Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Filmene som fikk skylda! - Natural Born Killers
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Natural Born Killers (1994 - R: Oliver Stone)

Filmen: Massemorderne Mickey og Mallory kjører USA rundt og dreper hemningsløst - på veien blir de folkehelter og mediayndlinger... Kontroversiell satire basert på et manus av Quentin Tarantino. En voldsommere Directors Cut ble sluppet i statene.

Forbrytelsen: Et fransk par drar på en velpublisert draps-turne etter å sett filmen et par ganger for mye. De skyter tre politimenn og en tilfeldig forbipasserende i Paris - den unge mannen blir drept av politiet, og kjæresten nekter å snakke med noen. Senere finner politiet en pressemappe og en NBK-plakat i leiligheten deres. Franske aviser er forsiktige med å koble forbrytelsen til filmen, men igjen blir sammenhengen slått stort opp i britisk media.


Forbrytelse 2: NBK får også mediaskylden for at en drapsmann skyter ned flere barn og en lærer på en skotsk skole i Dunblane. Under rettssaken blir det ikke bevist noen sammenheng mellom tragedien og filmen.

Forbrytelse 3: Sarah Edmudson og Benjamin Darrius skyter 8. mars `95 ekspeditrisen Patsy Dryers under et ran i Kentucky. Hun dør senere av skadene. Paret hevder å være inspirert av NBK. I ´99 blir Oliver Stone personlig saksøkt, fordi de pårørende mener regissøren bevisst lagde filmen for å lede folk til å begå liknende forbrytelser. Søksmålet er ennå ikke ferdig behandlet...

Forbrytelse 4: I februar ´95 slår anleggsarbeideren Charles Daniel Tuttle (35) i hjel en kvinne under et ran. Han hevder i politiavhør å ha sett NBK tre ganger dagen før drapet - men det forhindrer ikke at han blir henrettet for drapet 1. juli ´99.

Likhetstrekk: Stone lagde filmen som en mørk satire over amerikanske mediers glamorisering av voldsforbrytere - og den ble i etterkant en selvoppfyllende profeti.

Konklusjon: Filmen er ennå ikke sluppet på video i England, selv om den ble vist uklippet på kino og kabel-tv. Man antar at Natural Born Killers bevisst ble bruk som et argument av forsvarsadvokatene, for å redusere klientenes straff...

Kriminologen Dr. Paul Wilson uttaler under et intervju at "folk som er disponert for å utøve vold kan få spesifikke ideer om hvordan de kan utføre sine aggresjons-handlinger fra filmer og spill - såvel som fra det daglige liv".Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish