Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Nå kommer Norges første skrekkfilm
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
I slutten av juli kommer "22" - norgeshistoriens aller første skrekkfilm."22" var ferdig innspilt, klippet og klar for et drøyt år siden. Gutta bak filmen håpet da på kinodistribusjon forrige høst. Nå er det imidlertid klart at den historiske filmen ikke kommer til en kino nær deg, men derimot rett til landets videosjapper og etter hvert TV2.
- Filmen ble tidlig antatt av Oslo kinematografer for bred lansering, men de gjorde senere om beslutningen etter at kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen så filmen, forteller Pål Aam.


Sammen med Eystein Hanssen har han regissert filmen på dugnad. Med under 100.000 kroner i utgifter til filmen, kaller de to debuterende spillefilm-regissørene ikke en gang filmen en lavbudsjett-film.
- Det er en "no-budget"-film, og et gerilja-prosjekt av dimesjoner. Den er blant annet lagd helt uten offentlig støtte, noe som er svært sjelden i Norge. Til og med "Mongoland" fikk nærmere 2 millioner fra staten, sier Aam.

Filmen ble innspilt på tre uker, og ingen foran eller bak kamera har foreløpig fått et rødt øre for å være med på prosjektet (alle har en bestemt prosentdel i et eventuelt overskudd). Likevel er det ikke bare helt ukjente navn som har takket ja til gratisarbeidet:
Susan Badrkhan hadde hovedrollen i filmen "Bryllupet" i fjor, og Sophia Kaushal har spilt i både "Nini" på NRK og "Fox Grønland" på TV 2.

Handlingen utspiller seg 22. oktober 2000. Det er en seriemorder på ferde i Oslo, som dreper den 22. hver måned (derav tittelen). Nå er det en ungdomsgjeng, der halvpaten er innvandrere, som er truet.
- Filmen er en uhøytidelig, karikert skrekkfilm i samme stil som "Halloween" og "Skrik". Altå blott til lyst og med et par ok skvette-øyeblikk. Med andre ord ingen Oscar-kandidat, men en underholdende popcorn-film rettet mot ungdom.

PS! Skulle du tenke på gode, gamle "De dødes tjern", og si at "22" slettes ikke er den første norske skrekkfilmen, tilbakevises det raskt:
- "De dødes tjern" kan minne om en skrekkfilm, men det er en grøsser; om noe vagt, uforståelig der ute. I skrekkfilmsjangeren skal det være noen som blir angrepet av en ytre fare.

Mer filmstoffKommentarer fra brukere

jeanette@start.no 21/01/2008 - 17:30

Synes 22 var en bra film jeg. Noen som vet hvor jeg kan få kjøpt den på dvd?

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish