Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Videomania: Katastrofer! - Twister
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjonI Twister spiller Helen Hunt og Bill Paxton et ekskjærestepar som via en del mer eller mindre sannsynlige hendelser finner kjærligheten, selveste stor-orkanen og gjør viktige ting for forskningen. De snakker om vær og maskiner som om det var personer. "She´s talking today" og "Does she work?".

- De er på fornavn med orkanene, sier Katja
- Orkanene er på fornavn med dem, sier Mats J.
- Her er det faktisk gode og onde meteorologer, forteller Henrik.
- En ond Kristen Gislefoss og en god Siri Kalvig? Eller vice versa.
Den ene er i hvert fall bare med for pengene, mens de gode er med for adrenalinrushet de oppnår ved å løpe omkring etter virvelvinder.


- Skurken spilles av drittsekk i Hot Shots, sier Mats J.
- Og Days of Thunder, sier Henrik.

Det viser seg at Orkanen har en eller annen greie med Helen Hunt, den har blant annet tatt livet av faren hennes og den stjeler en bil fra henne tidlig i filmen.

- "A hurricane did all this? Lock her up!"

Overraskende uanfektet av dette utrolig hevngjerrige været drar de gode stormjegerne til Helens tante på landet. Her spises det, dusjes, og snakkes om de gode, gamle dager - helt til vi får en innføring i Fujita-skalaen som måler orkanstyrke. F5 er selveste ´finger of God´ og et ufølsomt hode spør: "Har noen av dere sett en F5?" Det blir dødens stille. Spørsmålet som det ikke snakkes om.

- "Oh my God, she mentioned the F5".
- "Now she has to die!"

Dermed skjønner vi hva som kommer til å skje. Resten av filmen er bare oppbygging til det store crescendoet hvor Helen står ansikt til ansikt med alle orkaners mor og far. Det ender som seg hør og bør, Helen vinner og alle er lykkelige. En F2-tornado med enkelte sterke vindkast.

Egentlig ikke en katastrofefilm i ordets rette forstand, men definitivt fullt av natur med temperament. Nå har imidlertid hele Propaganda-redaksjonen flatet ut, og det blir full enighet om å spare Firestorm og Airport til en regntung dag.

Kjapp oppsummering: Katatrofefilmer har stort sett to helter, en med all verdens kunnskap og en som ikke skyr noen midler for å redde verden. De jobber ofte sammen, og det kan være en kjærlighetshistorie involvert. Alternativt er det en ekspert/helt, som har en Tonto eller en Goose ved sin side (sånn hyggelig medhjelper hvis oppgave stort sett er å komme med fjollete kommentarer og dø mot slutten av filmen).

Videre har alltid en av hovedpersonene et barn, eller de må ta seg av et barn. Dette barnet dør ikke. De fleste sjefer, høyerestående offiserer og lignende motarbeider alltid helten i begynnelsen. Helten blir latterliggjort, arrestert eller gitt munnkurv, men får nesten umiddelbart rett. Mot slutten gjør gjerne sjefene en kuvending, eller de dør etter en uvanlig feig handling.
Stort sett overlever alltid helten. Unntaket er dersom det er en sann historie eller dersom man med det redder en masse barn/eventuelt hele verden. Eller med mindre han er Charlton Heston...Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish