Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Sport & Fritid
Cowboy-kasting på Viasat Sport! Tidenes feteste sport!
Av Niels Christian Brøgger Utskriftsvennlig versjon
Det er kanskje ikke så mange som har tatt seg tid til å se ”PBR – Proffesional Bull Riding” på Viasat Sport. Det er en direkte dødssynd, etter min mening. Dette er en av de aller, aller feteste sportene du kan se på TV. Garantert. En viktig ting å få med seg: Oksene er mye, mye råere atleter enn rytterne sine, og man burde egentlig følge sporten fra deres perspektiv, altså:”Professional Cowboy Throwing”, ikke ”Bull Riding”...


Scorings systemet er enkelt: For å få poeng, må Cowboyen ri oksen i minimum 8 sekunder; klarer han det, har han gjort en ”Ride”. Blir han kastet av før, blir han disket.

Maks oppnåelig poengsum er 100 poeng, som splittes 50/50 mellom cowboyens stil og kontroll, og oksens vanskelighetsgrad. Alt over 86 er en god score, og en vanskelig okse. 90+ er VELDIG bra, og krever sitt av både mann og okse. Enhver event har enten to eller tre runder, og bare de femten beste får bli med i den siste runden, omtrent som i skihopping: den totale poengsummen fra begge eller alle tre rundene legges sammen, den med høyest score vinner.

Oksene blir scoret opp til 50, uavhengig av hvor god eller dårlig rytteren er, og det føres derfor også poeng på oksene på lik linje med menneskene som rir dem.

De aller beste rytterne klarer en ”ride” ca 50-70% av tiden, den nåværende lederen Adriano Moraes fra Brazil har ridd 22 ut av 26 mulige så langt i sesongen, altså ca. 84% (Viasat ligger ganske langt bak den egentlige sesongen; jeg anbefaler at dere holder dere unna den offisielle sidens ranking info, det bare ødelegger spenningen) . Han er en utrolig teknisk rytter, elegant og sterk, med en usannsynelig svær venstre arm. Andre store navn er Justin McBride, Ross Coleman og Mike Lee.

Vinnerne casher inn mellom 25 og 50,000 dollar per seier, altså opptil ca. 300,000 kroner, og de gode gutta tjener et par-tre millioner norske kroner i året (utenom sponsor og reklame inntekter). Og for noen sponsorer!! Du vet en sport er hard når tobakks firmaene og Jack Daniels er noen av de største. Ikke noe politisk korrekt bullshit (hehe) her, nei!

Ingen annen sport som vises på TV resulterer i så mange skader; i snitt skjer det minst 4-5 ganske alvorlige, som brukne armer, skuldre og ribbein, eller hoderystelser, avrevne muskelfester og diverse moste kroppsdeler. Per kveld! Og utallige mindre, som forstuelser, som alle bare ignorerer og rir videre med. I går red en kar videre etter han brakk håndleddet på den første oksen. En annen red med brukket kjeve og LØST ØYE fra forrige stevne! Faen ta de jævla pinglene i fotball verdenen som begynner å grine hver gang noen tråkker på en tå: de burde lære noe av disse gutta.

Oksene selv, derimot, blir skadet så sjelden at ingen kan huske sist gang det skjedde. Nei, dette er ingen sport som sutrete dyrerettighets kjempere har noe de kan klage på. Her er det menneskene som får bank! Og oksene ser ut som de elsker det de gjør! Jeg er sikker på at de stakkars oksene som blir brukt til tyrefekting virkelig elsker å se PBR på TV.

For å unngå mer skader enn det som forekommer hos rytterne, har de profesjonelle ”bull fighters” hvis jobb det er å distrahere oksene, og få dem til å angripe dem i stedet. Høres trygt ut? Det er de ikke heller: disse gutta får KONSTANT juling. Kongen av alle ”Bull Fighters” er Rob Smets, en sinnssyk fyr som elsker å bli tirre okser til angrep: De spanske tyrefekter-homsene kan bare gå å legge seg, de hadde ikke holdt 5 sekunder mot monstrene i PBR, som veier opp i mot ett tonn på det verste. Og ikke er de dopet ned med bedøvelses midler heller.


Men nokk pjatt om periferien. Nå til det viktige: Oksene!

Disse gutta er virkelig the Bling Motherfucking Niggas i okse verdenen. Det oppfører seg og lever akkurat som de verste utagerende NFL gutta (se ”Any Given Sunday” for en idé om hvordan disse fester). De beste oksene bor i svære egne innhegninger, som gjerne kunne vært vist på MTV Cribs. De spiser bare den beste føden, får den beste dopen og alle de fineste kuene levert hjem til seg. Mange av gangen. Hele tida.

Og så kommer de til PBR stevnene; en liten fuckings cowboy setter seg på ryggen, med et kamera som filmer det hele: se på blikket til oksene, som ofte stirrer arrogant inn i TV’en (de vet hvor kameraene er de også) som om de sier ”Bring it on, human! I’ll fuck you up!”. Og så braker det løs. Oksene kaster seg ut av båsen, armer og bein flyr, kanskje knuses, og i løpet av noen sekunder ligger en forslått cowboy på bakken og lurer på hvem han er.

Så pimp-strutter oksen rundt i ringen en stund, strammer muskler, kødder litt med ”bullfighterene”, spytter og rauter:

"BANG,MOTHERFUCKER!!"

-Hotel California

"YOU CAN’T RIDE ME! YOU CAN’T HANDLE WHAT I GOT!!"

-Little Yellow Jacket

"NONE OF YOU MEATBAG MOTHAFUCKAS GOT NOTHIN, I’M UN-FUCKING-RIDEABLE, YOU SKINNY WHITEASSED, HORNLESS COW-BITCHES!!! CHAOS FOREVER!! AHAHAHAHA!!”

- Pandora's Box

Så jogger de tilbake til garderoben mens de synger 50 cent, prater dritt med de andre oksene, spiser masse mat og fester i en uke. 'Cause I'm a mothafuckin' P.I.M.P.!!


Mine Favoritt-okser:

Little Yellow JacketFødt: 1998
Vekt: 830kg
Ridd, 2004: 3 av 26 - kaster 88,5 %
Ridd, karriere: 10 av 70 - kastet 85,7
Gjennomsnittelig ride tid: 2,87 sekunder
Gjennomsnittelig ride score, 2004: 95,0!!
Gjennomsnittelig ride score, karriere: 93,1
Gjennomsnittelig ”Bull Score”, karriere: 45,7

En virkelig smart og rutinert okse.Stor, og med enorm styrke i skuldre og bein. God hopp høyde, og veldig uberegnelig. Rå på finter. Er i toppform for tiden, har vunnet den ettertraktete ”årets okse” tittelen 2 år på rad, en bragd bare den legendariske ”Dillinger” har klart i senere tid. En veldig seriøs utøver.

Hotel CaliforniaFødt: 1998
Vekt: 570kg (2001: 660kg)
Ridd: 1 av 17 - kaster 94,7%!!!
Gjennomsnittelig ride tid: 4,02 sekunder
Gjennomsnittelig ride score: 89,0 (eneste riden på denne oksen)
Gjennomsnittelig ”Bull Score”: 45,4

En SINNSYK liten kraftplugg. Var ”rookie” i 2001 sammen med Little Yellow Jacket, og var en skikkelig publikumsfavoritt. Fremtiden så lys ut. Men så: Hotell California pådrar seg en sjelden, ofte dødelig blodsykdom. Han gikk ned 200kg, og Little Yellow Jacket kunne, uten sin hardeste konkurrent, danse innover til to strake verdensmesterskap. Men Hotell California kunne ikke kues: etter 2 år med kamp mot sykdommen er han tilbake, og råere enn noen gang. Pass deg, Little Yellow Jacket.

Hotell California er en vill okse, som elsker jobben sin. Gir alt hver gang, har vannvittig hoppstyrke og rotasjons-hastighet. Tar noe lengere tid til å kaste en en del andre sluggers, fordi han ikke bruker noen særlige finter. Har bare blit ridd én gang, og det var Adriano Moraes. Og Hotell var i tillegg syk da…

Liker også veldig godt Mossy Oak Mudslinger, som ligger på 5 plass så langt i sesongen. Pandora’s Box, en annen favoritt, har en kasteprosent på 96,4, etter 28 forsøk, men er fortsatt ung og relativt uerfaren mot de store gutta som Moraes og McBride. Så er det nykommeren Barbosa, en ung men sulten okse som aldri har blitt ridd ut 8 sekunder, og som snitter 44,9. Følg med på disse!

PBR vises på Viasat Sport, til noe uberegnelige tidspunkter: Neste mandag, altså natt til tirsdag, kl. 01:30 er neste runde. For guds skyld, følg med!!

Sjekk PBR’s offisielle hjemmeside: http://www.pbrnow.com
Kommentarer fra brukere

Elisabeth 15/09/2005 - 14:20

Er du bonde? Mulig du er mest tent på oksene, men se helheten i det... Uten rytterne hadde ikke oksene vært noe, og motsatt...

HAnnah 31/03/2005 - 16:43

Cowboy Up!!!!!

Jones 17/09/2004 - 10:15

Hotel California RULES!

Remus82 13/08/2004 - 12:12

Ikke særlig rar den artikkelen, da

John or maybe Chris 12/08/2004 - 15:18

Cowboy tossing rules, i recomend everyone watch it

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish