Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Med Cannes i sikte
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Thomas Robsahm startet som skuespiller for Wam og Wennerød. Nå har han regissert og produsert Det Største i Verden, en film basert på en Bjørnson-roman, med Herborg Kråkevik i hovedrollen.Thomas Robsahm har vært en betydelig skikkelse i norsk filmmiljø i flere år. Fra en nøktern begynnelse som skuespiller i filmer som "Lasse og Geir", "Makaroni Blues" og "Adjø Solidaritet", har han de siste år arbeidet med både manus, regi og produsering. Multitalentet har også utviklet sitt eget selskap, Speranza Film, sammen med Margreth Olin.

Robsahm fant tid til å ta en prat med Propaganda, midt i travle tider med etterarbeid og promotering av "Det Største i Verden". Det er høye forventninger til filmen som er basert på Bjørnstjerne Bjørnsons bok "Fiskerjenten" og har Herborg Kråkevik i hovedrollen.

- Litt av et prestisjeprosjekt?
- Jeg tenker ikke så mye på prestisje. Suksess for meg er å nå ut til mange folk, ikke at filmen tjener mye penger. Arbeidet var veldig likt andre filmer jeg har gjort, men selvfølgelig er det en dyrere film siden det er en såpass stor produksjon, med mange mennesker involvert. At budsjettet var større enn tidligere var mer luksus enn tyngende. Man har uansett aldri for mye penger når man lager film, som regel er det akkurat passe, eller helst litt for lite.

- Så du føler ikke noe sterkere press foran denne filmen enn du har gjort tidligere?
- Det er alltid et enormt press. Jeg har jobbet med film i tjue år, og jeg er fortsatt like nervøs for mottagelsen av en ferdig film. Neste gang lager jeg kanskje en mye "mindre" film, og er dobbelt så nervøs. Man vil jo at folk skal like noe en har jobbet såpass mye med.

- Din varierte erfaring fra forskjellige felt innen film må være en styrke for deg, med tanke på at du har oversikt over hva som kreves i en filminnspilling?
- Selvfølgelig. Nå fokuserer jeg på regi, og kommer til å fortsette med det. Det er enormt mye arbeid med en film, og det er deilig å kunne dele litt på det. Men, har man vært innom flere forskjellige felter skjønner man bedre helheten i en filmproduksjon, noe som er svært nyttig.

Som sagt driver også Thomas Robsahm selskapet Speranza Film, med produksjoner som "S.O.S.", "Dei Mjuke Hendene", og "Thranes Metode" bak seg. Etter at selskapet de første årene produserte mye for andre, har det i det siste konsentrert seg mer om egne produksjoner. Ambisjonen er å kunne produsere mer for andre igjen senere. En av grunntankene bak selskapets arbeid er å lage filmer som når mange som mulig, uten at kvaliteten svekkes. Noe de i stor grad har lykkes med.
Med alt dette på samvittigheten, er det så noe mål Thomas Robsahm ikke har nådd?
- Jeg har ikke kommet med i Cannes. De aller fleste filmskapere vil gjerne det, selv om de ikke vil innrømme det.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish