Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Jerry Rules!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Det hører med til historien at da det gjaldt hovedrollen i Flashdance sto det mellom to kvinner - en ung, ukjent som kunne verken danse eller spille, og en kjent, erfaren som kunne begge deler. Simpson hentet inn noen bygningsarbeidere fra gaten, viste dem de to kvinnenes auditions, og spurte: ¿Hvem av disse jentene vil dere knulle?¿.

Bygningsarbeiderne valgte den unge, ukjente, og slik ble altså Jennifer Beals stjerne over natten, og slik demonstrerte Simpson og Bruckheimer sin filosofi om film som produkt.

Flashdance ble et fenomen, og Simpson og Bruckheimer mangemillionærer etter at filmen spilte inn nesten 90 millioner dollar, en avsindig sum i 1983. Gjennom 80-tallet skulle dette nesten bli en vane for dem.


Simpson ble halvgal av suksessen og tilbragte mesteparten av tiden på å dyrke sine egne drømmer om å bli filmstjerne, når han da ikke veltet seg i damer og dop (Simpson fikk for eksempel skreket seg til en større rolle i Days of Thunder, men var så dårlig at han ble klippet vekk; bare et par scener er igjen. Til den rollen fikk han implantert silikon i kinnene, i armene og i brystet for å se mest mulig maskulin ut).

Bruckheimer, den solide og ordentlige, tok mer og mer ansvaret for produksjonene, og fortsatte utviklingen av high concept mer eller mindre på egenhånd. Etter hvert som 80-tallet skrider frem, kan vi se at to ting blir viktig: Å knytte til seg regissører som forstår high concept og vet hvordan man pakker det inn, og skuespillere som kan selge det.

Av regissørene som umiddelbart passet inn i Bruckheimers univers kan vi fremheve Tony Scott (Top Gun, Beverly Hills Cop II, Days of Thunder, Crimson Tide og Enemy of the State) og Michael Bay (Bad Boys, The Rock, Armageddon og neste års Pearl Harbor).

Deres forkjærlighet for lange linser, fargefiltre og organisk lyssetting er grunnmuren i high concept-filmen glatte look, i tillegg til evnen til å etablere typer og stemninger i løpet av et par korte, kjappe klipp. Men Bruckheimer er også hele tiden opptatt av skuespillerne som skal selge produktet, og utviser gjennom hele karrieren en unik nese for å plukke folk som passer tidsånden.

Det beste eksemplet er Beverly Hills Cop, hvor Eddie Murphy fikk sjansen til å vise at en farget skuespiller alene faktisk kan bære en actionkomedie, tradisjonelt den hviteste av alle genre. Riktignok hadde Joel Silver brukt Murphy i 48 Hrs., og komikeren hadde også gjort suksess i Rollebyttet, men i begge filmene hadde Murphy fungert som sidekick, som comic relief.

Det var Bruckheimers Beverly Hills Cop som ble det avgjørende, internasjonale gjennombruddet. Slik var det også med Tom Cruise, som hadde en håndfull filmer bak seg, hvor bare et par var verdt å merke seg, da Bruckheimer gjorde ham til globalt sexsymbol i Top Gun.

Neste side!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish