Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
World Trade Center goes to Hollywood
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
De første katastrofale bildene fra New York tirsdag 11. september minnet sterkt om scener fra en Hollywood-film. Selv om det tok Hollywood bortimot 50 år å lage filmen om det forrige angrepet på USA (Pearl Harbor), er nok manuset til filmen om World Trade Center allerede er under produksjon.


I skrivende stund er det vanskelig å si hvordan utviklingen vil bli i denne svært så alvorlige konflikten.

Uansett vil det ikke være vanskelig å finne en rolle til Bruce Willis i denne filmen. De som leser aviser nøye merket seg kanskje at Karen Marie Ellefsen (av alle) som var på lesbetur til New York den nevnte dato mente at: Det eneste som manglet var Bruce Willis! Etter rollene i diverse "Die Hard"-filmer bør jo Bruce ha et godt grunnlag for en rolle der terrorister, høye bygginger og fly står sentralt. Som brannmann ville han sikkert fungert meget godt. Gjerne en av de som ble gravd opp en ukes tid etter katastrofen. Med et barn i armene.


Affleck og Kidman?
Det er mange tragiske skjebner i et drama som dette, og her må fantasien jobbe hardt for å overgå virkeligheten. Likevel er Hollywood kjent for å ta seg de frihetene de vil. De som så "Pearl Harbor" skjønner sikkert hva jeg mener. Bare det stiller USA i et godt lys er alle løgner lov. Jeg ser ingen grunn til at Hollywood kommer til å gjøre noe unntak med "World Trade Center"-filmen.

Alle filmer trenger kjærlighetshistorier. Også denne. Vi velger å legge kjærlighets historien til selve World Trade Center-bygningene. Ben Affleck og Nicole Kidman, jobbende i hvert sitt tvillingtårn, burde være noe i nærheten av det vil leter etter.

Vi har jo også diverse fly å plassere skuespillere i. Problemet er bare at alle som er ombord i flyene dør. Og tragedier skal jo Amerikanere helst være foruten. Vi må derfor gjøre en liten vri. En Benicio Del Toro, med en såpass alvorlig sykdom at han ville dødd uansett, kunne vært helt i flyet som datt ned utenfor Pittsburgh. Det at han er syk gjør det selvfølgelig lettere å takle at flyet detter ned.

Oldman som Bin Laden?
I rollene som President George W. Bush og Ordfører i New York, spiller selvfølgelig gutta seg selv.

Om vi får Bin Laden til å stille er heller tvilsomt. Ryktene om hans død er ikke nødvendigvis overdrevet så veldig lenge. Derfor velger vi Gary Oldman. Han vet vi jo dessuten hvor er.

Redaksjonen var litt splittet i hvordan denne katastrofefilmen skulle ende. Noen så for seg en typisk Hollywood avslutning, der helten rir inn i solonedgangen mens Afghanistan brenner i bakgrunnen. Andre så for seg en mer moderne og åpen avslutning, som i "Traffic", der ikke alt blir løst og man sitter igjen og tenker etter filmen. Det er vel heller tvilsomt om det blir slik... Tanker er jo ikke nødvendigvis noe for det amerikanske filmpublikummet.

Det blir vel heller noe slikt: Bruce Willis bytter ut brannuniformen med forsvarets og sporer opp Bin Laden helt på egen hånd. Eventuelt med litt hjelp fra Will Smith. Disse gutta har jo reddet verden fra større farer enn dette før, så det er god grunn til å tro at det blir en happy ending.

Så får vi håpe det blir slik i den virkelige verden også.


Les også
- Pearl Harbor
- Bombene fortsetter
- Hjerterått eller uskyldig moro?


Kommentarer fra brukere

AA 02/05/2002 - 15:07

Vel, dette syntes jeg var -beep- bra! Selvfølgelig var det synd på ofrene som ble rammet, men allikevel så kan man ikke unngå USA's tåpelige struktur!! Jeg syntes at etter denne filmen så kommer det vel en liten sak som heter noe som.."Heltene i Afghanistan" hvor vi får se hvor heltemodige og noble amerikanske bombefly og soldater, drepte uskyldige afganere. men dere må jo huske at USA har LOV til å gjøre sånt...) som sagt, det var synd på ofrene, men USA trengte en liten "oppkvikker" som sa at de ikke kan herje rundt i verden å leke verdens-politi!

USAma 13/12/2001 - 10:53

Nå venter jeg i spenning på storfilmen "Bombene over Tora Bora".

USAma 12/12/2001 - 13:22

Nå venter jeg i spenning på storfilmen "Bombene over Tora Bora".

Lillo 09/12/2001 - 22:46

Åååhhh så trist.... Såååå gruuusooomt.... ååååhhh neeeiiii! Tenk å gjøre narr sånn. (trykker lettere ironisk på "Legg" til og humrer ondskapsfullt)

En som ikke skjønner bedre 28/11/2001 - 13:47

Hva.....????
Skal det virkelig bli en fil av denne tragedien???
Er det lov da???
Jeg kan ikke skjønne at det skal være lov å lage en film om dette, og at man skal bruke virkelige personer som lever idag...litt på kanten...
Men for de som synes at dette er kult, har ikke skjønt hvordan det er å miste en i en slik tragedie!!!!!!!!!!


Soulfie 26/11/2001 - 17:20

The way to go!!!! Seriøst, Amerika hadde så godt av å få en ordentlig trøkk rett i tryne. Usa er som et lite barn, det har opp gjennom tiden prøvd ut grensene sine ved å undertrykke andre land og folkeslag. Et barn lærer bare av å bli irettesatt slik Usa endelig har blitt nå. Andre land som Norge slikker rett og slett opp dritten til ungen(usa).

For det andre er det bedre hva Usa har gjort opp gjennom tidene? A-bombene, vietnamkrigen osv. Kunne diskutert dette i evigheter, men jeg mener at de amerikanse livene var verdt å ofte for at fattige afghanere skulle få den oppmerksomheten som de har rett til. (les menneskerettighetene) Dersom du kan verdsette å ha mat hver dag, ha klær, jobb, penger, luksus, rikdom, bil, hus, alt som den vestlige verden velter seg i, mens fattige folkeslag over hele verden må lide av det, da skal jeg si hva de usle skyldige, ikke sivilske livene er verdt!!!!!!!!!!!!!

Soulfie 26/11/2001 - 17:16

The way to go!!!! Seriøst, Amerika hadde så godt av å få en ordentlig trøkk rett i tryne. Usa er som et lite barn, det har opp gjennom tiden prøvd ut grensene sine ved å undertrykke andre land og folkeslag. Et barn lærer bare av å bli irettesatt slik Usa endelig har blitt nå. Andre land som Norge slikker rett og slett opp dritten til ungen(usa).

Tony 24/11/2001 - 17:10

jeg mener at jeg er kul, *bæsje* på bente

el_tomaten 23/11/2001 - 10:11

å latterliggjøre usa som nasjon og hollywood som filmprodusent har ingenting med wtc-katastrofen å gjøre. det kan synes som bente burde få litt perspektiv på tingene. hvor latterliggjør ilseng ofrene og de pårørende i sin artikkel? hvor, hører du?

Bente 22/11/2001 - 17:42

Er ikke dette egentlig litt på kanten? Jeg mener, å rett og slett latterliggjøre ofrene og de pårørende i denne forferdelige ulykken. Dette er det værste som noen gang har skjedd i Amerikas historie, og så skal vi ha det morssomt med det synes jeg er helt feil. Denne hendelsen var helt unødvendig og usaklig gjort av syke muslimer, så det er heller muslimene dere burde gjøre til latter. Jeg blir kvalm.

Commie-bastard 22/11/2001 - 17:40

Dette blir mongolid. :)

per 21/11/2001 - 15:01

jeg var først!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish