Startside
Sjangere

Oppgaver og stiler


Laste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Filmskole med bein i nesa 2
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

I søknaden må man sende A4 store fotografier, et manus på tre sider, storyboard til manuset(enten tegnet eller fotografert) og et skriv om hvorfor man vil lage film. I tillegg til dette må man selvsagt fylle ut det obligatoriske søknadsskjemaet som på de fleste filmskoler. Man kan søke i September, Januar eller Mai. Skolen ser helst at man kommer til intervju, men holder man til på den andre siden av kloden gjør de unntak.

Skolen har i alt seks trinn fordelt på tre terminer i året, hvert med sitt spesifikke program. I tillegg til dette er det felles undervisning for alle, likegyldig hvilken termin man går i. Disse åpne forelesningene inneholder blant annet timer i filmanalyse hver onsdag, der Allen Bernstein viser film i en av kinoene i bygget og diskuterer film med elevene etterpå. Det er også timer med Simon Levish som snakker om "Culture and Politics in film". I ny og ne kommer det gjesteforelesere innom som Mike Leigh, en tidligere elev.


TERMINENE

I første Termin skyter man rundt fem filmer(16mm sort/hvit 3min.) uten lyd. Man får opplæring i Steenbeck (den gamle måten å klippe på) samt lyd, og lys. Det er kontinuerlig manus-workshops og film analyse.
I denne terminen som i de fleste andre er det opp til hver enkelt elev å ordne seg den delen av filmarbeidet vedkommende ønsker å utføre. Det er som regel beinhard konkurranse allerede fra starten av.

I andre Termin skyter man også rundt fem filmer (16mm farve 1min.) med lyd, riktignok ikke sync lyd, men man lærer å klippe lyden og filmen sammen. I denne terminen rokerer man slik at alle får prøvd seg på de forskjellige oppgavene. Man fortsetter den teoretiske undervisningen samt den praktiske.

I tredje termin skyter man rundt fem dokumentarfilmer (16m farve sync lyd 10 min.) Her må man igjen selv sørge for å få de oppgavene man vil gjøre, overbevise sine med elever om hvorfor man vil jobbe med regi, lys, klipping etc og legge frem de beste manusene hvis man vil regissere. I tillegg til de fortløpende timene, har man timer i studio lyssetting, og forbereder seg til å skyte på 35mm.

I fjerde termin skyter man som sakt på 35m sort/hvit 15min sync lyd, delvis i studioene på skolen delvis på location. På pree-lighting day kommer det gjerne profesjonelle lysmestere fra Sheperdon studios, Pinewood eller lignende for å lære ut det de kan og komme med råd. Man har også timer i regi med skuespillere.

I femte termin skyter man på 35m farve 15 min sync lyd. Også her lærer man forskjellene ved å skyte på location kontra studio. Andre praktiske og teoretiske timer går fortløpende i tillegg til dette. På dette trinnet for man innføring i og klipper på Avid.

I sjette termin blir man forberedt på å skyte eksamensfilmen sin. Det kommer produsenter fra industrien og lærer bort det de kan, samt intense timer i lys og regi. Man har også mulighet til å gå på de åpne forelesningene. De som vil, uavhengig av hvilket trinn man går i, kan melde seg på grupper som med andre filmskoler blir invitert til foredrag i "special effects" eller lignende temaer på de største studioene i og rundt London. Her har man sjansen til å bli kjent med elever fra andre filmskoler.

Til hver film får man utlevert et budsjett som man må forholde seg til og som produsenten i den eventuelle gruppen har ansvaret for. Uten om de offisielle timene er det opp til hver elev hvor mye de vil jobbe og lære. Fra første termin har man muligheten til å jobbe på trinnene over. LIFS har to studioer og to kinoer i bygget, der man ser sine ferdige filmer etter endt termin.

Lærerne kritiserer og diskuterer filmene med elevene for åpen klasse og gir sin sluttkommentar i et skriv. Det er i tillegg felles visning for alle på skolen, pluss en gjestevisning der de beste filmene fra hver termin blir plukket ut og vist til inviterte fra filmindustrien. Dette er en mulighet for elevene til å knytte kontakter med den tøffe bransjen de skal inn i senere. Det blir servert vin og elevene fester som fortjent etter en slitsom, utfordrende og lærerik termin.

På den lokale puben, der elevene gjerne går i ny og ne, diskuteres det, gjerne over en øl eller to, til tider heftig om film. Der blir man kjent og danner grupper med de man føler man er på bølgelengde med. Mange av elevene ved LIFS har erfaring i bransjen fra før. Stiller man uten mye erfaring innen for film og svelger sinn stolthet, har man sjansen til å lære av disse elevene og de lærerne som dukker opp nå og da.

For meg var LIFS en miniversjon av den virkelige filmbransjen, der man, hvis man velger å satse alt, må svette, slite, blø, og dytte i sterk konkurranse med elevene rundt seg for å oppnå det man vil, på godt og ondt. Forståelsen av samarbeid og diplomati blir også viktig. Man får respekt for filmyrket og den delikate disiplinen det kreves av en. De som kommer inn som primadonnaer, havner raskt ned på jorda. Det er en tøff skole. Det er eksempler på elever som i løpet av skolens gang har greid å jobbe på over førti produksjoner både utenfor og innenfor skolen. Man lærer mye om seg selv og hvordan man oppfører seg i pressede situasjoner, noe som kommer godt med senere.Ønskes det ytterligere informasjon om skolen kan man søke på http://www.lifs.org@uk eller http://www.film.school@lifs.org.ukKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish