Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
That´s Exploitation! - Sexploitation
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
SEXPLOITATION

Sexploitation er den eldste av exploitation-filmene. I begynnelsen var det ofte som tidligere nevnt dokumentarer om barnefødsler og lignende som ble vist, ettersom dette var den eneste måten å gå rundt de regler som eksisterte, og på samme tid vise det ulovlige. For å gjøre dette desto mer legalt, fikk man ofte ved disse filmvisningene skriv, hvor det ble advart om filmens "forkastelige" innhold. Fra den rene dokumentaren gikk regissørene etter hvert et skritt videre, og begynte å produsere filmer som utgav seg for å være en hyllest til den amerikanske skjønnhet. Her så man vakre skuespillere vise frem legger med sine forførende blikk.

På 50-tallet fikk nakenfilmene sitt store gjennombrudd, og her kunne man i kjent dokumentarstil se menn og kvinner spille nudistvolleyball, delta på nudistleire, og all annen nakenaktivitet tenkelig. Kinosalene var nok engang fullsatte, og regissørene hadde igjen på beste måte sneket seg forbi de gjeldende forbud. Etter hvert ble regissørene mer vågale, og Chesty Morgen ble igjennom den kjente regissøren Doris Wishman kjent for sine enorme bryster igjennom filmen "Double Agent 73". Her har hun en rolle som spion, hvor hun går rundt og fotograferer med et kamera som er implantert i puppene hennes. Denne og mange andre exploitation-filmer, ble laget Wishman, som for øvrig er en av de få kvinnelige regissørene i denne bransjen.

Som et resultat av en markant økning i medias innflytelse og opplysning til folket, eksploderte exploitation-filmen på 60-70-tallet. Tabuområder som homoseksualitet, prostitusjon og transseksualitet ble senter for oppmerksomheten, og sensuren forflyttet seg i takt med utviklingen. I 1972, så den første pornofilmen dagens lys. Linda Lovelace var hovedrolleinnehaver, og den omtalte filmen "Deep Throat", ble sett av mang et kjærestepar på kinosaler rundt om i USA. Dette førte til at sexploitation som tidligere hadde levd nettopp på en nærende sensur, nærmest døde hen. Vi kan se noen tilfeller av denne sjangeren i Hollywood på 90-tallet, med filmen "Showgirls" som stilmessig er en god gammeldags sexploitation-film.

Next: Blaxploitation!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish