Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Jerry Rules!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Jerry Bruckheimer er en av verdens mektigste og mest suksessfulle filmskapere. Elsket av actionjunkies, hatet av kritikerne.
Av Brita Møystad Engseth

Skulle du en gang befinne deg i Hollywood med et manus og en regidrøm i kofferten, er det fire mennesker du bør kjenne for at historien din skal bli film: Steven Spielberg, James Cameron, Joel Silver og Jerry Bruckheimer. Det hjelper sikkert å kjenne Michael Ovitz, også, men vi foretrekker folk som har praktisk kjennskap til film, og ikke slike som har fislet seg opp i rekkene som sleipe agenter og slue managere.

Var jeg nødt til å velge mellom disse, ville jeg ha henvendt meg til den 55-årige Jerry Bruckheimer, selv om Steven Spielberg er min personlige gud. Problemet med både Spielberg og Cameron er at de insisterer på total kontroll både foran og bak kamera, slik at sannsynligheten er liten for at en manus- og regispire skulle kunne fullføre prosjektet sitt i sin opprinnelige form.


Joel Silver er et godt alternativ - dette er mannen som gav Wachowski-brødrene frie hender i forbindelse med The Matrix, hvilket er en god ting. Men dette er også samme mannen som har hatt ansvaret for avsindigheter som Xanadu, Weird Science, Action Jackson, Hudson Hawk og Fair Game. Det er ikke en god ting, for de filmene avslører at han ikke alltid vet hva han gjør.

Så derfor må valget falle på Jerry Bruckheimer, mannen som gav begrepet popkultur en ny og dypere mening som produsent på candyflossklassikere som American Gigolo, Flashdance, Cat People, Top Gun og Beverly Hills Cop på 80-tallet. Han var selvfølgelig ikke alene - fra og med Flashdance allierte han seg med Don Simpson, hans rake motsetning. Der Bruckheimer nesten var nerdete i sin omgang med andre mennesker, var Simpson tilnærmet en parodi på Hollywood-produsenten - høylydt, brautende, proppfull av kokain og en bimbo på hver arm.

Men med Flashdance satte de ny, visuell standard for mainstream-filmen og lot den bli mer reklameinspirert enn det inntil da hadde vært. Bruckheimers bakgrunn fra reklamefirmaet BBD&O på slutten av 60- og begynnelsen av 70-tallet spilte selvfølgelig en stor rolle i utviklingen av den glatte, sexy looken filmene deres fikk.

Det handlet ikke bare om hvordan filmene så ut, det handlet også om hvordan de ble satt sammen og markedsført. Både Bruckheimer og Simpson jobbet i Hollywood på 70-tallet, kanskje det siste tiåret hvor den økonomiske kontrollen var underlagt den kunstneriske, og hvor regissørens ønske var lov.


Bruckheimer og Simpson tilhørte den nye generasjonen produsenter, oppvokst på tv og ekstremt produktorienterte, og forsto at det var muligheter for nytenkning.

Det er her begrepet high concept dukker opp - produksjoner skreddersydde for bestemte målgrupper, slik som Flashdance og Top Gun. I denne nye atmosfæren blir demografi og test screenings ekstremt viktig, og siste ord tilhører ikke lenger regissøren, men produsenten.

Neste side!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish