Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Rett mann til rett tid
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
forts.


20 years of chaos
Mads ga aldri opp, og til slutt fikk han endelig en fulltreffer, ¿Charlie Harper, 20 years of chaos¿, i følge regissøren en dokumentar om gamle pønkere på over seksti. Filmen er blitt vist på flere filmfestivaler, fra New York, London og Portugal til Volda og Grimstad. Det var da også den som senere skaffet ham jobben i NRK. En kjærkommen jobb for Mads som var lei av å ha jobbet lenge som produksjonsassistent på flere produksjoner (bl.a. ¿Suffløsen¿ og ¿Absolutt blåmandag¿).
-Å være produksjonsassistent er den verste drittjobben man kan ha, nærmest fnyser han. Ikke minst hvis du besitter en sart kunstnersjel og absolutt ikke liker å bli skreket til. ¿Hent kaffe, du har to minutter på deg,løp!Løp!LØP!!!¿ mens alle står og ser på. Man kan godt forstå at opplevelsene nesten ga Mads avsmak for hele filmbransjen.


Skrik og ydmykelser
Man kan ikke leve av å være spillefilmregissør i Norge, man må drive med reklame i tillegg og på et tidspunkt fikk Mads også tilbud om jobb som regissør i et bittelite produksjonsselskap. Jobben hans besto i å ringe rundt til reklamebyråer for å få i stand møter. Men hans kompanjong lot ham ikke ta med sine egne ting når de dro rundt og presenterte selskapet for reklamebyråer rundt om i byen. De møtte opp med en presentasjonsvideo Mads ikke nøler med å si var elendig, og reaksjonene uteble ikke. ¿Hva er det dere driver med? Er dere klar over at det koster oss kanskje femti tusen å ha dette møtet med dere? Også kommer dere med det makkverket der, se å ha dere ut!¿ og så videre. Det var ingen suksess.
Men på tross av skrikingen og ydmykelsen, ble Mads i jobben i flere måneder. Det kan ha vært lønna som holdt ham der, tusen kroner i uka og to dresser. Brukte.
Så ringte NRK og han fikk jobb i ¿Fritt fram¿ og ¿Smørøyet¿. Men heller ikke her gikk det knirkefritt for unge Rønning. Han laget et ¿X-files¿-inspirert innslag, som han fortsatt nesten et år senere fortsatt for kjeft for. Innslaget ha flere ganger blitt dratt frem som et eksempel på hvordan man ikke skal gjøre det.
-Jeg ble skikkelig lei meg, forteller han og blir alvorlig i fjeset, så jeg fant ut at, nei, dette gidder jeg ikke lenger.
Han brukte lang tid på å planlegge og regissere sin egen oppsigelse, også den ¿X-files¿-inspirert. Men motet sviktet, eller kom tilbake, alt ettersom man ser det. Han bet tenna sammen og ble. Og godt var det, for nå synes de aller fleste at han har blitt svært så flink.

Faket matforgiftning
Men det er filmregissør han vil og skal bli, selv om han synes det er helt ok å være frilans producer. Drømmemanuset driver han og skriver på, en delvis selvopplevd historie om to gutter på haiketur nordover.
-Jeg og en kompis prøvde å haike nordover en gang, men vi kom ikke lengre enn til Trondheim. Men det var en kul tur, ler han. -Vi måtte fake matforgiftning for å komme oss vekk fra en campingplass. De som eide den var veldig greie mot oss, ga oss mat og greier. Men så skulle de ha oss til å klippe plenen. Vi kikket på plenen, og den var svær, det ville tatt oss en evighet. Vi ble plutselig veldig syke. Tidlig neste morgen snek vi oss ut for å haike videre. Men vi fikk ikke haik, så vi begynte å gå. Plutselig kom han som eide campingplassen kjørende. Vi kunne se skuffelsen lyse av ham.
Mads ser nesten ut som han angrer litt.
-Det tok lang tid før vi fikk haik, og han kom kjørende nok en gang, enda mer skuffet. Etter det begynte vi å lage kunstverk av det vi fant langs veien. Vi plasserte blant annet hodet til en død spurv i veibanen og puttet en sigarett i nebbet, forteller han og det ser ut som han koser seg ved tanken. Undertegnede deler ikke denne gleden.

Barn framfor film
-Det skal bli film av det en gang men jeg er ikke helt ferdig med manuset enda, fortsetter han. Mads har det nemlig ikke så travelt. Før skulle han bli verdens yngste og beste filmregissør, nå er det allerede for sent, og det tar han med knusende ro. Han er overbevist om at han får sin sjanse, og da er det ikke så viktig når det skjer.
-Det er viktigere for meg å få seks barn enn å lage seks spillefilmer, sier han.
Før ville han være først og best i alt men han har blitt eldre og skjønt at man er ikke best. Det vil alltid være mange som er like flinke eller bedre enn deg. Det er bare dumt å bruke masse energi på å strebe etter noe som er uoppnåelig. Viktigst av alt er det å lære seg å nyte livet. Man bør drive med i hvert fall to ting man elsker.
For Mads er det jobben og musikken. Så ofte han kan spiller han sammen med bandet sitt ¿Party Pûta¿. Det gir ham energi og overskudd til å gjøre en enda bedre jobb. Han er veldig opptatt av å gjøre det han har lyst til. Han lener seg tilbake og legger hendene bak nakken. _|Jeg vil ha et vakkert liv, sier han.
Det vil han nok. Jeg kan fortelle at han ikke stiller det samme kravet til kjøkkenet sitt. I sin lille leilighet på Majorstua sitter kommende filmregissør Mads Rønning på sin lille balkong og har det helt fint. Drikker litt rødvin, spiller gitar eller hører på en CD med sitt eget band. Voldsomt dyster musikk, spør du meg. Han forteller at når han er alene, da er han stort sett rockestjerne. Da går han rundt og snakker engelsk med seg selv.
Den dagen Mads får sitt gjennombrudd, håper jeg på vegne av menneskeheten at det blir som filmregissør og ikke som rockestjerne.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish