Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
... og nå
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Nå har Francis Ford Coppola sett mesterverket sitt på nytt, og var ikke lenger like imponert. Derfor tok han igjen fram de gamle innspilte filmrullene, og snekret sammen en ny, 53 minutter lengre, versjon.Med den nærmest evigvarende innspillingen og de mange uhellene, ble "Apocalypse nå!" en kostbar affære. Spesielt for Coppola, som personlig sto for det meste av finansieringen.

- Vi var truet av økonomisk katastrofe. Jeg hadde pantsatt alt jeg eide for å dekke de uforutsette kostnadene på 16 millioner kroner, fortalte Coppola.

Samtidig var han redd for at filmen var for lang og spesiell, og ikke ville appellere til massene. Så mens avisene trykket overskrifter som "Apocalypse When?" og "Apocalypse Forever", klippet Coppola bort mange scener og flere hele sekvenser, og skapte en film han trodde vil nå et bredt publikum.


I mai 1979 ble "Apocalypse nå!" for første gang vist, til jublende kritikere i Cannes. Den fikk gullpalmen, og senere også åtte Oscar-nominasjoner, hvorav den vant to av de tekniske prisene (lyd og foto).

Klippet alt på nytt
- Mer enn 20 år senere så jeg den tilfeldigvis på TV. Det slo meg da at filmen som ble ansett som krevende, merkelig og eventyrlig nå gjorde et relativt tamt inntrykk, fortalte mesterregissøren i forbindelse med nylanseringen.

Han bestemte seg derfor for å returnere til klipperommet med de gamle filmrullene. Og denne gangen var det inegn redsel for hva verken kritikere eller publikum kom til å mene.

"Apocalypse nå! Redux" er ingen "director’s cut" i tradisjonell forstand, men derimot en helt ny versjon. Klippeteamet tok ikke utgangspunkt i den første versjonen, men tok for seg alt det uredigerte originalmaterialet på ny.

Resultatet er en nesten tre og en halv time lang film, med flere nye scener. Blant annet er sekvensen med surfegale Oberst "I love the smell of napalm in the morning" Kilgore lengre, og noe er lagt til i Willards opphold hos Kurtz'.

I tillegg er det lagt til to helt nye sekvenser: En der Willard og båtkompisene har seg med Playmate-jentene som tidligere har opptrådt for de amerikanske soldatene, og en 25 minutter lang sekvens som finner sted på en mystisk fransk plantasje.

Anmeldelse av Apocalypse Nå! Redux


Les også
- Apocalypse da


Kommentarer fra brukere

streng 23/10/2001 - 17:01

du over meg; kjøtthue

slickern 23/10/2001 - 16:47

Synes at filmen ser kul ut og skal dra og se den med dama.........

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish