Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Sound of Music
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjonNoen filmer forsvinner aldri - de blir bare borte noen år. I dette tilfellet er det snakk om hele 36 år, men så er det heller ingen vanlig kinovisning som settes opp, men en "sing-a-long"-versjon.(!)Det var en stolt Ingeborg Moræus Hanssen som for en måned siden kunne presentere denne "vårens morsomste kinoopplevelse", som Oslo Kinematografer ynder å kalle evenementet, og pressen var ivrig til stede sammen med et publikum med et mer eller mindre interessant forhold til Sound of Music...dette er nemlig ikke en forestilling for deg som ønsker å se en film uforstyrret.

Denne "karaoke-versjonen" av Sound of Music har gått et par år for fulle hus i London, den har turnert i England og USA, går fortsatt i New York, vært på reise i Australia, og nå er turen altså kommet til kinopublikummet i Oslo.
De som har sett filmen, noe som sannsynligvis inkluderer flere enn de av oss som er villige til å innrømme det, vet at det er mange sanger å bryne stemmebåndene på her. Og der ligger filmhappeningens store spenningsemoment - er dette noe vi trege nordboere tør/vil være med på? En ting er å hviske til sidemannen på en vanlig film - noe helt annet er å synge av full hals til tittelmelodi, jodling, do-re-mi à la barnepasser von Trapp, og så videre.


På testvisningen gikk det bra, men så var det til gjengjeld et spesielt publikum som var nokså villige til å stemme i når anledningen bød seg...og innimellom når den ikke gjorde det.
Hele poenget er at dette skal være en morsom, sosial happening og ikke bare film-karaoke, og dermed er det inkludert diverse andre muligheter for interaktiv deltagelse, som for eksempel å bue på nazistene, vifte med egne ballinvitasjoner når det er ball på lerretet, "hisse" på baronessen som gjør livet surt for vår kjære Julie Andrews, og flere andre snodige momenter.

Alt dette er i og for seg underholdende, men ikke overraskende anser store deler av publikum det for helt naturlig å skulle prate høyt og kommentere alt som skjer, i og med at man her og der er invitert til å delta.
Dette medfører at dersom du IKKE har et forhold til filmen allerede vil du heller ikke få det nå, i og med at du ikke kommer til å få med deg alt som skjer grunnet nevnte deltagelse fra salen.
De av dere som derimot HAR et forhold til Sound of Music, og har sett den flere ganger på tv og video (eller på kino i 1965), vil ha stor glede av å kunne sitte i en mørk sal, se opp på et digert lerret med originale tekster som gjør at du kan åpne munnen og uten blygsel føle deg som Maria von Trapp (eller en annen favorittkarakter) noen timer denne våren.

Kort sagt - dette er en film-happening for interesserte i musikaler generelt, og Sound of Music spesielt, men de av dere som har lyst på en sær opplevelse som du kanskje aldri vil få oppleve i en kino igjen har ni muligheter i Oslo denne våren med foreløpige visninger 27., 28. og 29. april, i tillegg til 04., 05., 06., 11., 12. og 13. mai.
De av dere som ikke befinner dere i Oslo må enten bestille togbillett eller leie den på video og synge alene...men dersom du fortsatt leser dette har du kanskje gjort det sistnevnte i flere år allerede!?!

God fornøyelse!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish