Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
That`s Exploitation!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Hevgjerrige dverger. Toppløse damer som spiller volleyball. Halliker med håndvåpen. Blonde nazitorturister. Kannibaler på campingtur. Historier fra hasj-helvetet. Vam & Vennerød. Lise Viken tar et dykk ned i exploitation-filmens grumsete farvann... Av Lise Viken"After Mr. Edison made these tintypes gallop, it wasn´t but two days later that some enterprising guy had his girlfriend take her clothes off and that´s how exploitation began."
-David Friedman

Man kan lete lenge, men en eksakt definisjon på hva som ligger i begrepet exploitation som filmgenre, får man ikke. Noen hevder at det er non-budsjett filmer, mens andre igjen sier at det ikke dreier seg om budsjett i det hele tatt. Et fellestrekk for disse filmene er allikevel at de bryter med de moralske retningslinjene som eksisterer i samfunnet på det tidspunktet de ble laget. Tidligere var det vanlig å markedsføre filmene som advarsler om farer i samfunnet, rettet mot et voksent publikum, men dette var neppe den virkelige intensjonen for produksjonen av disse filmene. Det finnes utallige avarter av exploitation-sjangeren, og filmene tar for seg temaer som sex, dop, rock´n roll, homoseksualitet, og en mengde andre eksplosive temaer som har fått menneskers oppmerksomhet opp igjennom tidene.


Exploitation-filmen er en etterlevning av de gamle tivoliene, hvor omreisende reiste rundt og viste frem freaks, og pirret folks nysgjerrighet ved å vise ekstraordinære ting. Etter hvert som filmen kom, byttet de omreisende bare ut menneskene, for heller å vise spekulativ film. Det hele begynte med visninger av dokumentarer, og da var det vanlig å se filmer fra urbefolkning rundt om i verden. Dette ble offisielt vist som opplysningsfilm, men i og med at filmene stort sett bestod av nakne mennesker, var det nok ikke informasjonsverdien som fikk folk til å se disse filmene. Filmskapere rundt om skjønte raskt at det uvanlige og sjokkerende var noe som fenget menneskemassene, og begynte å spekulere i temaer som skapte oppstandelse. I 1934 kom filmen "Freaks" av Tod Browning, hvor han benyttet seg av virkelige "freaks" som han fant på sirkus. Med denne filmen ble han svartelistet fra Hollywood i 10 år, og filmen hans ble bannlyst i England frem til 1963.

Del to: Sexploitation!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish