Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Beatlesfilm og spillefilm 2
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon


Beatlesfilmer må filmes i Liverpool!
Free var en video som måtte spilles inn i Liverpool for å få den rette stemningen, på de rette plassene. Stedene er der John, Paul, Ringo og George leika seg frem til å bli bandet verden ikke har sett like til verken før eller etter. Det var like naturlig for Pytka å filme Free i Liverpool, som for Ian Softley da han laget Backbeat om John Lennons forhold til Stuart Sutcliffe. En film om Johns venn som døde allerede i en alder av 21 år (før Beatles slo igjennom), men som fortsatt blir referert til som "the fifth Beatle".


Liverpool kler seg ut
Selv om det faller seg naturlig at filmer om The Beatles lages i Liverpool er det ikke bare filmer om bandet som lages her. Byen har en lang tradisjon som den viktigste filmbyen i Storbritania. Faktisk har byen fått seg et stempel som "The New Hollywood". Et stempel som kommer naturlig med tanke på at det produseres mere film i denne byen enn hele resten av Storbritania. Følger man fuglen i Free forstår man fort hvorfor byen tiltrekker seg mange og store filmskapere. Det sies at Liverpool kan være en hvilken som helst annen by på lerretet, på grunn av de store mangfoldet av bygninger som gjør seg bra på film og likner på bygg i andre storbyer i USA og Europa. At dette ikke bare er lausfisk, men sanne ord ser man dersom man leiter i filmarkivet og ser hvor mange ganger Liverpool har optrådd som London, men også som New York, Washington, Chicago og Amsterdam.

You can always find it in Liverpool
Filmer som In the Name of the Father, Hilary and Jackie, Letter to Brezhnev, 51st state, Young Indiana Jones, Sherlock Holmes, The Hunt for Red October og Al''s Lads er alle delvis eller helt og holdent filmet i Liverpool. Store filmer hvor crewet ikke ville jobbe med ståket og utgiftene London har å by på, men heller foretrakk å ta den relativt korte turen nordvest på øya til Liverpool. Produsenten og programlederen av BBC2s filmprogram Moviedrome uttalte nylig "There are amazing Georgian and Victorian buildings here, together with some from the 1960s. Whatever backdrop you''re looking for you can almost always find it in Liverpool". Når filmselskapene da får like god behandling som i en hvilke som helst annen storby, for en billigere penge, er det naturlig nok mange som søker seg hit.

Fotball og Beatles
Liverpool=Film
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish