Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura-> GameZone
The Escape From Monkey Island
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Jeg er ingen spillefreak. Det er likevel en serie spill som jeg har forelsket meg dypt i. Hvor hjertet hopper over når en ny lansering er på vei og hvor tarmtottene begynner å danse salsa av glede. Folkens, vi snakker Guybrush Threepwood og Monkey Island!


For det er selvsagt noen spill som faller i bedre smak enn andre, og denne serien av adventaurespill har definitivt gjort dette hos meg - det ble i sin tid til og med vanskelig å sove på grunn av tankene rundt spillets puzzels og handling, samt at jeg begynte å se en ny virkelighet gjennom spillet. Skremmende!

Monkey Island-serien følger hovedkarakteren Guybrush Threepwood i jakten på eventyr og action - største mål er å bli en mektig pirat! I alt oppstyret rundt jakten på en gedigen skatt, Big Whoop, er det en som hele tiden stikker kjepper i hjulene: Den skremmende og onde piraten LeChuck - som også prøver å frarøve deg din største kjærlighet - den vakre Elaine.


Det er noe med stemningen i spillet som får det til å bli hva det er. For å ikke snakke om den utfattelige gode humoren som utspiller seg i både i praktiske løsninger, samtaler osv. Spillet parodierer ofte sin egen sjanger (åkei, hvem får plass til en stige innenfor jakka?) og henter ofte inn humor basert på kjente historiske hendelser eller moderne tekniske finesser (selv om spillet utspiller seg i rundt år 1500 AD, er det slettes ikke noe i veien for å ta i bruk elektriske stoler eller heiser).

Theeme-musikken er knakende god. Det samme er bildene. Det er absolutt ikke snakk om noe hastverksarbeid. I den siste utgaven har man gått over til at karakterene er blitt 3D-figurer. Disse tar seg ikke like godt ut som de animerte 2D-figurene i det forrige spillet, men er absolutt på høyde med alt annet man har sett i andre spill tidligere.

Det begynte som smått allerede i midten av 80-tallet. Jeg lånte spillet "The Secret of Monkey Island" av en kompis. Som med alt annet fatter man ikke spillets kvaliteter før man har holdt på noen timer. Timene ble likevel fort til dager og uker. Broder´n og jeg ble straks revet med og en slags felles hobby ble etablert. For spillet var spennende, svært humoristisk og hadde en skikkelig god story!

Og for å gjøre en lang historie kort - noen år senere kom to etterfølgere som fortsatte det morsomme livet til hovedkarakteren Guybrush Threepwood. Nå er fireren på vei og demoen kan du laste ned allerede nå.

Det er altså ikke alle spill som krever det dyreste innen 3D-kort og som kun baserer seg på drap, blod og andre primitive former for underholdning (åkeiii, see if we care!). Spillet passer til begge kjønn i alle aldere. Humoren er "snill", men mange morsomme poeng lar seg nok bare plukke opp av den eldre garde (hvem er det?).

Propaganda (les: Svenn) kan ikke annet enn å anbefale dette spillet på det hotteste:

Last ned demo av spillet fra CNet
Fanside - The World of Monkey Island
Spillets offisielle sider - Bakgrunnshistorie, innspill fra produsentene, screenshots, hints&tips med mer.

Spillet forventes å være i butikkene i novembermåned.Kommentarer fra brukere

rikke6@hotmail.com 03/03/2007 - 13:29

Vet noen hvor i all verden jeg kan finne Monkey Island 3??? Hadde tenkt å kjøpe det til kjæresten min til jul for han elsket det spillet...Hadde jo vært den perfekte gave:)
HJELP MEG VÆR SÅ SNILL!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish