Startside
Sjangere

Oppgaver og stiler


Laste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave

Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Filmskole Down Under - II
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon


Dette er ikke primært et internasjonalt studium; før 1996 da det begynte en nordmann og to koreanere på studiet, hadde det kun vært sporadiske opptredener fra utlandet - men det har de siste årene blitt en eksplosjon av utenlandsstudenter i Australia, noe som også har gjort seg utslag på QCA. Andelen søkere fra utenlandet er raskt voksende, men vil trolig bli begrenset oppad for å unngå for store kull med mindre universitetsledelsen bestemmer seg for å la kvalitet vike for kvantitet og den økningen i inntekter det medfører.

Studiet får stadig små endringer i takt med at bransjen svinger mer og mer i digital retning, slik at det etter 1997 ikke har foregått noe undervisning på tradisjonelt klippebord i det hele tatt. derimot er antallet redigeringsrom fylt opp med Media 100 og Avid stadig voksende.


Utenom Studiet
I motsetning til Sydney som "alle" kjenner, er Brisbane en by man ofte bare har hørt om. Dette er både fordi den er mindre enn både Sydney og Melbourne, og det faktum at Brisbane ikke har strender i byen. Likevel - byen har 1.5 millioner innbyggere, ved utløpet av Brisbane River ligger noen utrolige sandøyer som har kilometervis med glitrende bade-, dykke -, og surfemuligheter, og kjører du en time sør eller nord havner du enten på Gold Coast (med sine ført kilometer med hoteller, skyskrapere, Surfers Paradise og japanske turistskilt) eller Sunshine Coast (et like langt strekke der småbyene ligger som tett i tett oppover kysten, kun brutt opp av en og annen klippe og nasjonalpark.

Som de fleste byer av en viss størrelse kan Brisbane tilby uteliv for enhver smak (det gjelder bare å finne den rette bydelen for deg), en eksploderende cafékultur, og diverse kulturelle happenings gjennom året. For den filminteressertes del er BIFF - Brisbane International Film Festival som arrangeres i begynnelsen av augustr hvert år - høydepunktet med åtte dager moro ikke minst takket være fenomenet "BIFF Fast Film" som er en kortfilmkonkurranse med utgangspunkt i et stikkord som opplyses ca halvannen måned før festivalen. Byen er veldig lite nordeuropeisk på den måten at den består av et skyskrapersentrum, en økende mengde luksuriøse bolighøyblokker, men aller flest småhus - gjerne på påler med bananpalmer i bakgården.

Som i USA har den store plassen gjort at byen har strekt seg utover et veldig stort område, og offentlig transport er derfor ikke alltid like imponerende med mindre du bor rimelig sentralt. Australia er generelt et mye billigere land enn Norge, og Brisbane er igjen mye billigere enn f.eks. Sydney å bo i. I og med at byen ligger tjuesju grader sør for ekvator er den også subtropisk, noe som betyr langermet om vinteren og t-skjorte og solfaktor 30+ om sommeren, noe som gjør at noen foretrekker å betale femten hundre i måneden for et rom i kollektiv med svømmebasseng i utkanten av byen fremfor i en av de hippere bydelene nær sentrum.

Ønsker du mer informasjon om skolen er universitetets hjemmesider et greit sted å starte, mens oversikt over filmmiljøet og mulighetene i Queensland finnes på Pacific Film and TV Commissions sider
Del I - StudietKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish