var millioner av nye brukere, og enorme problemer. Filmen ”New Jack City” handler om introduksjonen av crack, hvis det er noen som er nysgjerrige men ikke ønsker å tvinge seg igjennom masse tørr fakta.

Kokain har en nedtur effekt, akkurat som speed, men de fleste mener at den oftest er noen mildere en speed der. Men dette varierer fra person til person. Kokain kan lede til død ved overdose, men dette er ikke i nærheten av så vanlig som det kan virke i store medier. I Norge er det ikke flere enn et par i året, hvis det.

Som ved bruk av speed skaper kokain en høyning i blodtrykk og hjerterytmen, og det er igjen hjerte og hjernen som får gjennomgå ved overdose.

Ecstasy (E, knips)

Eller MDMA (MetylenDioksiMetAmfetamin), som det heter. Kjemisk ganske likt Amfetamin, men klassifiseres vanligvis som hallusinogen. Dette fordi man gjerne opplever diskré hallusinasjoner, som forvrengninger av lys, små detaljforandringer i alt man ser på. Under rusen blir man pratsom og kjærlig, det er en grunn til at ecstasy fort fikk rykte på seg som en ”love-drug”. Man mister en del smertefølelse, og kan derfor komme i skade for å danse lengre en man egentlig orker, for eksempel. Mange opplever en nedtur etter bruk, i form av tretthet og milde depresjoner, men denne opplevelsen er stort sett mye svakere en ved speed eller kokain.De gode nyhetene med ecstasy er at det ikke finnes noen dokumenterte direkte dødsfall som følge av bruk, dvs. overdoser, og det at ecstasy er relativt lite vanedannende i forhold til andre harde rusmidler. Dødsfall ved ecstasybruk er sekundære; det vanligste er faktisk at man drikker seg i hjel på vann, ettersom ecstasy binder vannet i kroppen. Men vanlig er det absolutt ikke.

Ecstasy kommer i piller med trykk. Det finnes en del piller som ikke er rene, eller som ikke inneholder MDMA, eller er blandet ut med f. eks speed. Det forekommer oftere en de andre vanligste rusmidlene at man ikke får det man kjøper. Det er ikke lett å vite hva en pille inneholder, og man får ikke tak i ”testing kits” i Norge like enkelt som i f. eks Holland. Er du usikker bør du holde deg unna.

Mye forskning har blitt gjort på E de senere årene, og har ganske entydig vist at langtidsbruk setter permanente spor på hjernen. Ecstasy utløser store mengder serotonin i hjernen, det er dette som skaper den intense lykkefølelsen under rusen, men i det lange løp skader det hele prosessen rundt serotonin opptak og utslipp i hjernen. Dette kan gi langvarige derpresjoner og andre psykiske problemer, og er vel den største faren ved bruk.

Hasj/Marijuana:

Dette er det stoffet som skaper mest krangling om fakta. Sikkert er det iallfall at storforbruk gjør deg sløv, selv når du ikke er stein. Men etter en tids avhold opplever de aller fleste at denne sløvheten avtar. Kortidsminnet er dårligere mens man bruker, men dette blir også bedre med tid. Stort sett det som er av skader fra Hasj ser ut til og avta med tid, og de som ikke gjør det, som påståtte skapte depresjoner, hersker det uenighet om faktisk er en konsekvens av hasjbruk, eller en konsekvens av de underliggende grunnene for at man begynte med Hasj.

Rusfølelsen ved inntak av THC er at man blir avslappet, føler en mild glede og drømaktige tanker. Sanseinntrykk blir noe forsterket, og ting som spising og å høre på musikk kan bli mer intenst. Man får lettere latterkrampe, og kan bli mer emosjonell. Noen opplever en viss paranoia, gjerne etter store inntak.

Mange påstår at man blir slapp og umotivert av hasj røyking. Det kan godt hende, men det finnes ikke noe ordentlig vitenskapelig bevis for dette. Overdose er en umulighet, og hasj er ikke fysisk vanedannende. Det finnes vitenskapelige undersøkelser som viser at hasj er svakt psykologisk vanedannende.

Det var det!

Mye mer informasjon finner du på: www.futureoslo.comKommentarer fra brukere

Reiulf Kodal 23/08/2017 - 02:58

Personlig har jeg bla prøvd det beryktede ice "methamfetamin" en periode uten særlig bivirkninger (bortsett fra de første gangene da jeg ikke kjente stoffet) hallusinasjoner opplevede jeg som svært stimulerende, underholdene og noe som jeg ønsket. (Selv om det var noe intenst og skremmende) purke paranoia opplevde jeg en gang og det opplevde jeg også som en meget interesann og ny tankeopplevelse. (Omtrent som å delta i en actionfilm) Etterhvert brukte jeg nærmest daglig 2-3 uker. Fant da ut at det var for mye bortkastet tid og penger og sluttet. (effekten var ikke så stor lenger heller). Har ikke savnet det mye siden. Syns nesten halliser og paranoia var mer interesant enn den extreme euforien man noen ganger kan oppleve, særlig som nybegynner. Jeg hadde trodd jeg snart kom til prøve det igjen, men har enda ikke fått noe lyst til det, så det blir utsatt isåfall. Er forøvrig i 40 årene. Unge mennesker burde ikke bruke dette.

Stian 12/02/2008 - 20:05

Skjønner ikke at folk gidder å pese. Rusmiddel er rusmiddel, det er farlig for svake mennesker. Det gjelder både alkohol og dop. Det er ikke rusmiddelet sin feil at noen havner utpå, det der som regel en rot til problemet. Du kan ha fine opplevelser på dop, og du har fine opplevelser i fylla. Det gjelder bare å kutte ut før det går til helvette.

Dxtr 10/05/2007 - 13:02

Ikke ta speed for å slanke dere da, det er det dummeste jeg vet folk eller særlig damer som begynner med pepper for å slanke seg. Du får en motsatt effekt når du slutter, dermed blir du som de som boler ofte "hekta" på speeden.. Jeg har sett det før.. Dersom du har et så avslappet forhold til det, folk som fester har i alle fall en liten pekepinn om forskjellen mellom fest og hverdag.. Folk som slanker seg eller arbeider på speed har en unnskyldning til å bruke det konstant....

:s 06/03/2007 - 13:47

ka fadår ??
omg!!

SPEEDY 29/01/2007 - 09:19

HAR NOEN LYST OG PRØVE LITT

SPEEDY 29/01/2007 - 09:15

jeg blir jæveli hyper når jeg bruker speed HEHE

megigjen 19/01/2007 - 18:01

etter 3 netter uten søvn mener jeg... :S

megja 19/01/2007 - 17:59

assa.. jeg som er dj har bestemt meg for å vær en rusfri dj.. men for 1 helg siden så ble det ikke slik.. kjøpte 1g med speed... å for å si det slik, spillinga gikk supert å jeg tok helt av;D men det som var drit var at etter 3 netters søvn og 1 måltid på fredagen, ble det et helvete på mangdagen... sterk deppresjon vill jeg beskrive det som.. jeg tror å mener at det ikke er fult så skadeligt å ruse seg viss man vet om hvordan rusen er og at du ikke skader andre osv;) selvsakt er det bad shit viss det blir hver helg eller no.. men et par ganger i åre kommer nokk jeg tilogmed å ta;)
men uansett.. drugs er bad;)

måteholden 15/12/2006 - 22:02

Det er som man sier, så lenge man er måteholden med forbruket sitt så går det som oftest bra.Jeg har røykt jævlig mye hasj og har tatt både speed, cola, valium,E og pot, men alle utenom sistnevnte har bare vært fra tid til annen. har lagt joggeskoa(speeden) på hyllen da jeg ikke likte værken rusen eller nedturen etterpå noe særlig, tar Cola når jeg kommer over det, popper en E en skjelden gang i godt selskap. Har kuttet kraftig ned på rusmidlene de siste månedene og det er helt klart at jeg er mer oppegående, har mer energi og tenker klarer nå etter jeg sluttet(spesielt med hasj), nå ruser jeg meg jævnlig med noen få ukers mellomrom og det er jeg godt fornøyd med selv om det ikke går en dag uten at jeg tenker på pipen:(. Kommer ikke til å slutte å ruse meg med det første, men er ferdig med den daglige rusen. Hilsen måteholden ruselsker :D

renate 10/12/2006 - 00:25

hei er 18år og drivi medd rus siden jeg var elve....7år....og lover man vet vel kanskje ikke egentlig fakta om rus forutenom hva stoffet evt innebærer og elr åssen dens funksjon "kan" komme til og ha!!!sliter ennå to år uten det verste,men vurder det neste gang noe sioes innenfor det tema..og heller ta det til dere som en erfaring på en annen person så kanskje dere og kan slippe ubehag....jeg er liv redd en x samboer..er ute etter å ta livet av meg,,noen dager siden kvelte han meg nesten til svime,og ikke før venner merket noe slapp han

basse.yahoo.com 11/04/2006 - 18:24

hvorfor reise med nsb når du kan fly med LSD

bosseyahoo.com 11/04/2006 - 18:19

hei se på lemmy i motohead.han har brukt speed i alle år å rocker fortsatt som bare faen. kutt ut dette piss preike dere driver med dra dere en linnje og rock around the clock.

Apeiron 10/04/2006 - 19:13

Synes disse kommentarene beviser hvor forskjellige vi er og jeg er veldig glad for å se at folk stort sett vet hva de driver med. Tror det er viktig å sette seg inn i ting og ta forholdsregler før man begynner med ting. Veldig viktig å utforske ting selv og ikke bare stole på andre. Har selv aldri tatt noe annet enn hasj og marijuana, men har i nær fremtid planer om å prøve salvia divinorium eller hva det heter. Har aldri følt at jeg har hatt bruk for cola eller noe i den duren, men så fort jeg føler det skal det prøves i trygge former. En annen grunn til at jeg ikke har testet tyngre ting er at man ofte ikke vet hva man får. Tror det er mer eller mindre lurt å ta litt sopp eller andre hallusinogener i ny og ned for å renske opp hodet. Kjenner sterkt deprimerte personer som har blitt "kurert" etter å ha trippet på fleinsopp en gang. Tror det har noe med at man tar en reise inn i hodet sitt og møter sine demoner. Man må være ærlig mot seg selv og kjempe disse demonene og da kommer man ut av rusen som en sterkere person som er tryggere på seg selv. Og ikke minst klar over hvor mye potensiale man har inn i hodet sitt. Men det kan selvsagt også gå riktig galt - f.eks. at man ikke takler reisen og f.eks. tar sitt eget liv. En fleinsopprus varer tross alt veldig lenge! Derfor vil jeg helst teste salvia først. TAkk for meg!:)

tommy e 10/04/2006 - 13:41

til kjartan. vist du tror at folk begynne me dop bare for å få se venna så har du tatt alvorlig feil ja... her e d snakk om egen vilje å nyskjerrighet:! å du må ha venna som e i miljøet fra før av for å få tak i...!!!!!!!!

drammen20 18/12/2005 - 14:11

Jeg har brukt amfetamin i 5år nå, tips bare tull det facker opp hue så jævelig, som sagt fra kine22, man blir tynn men du blir dobbelt enn det du var når du slutter... og et eks: i går var jeg ute på byen vært våken i 2 dager, brannalarmen gikk på diskoteket vet du hva hode mitt ble så kjørt av det trodde jeg skulle dø kom ut der er det fult av mennesker, hjerte startet å hoppe jeg trodde alle sto å så på meg, lo av meg.. trodde alle så at jeg hadde tatt.... IKKE BRUK DETTE jeg skal slutte nå, nå er det faen ,eg nok.. take care der ute

Kine22 03/10/2005 - 16:53

ikke vits å slanke seg med pepper..går opp igjen når man slutter..jeg har holdt meg unna alt i noen år..og har det kjempefint..:-)brukte det meste av partydop og røyka..men ikke noe problem å slutte..tok det på dagen..noe sprekk ble det jo men ellers gikk det jo utrolig bra..har fortsatt venner som holder på men så lenge ingen ber meg ta noe så er det greit..dem`s liv og jeg søtter dem uannsett..og så lenge man bare har seg selv og tenke på så..men jeg får jo lyst på da..var ett typisk knipshue..og lysta vil jo alltid være der..men den takkler jeg..hehe..:-)

Tweaked 30/08/2005 - 12:29

til mmz:

Ja du kommer til å ta av deg 5kg, men når du slutter å speede legger du det meste på deg igjen. Og du kommer ikke til å klare å få 2 gram til å vare i 1 mnd;) Ta det fra en gammel tweaker, når du sniffer speed går det i hvertfall et halvt gram om dagen.

Tweaked 30/08/2005 - 12:27

Jeg har bodd i USA i mange år, og røyka metamfetamin, også kjent som crystal meth, ice og krystall, konstant i bortimot 4 mnd før jeg flytta hjem igjen. Bestevenninna mi og meg var "tweak buds" og var alltid sammen, og røykte alltid. Vi kunne være våkne i bortimot 2 uker i strekk, for så å sove ganske lenge, og så var det på an igjen. Ice er kanskje det mest skadelige dopet som finnes, men det er også det absolutt beste og jeg kan med hånda på hjertet si at jeg ELSKER rusen det gir. Men det er ekstremt vanedannende. Før jeg begynte med ice var jeg avhengig av coke (kokain....) i 3 måneder, og slutta med det fordi jeg overdosa på crack andre ganga jeg prøvde det, og havna på sykehuset. Etter det var ikke kroppen min særlig begeistra for kokain. Har også knipsa en god del x (fantastisk rus!!), og røyka så mye pot at jeg har ikke peil. Da jeg flytta hjem til Norge måtte jeg slutte med ice på dagen, eller minuttet kan man si. Jeg sov i 6 dager i strekk, spiste alt jeg kunne finne, fikk feber, kasta opp, hadde ekstreme feberfantasier, syke drømmer... Det er det jævligste jeg har vært borti!! Det er 1000 ganger verre enn å slutte med cola. Og vet dere hva som er sykt? Jeg drømmer fremdeles om "crack" pipa mi, og om å røyke ice på den... Hele tiden! Er ganske nykter for tiden, røyker å drikker bare:) eller tar meg en liner eller 5 av pepper av og til:) jente, 86

mmz 14/08/2005 - 13:56

har lyst til å prøve en pepper-diet og lurer på om det vil funke, e rkeen på å gå ned 5 kg ved at jeg kjøper 2 g pepper og fordeler det utover 1 mnd.. vill også drikke masse vann, spise frukt og ta vitamintilskudd .. vil det funke ?

kjartan 09/08/2005 - 23:57

syntes folk som bruker dop (samme hva) er sikkelig dumt. hater sån som må røyke bønne for å få venner lol.jævla tapere.klipp deg å få deg en jobb

nogood 19/06/2005 - 02:39

har i løpet av den siste måneden rotet med stort sett alt dere maser med over og alt er bare koselig ;-) dere må ikke finne på og slutte med noe som helst dere som tenker det!!! holder mg mest til speeden men alt er helt OK!!! noen som kan skaffe meg noe her også eller? bergen

Party on Wayne's fountain 28/04/2005 - 22:56

tusen takk for informativ og objektiv artikkel! har selv prøvd de fleste rusmidler (inkludert LSD og sopp) og aldri i hele mitt liv hatt en eneste bad-feeling (med unntak av milde depresjoner i en 5-6 timer på nedtur fra E og speed) i hele min 4 år lange erfaring med dop.. å ruse seg er et personlig valg (logikk!), men noen har nok mer anlegg for bad-feelings enn andre, eksempelvis en kamerat av meg som endte i en skremmende psykose etter LANGTIDS bruk av speed og ecstacy..

jeg vil bare legge til at alkohol blir klassifisert av WHO (Verdens HelseOrganisasjon) som det desidert mest skadelige rusmidlet (både fysisk og sosialt)

må også få lov til å si at før jeg prøvde hallisunogene stoffer som LSD og sopp var jeg en utrolig deprimert (les: suicidal) og antisosial person.. ved å ta disse stoffene ble jeg mye mer klar over livets uendelige muligheter, og så mye klarere hvordan alt har en effekt på alt, så og si... vil ikke direkte anbefale det, da folk som ikke er kompatible for "mystiske" opplevelser vil kunne få sjokk av hvor mangesidet virkeligheten faktisk er, men må få lov til å si at det faktisk kurerte min 3 år lange depresjon...

PS! jeg har ikke tatt ulovlige rusmidler på snart 1 år, utenom den daglige bønna til letterman-show om kvelden; ikke fordi det har ført til problemer, men ganske enkelt fordi jeg føler jeg har fått mitt.. for å være helt ærlig føler jeg ikke jeg har blitt negativt påvirka av det i hele tatt, får fremdeles toppkarakterer på universitet og det hele, men mange kjenner ikke sine egne begrensninger, så vær på vakt!

Tidligere nyter 03/02/2005 - 00:51

Hei, vil bare si... Noen av faktaene holder, men ikke alle. Det har vært dødsfall relatert til ecstacy. THC blir i kroppen lenger enn alkohol, der alkohol er vannløselig og blir i blodet i 1/2-1 døgn, blir THC i kroppen 3-4 uker, siden det er fettløselig. Har du noen tro på å klarne opp etter 10 år som alkis? Kanskje ikke, men ikke ha så mye håp om å klarne opp etter å ha røyka i 10 år heller. Om det utløser egne problemer eller skaper dem vet jeg ikke, men hasjen er ti-talls ganger sterkere nå enn for 10-20 år siden, og inneholder mange ganger mer hallusinogene stoffer (som LSD-lignende ingredienser). Om hasj gir egne hallusinasjoner eller utløser de som kommer av andre stoffer vet jeg ikke, men jeg kjenner ikke mange som ikke har slitet med det. Jeg slutta å røyke hasj etter særlig livlige halliser.

En annen ting er forskjellen på cola og speed/pepper. Mens cola er psykisk vanedannende, er pepper fysisk vanedannende. Ingen av dem skal undervurderes. I tillegg til fare ved overdose er det fare for å kollapse pga vann-, mat-og søvnmangel på pepper, og mangelen på søvn og hvile vil gi en psykisk effekt for selv mentalt sterke mennesker. Pepper vil også resultere i paranoia, aggresivitet, angst og depresjoner for de som har anlegg for det allerede. Nedturen som etterfølger lange fester skal ikke undervurderes.

Cola er kjent for å gi økt selvfølelse og velvære, men er ekstremt vanedannende og gir svært økt aggresivitet og opplevelse av sinne for en stor andel av brukerne. Ellers kan cola fint røykes uten at det er crack. Crack har blitt behandlet videre, og er så vidt jeg vet sjeldent i Norge. Cola gir tunge nedturer, og siden det er psykisk vanedannende er det både tungt å komme over og tungt ikke å gå tilbake til. Det er få jeg kjenner som har klart å slutte med cola, selv om ganske mange prøver. Problemer med aggresive og paranoide sider i forhold og ved vennskap er en vanlig grunn til å prøve å slutte.

Poenget mitt er ikke å få alle som leser dette til å holde seg unna dop. Det et utrolig bra, det er derfor folk driver med det. Men det kommer ikke gratis. Det er en stor sjanse for at du må betale for moroa. Så ikke tro på alt du hører.....

Og til Espen og Gonzalez... Avledning er bra! Det finnes alltid noe som frister mer enn dop, det gjelder bare å komme i en posisjon hvor du kan forholde deg til det når fortiden frister. Lykke til!

Espen 02/02/2005 - 10:01

hei. jeg har hatt ett problem med stoff.. men jeg har blitt nykter. og det er jeg glad for.jeg synes at denne siden er kjempe bra og håper at folk leser dette.. likte å ruse meg før, men nå tåler jeg ikke tanken på det... klarer det ikke. men av og til har jeg lyst til å ruse meg igjen, spesielt når er dritt. men tenker at det ikke er verdt det... men er det noen som har ett tips til meg? hva skal jeg gjøre hvis alt går dritt og jeg har lyst til å begynne igjen? tar i mot alt av tips....

Kristan 05/01/2005 - 02:42

Det er helt klart at dop ikke e bra,
la oss vende oss mot kristus og be
i ære av hans navn

Speedy Gonzales 15/11/2004 - 01:33

Jeg ble litt letta over å lese amf innlegget over. Grunnen er at jeg har snorta pepper hver jævla dag i 5 mnd, og jeg rett og slett "grisegruer" meg til å slutte. Noen tips mot en eventuell nedtur osv? Jeg har prøvd å være litt påpasselig med soving og spising, så jeg ikke skal bæde fullstendig, men men.. Hadde vært ålreit om noen som kanskje har vært i samme situasjon hadde ofret et par linjer (med ord) ;) på en stakkar speeder...

staria 26/10/2004 - 16:04

vil bare si at det er fint å lese "objektive" forklaringer for en gangs skyld... skremselspropaganda er ikke informativt, og hjelper helt tydelig ikke!! vi er født med fri vilje, og jo mer man vet om livet, jo bedre rustet er man til å vurdere hvilke veier man skal ta.

Superhaze 23/09/2004 - 23:33

Bra no-bullshit info! Enkelt kjapt og nøytralt skrevet. Spesielt: "Opp til dere å velge om man driter i farene eller ikke, fordi en ting er sikkert: Det finnes mange som eksperimenter med dop i livet sitt uten varige skader, men også en god del som tar skade. Dette er et faktum. Men et annet faktum er dessverre at det er nesten umulig å vite hvilken av disse gruppene man kan komme til å tilhøre…"

Leif Ole 04/09/2004 - 02:29

Fortsatt: neurotransmitteren heter ikke serAtonin, men serOtonin.

30/06/2004 - 08:55

Takk for informativt innlegg!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish