Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Film for gamle
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det er lett å gå seg vill i jungelen på kabel-TV nå om dagen. Skal jeg velge Friends på TV2, Monty Python på Viasat eller David Letterman på Metropol? Pizzagjengen eller Seinfeld, Frasier eller Simpsons? Eller Father Ted, for den saks skyld. Jeg lurer, hva ler de gamle av?At Mot i brøstet er en populær serie, er ikke til å komme fra. Den har allikevel vist seg å være mest populær blant ungdom i grisgrendte strøk, og ikke blant de eldre. Wesenstund er vel mer aktuelt for de eldre, de kjenner seg igjen i en figur som har fulgt dem hele livet, eller i hvert fall store deler av det. Og det kan de le av. De gamle filmene slår gjerne opp latterlåvedøra hos de eldre jeg kjenner, for hvem kan vel glemme filmer som Mannen som ikke kunne le, eller Norske byggeklosser (Femte! Olav Femte!), for ikke å si Justers gamle klassikere. Den forsvunne pølsemaker er en film man kan ta opp, Fjols til fjells likeså. Og da har vi glemt de største norske filmsuksessene noensinne, Olsen-banden.


Arve Opsahl vil alltid være Egon for meg. Hver gang han sa - jeg har en plan, frydet jeg meg kongelig og visste jeg hadde noe å se fram mot. Den gangen var jeg rundt åtte, og jeg har blitt mer kritisk med årene, men fremdeles er det noe magisk med de gamle, gode rullene, med Harald Heide-Steen jr. som Dynamitt-Harry og Karsten Byhring som den forsofne Kjell. Det er ikke vanskelig å se hvorfor også de gamle finner noe her. Med den store mengden inntrykk som kommer gjennom TV'en, med reality-TV og en myriade sitcoms, kjennes det best å satse på det trygge. Ville biljakter gjennom 70-tallets Oslo for eksempel. Skattejakt i Akershus festning og liknende.

Stort den gangen, like morsomt nå. At vår Olsen-bande bare er en kopi av dansk komedie er liksom ikke viktig. Jeg tar av meg hatten for de gamles film. Jeg tar av den store hatten og bukker dypt.
Kommentarer fra brukere

asf 15/04/2002 - 17:54

arghh

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish