Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Lillehammer del to
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon


Hvem er det så som bør søke filmskoler, eller rettere sagt: Hvem passer filmskolen for?
- Filmskolen passer for de som klarer å dra nytte av den, repliserer Hovde, og praten avdekker at ikke alle med talent nødvendigvis vil få fullt utbytte av et slikt studie. Noen eksperimenterer på egen hånd med egne videokameraer, andre jobber seg fortsatt opp og frem via andre kanaler. Felles er vel trangen til å lage film, eller til å fortelle historier, for som Hovde understreker er ønsket om å fortelle historier muligens det viktigste kriteriet for en søker, enten det er regi-, produksjon. eller lydutdannelsen som er målet.

Dessuten er det greit om søkeren ikke kommer rett fra videregående. Det er nærmest en uskreven regel at for å komme inn på de nasjonale filmskolene i Europa og resten av verden, bør du helst befinne deg midt i tjueårene i tillegg til å ha et realistisk bilde av hva du begir deg ut på. Livet etter filmutdannelsen betoner seg annerledes enn for en som eksamineres som nettverksspesialist, for å si det mildt.
Likevel er det en klar fordel disse nyutdannede filmskaperne har sammenlignet med de som har filmutdannelse fra steder som England, USA, Australia, Sverige og Danmark. De har møtt de tunge aktørene i den norske bransjen før, enten som forelesere eller som sensorer, i tillegg til å ha jobbet med mange av skuespillerne de vil treffe senere, og det er som kjent alltid lettere å forholde seg til noen man kjenner.

Nettopp derfor valgte avgangskullet å slå seg sammen med Norsk Filmforbund, og arrangerte lørdag 13. januar en uoffisiell presentasjon av seg selv og de seks eksamensfilmene som har vært hovedprosjektene i det tredje og siste studieåret.
Da året begynte fikk de seks produsentene i oppdrag å levere en halvtimes novellefilm til en viss dato i desember, og ble gitt et stramt budsjett å forholde seg til. Så fulgte utvikling av historien med manusforfatter og regissør (ingen auteurvirksomhet her - det er det kreative triangelet som gjelder), jakt på sponsorer og gode dealer, før det ble tid for innspilling en gang i sommerhalvåret.
Noen måneder senere sitter trettiseks nyutdannede filmskapere og mottar ros og ris fra et profesjonelt panel. Og som paneler flest finner de alltid noe å plukke på.
Filmskolens bakgrunn
Resultater fra årets kullKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish