Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Mens vi venter på Ringenes Herre
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Billettene til verdenspremieren på Ringenes Herre ble lagt ut for salg på Colosseum kino mandag 5. november. Hva var det som fikk mer enn 250 mennesker til å slå leir utenfor Colosseum kino og tilbringe opptil fem dager i kø for å få billetter?


Har verden gått fullstendig av hengslene, eller har disse 250 menneskene bare skjønt litt mer enn alle andre?

Opprinnelig hadde jeg og min søster Une snakket om å sette oss i kø søndag morgen, men så skjedde det to ting som gjorde at vi måtte revurdere vår opprinnelige plan. Det ene var at fire gærninger satt seg i kø allerede midnatt onsdag 31. oktober – et klart signal om at vi måtte tidligere ut i felten. Det andre var at vi etter hvert knapt klarte å sitte stille. Hvorfor? Fordi vi kjente i hele kroppen at vi egentlig burde sittet i kø – vi har tross alt ventet tålmodig på denne filmen i mer enn et tiår.

På telttur i sentrum

Vi hadde regnet oss frem til at vi måtte være blant de 100 første for å være sikret billett. Fredag kveld sto 19 fans allerede i kø, og det var faktisk mer enn nok til å gjøre oss nervøse. Tiden var inne for å forklare våre menn at vi hadde tenkt å tilbringe noen dager på gata, og at alle andre planer for helgen var lagt på is.

Her møtte vi to problemer; det ene var at ingen av gutta hadde lest boka, det andre var at de, som eneste naturlige slutning av denne manglende litterære dannelsen, konkluderte med at vi var skvett gale og at vi kanskje burde tilbringe helgen et helt annet sted (sinnssykehus). Heldigvis har de, som gutter flest, en svakhet for god lyd, noe vi utnyttet til fulle med argumentet "vil dere virkelig sitte på rad 1, lengst til venstre, når vi kan skaffe gode seter midt i salen?" Det fungerte på et vis.

Vel på plass foran Colosseum hadde vi ikke sittet lenge i kø (som nummer 20 og 21) før Ola Nordmann begynte å stoppe opp og spørre hvorfor i all verden vi hadde slått opp telt midt i byen en fredagskveld. Vi forklarte tålmodig, og på lettfattelig norsk, at vi satt i kø for å skaffe oss billetter til verdenspremieren på "Ringenes Herre". Dette kunne ikke Ola Nordmann helt forstå. Hvorfor kunne vi ikke bare se filmen en annen dag?, ville han vite. Vel, da var det vår tur til å stille Ola ett eneste, enkelt, lite spørsmål: Har du lest boka, Ola?

Svaret var selvfølgelig nei. Og mens Ola Nordmann hoderystende var på vei hjem til sin koselige, varme stue, satt vi begeistret i kø og visste bare så altfor godt hvordan han ville føle seg 19. desember, når filmen er utsolgt til godt inn i romjula og "alle" snakker om at de i sin uvitenhet gikk glipp av det som for ettertiden vil være kjent som:

Filmhistoriens absolutte høydepunkt
Dette er nemlig første gang "Ringenes Herre" filmatiseres i sin helhet, og ikke minst er det første gang filmbransjen besitter den nødvendige kompetansen innen spesialeffekter som må til for å kunne lykkes i forsøket.

Hva er det som er så spesielt med "Ringenes Herre"?, spør du kanskje. La oss fortelle deg det allerede nå, så du ikke trenger å fremstå som en komplett idiot i midten av desember: "Ringenes Herre" er verdens mest populære og mest leste roman gjennom tidene. Det er faktisk bare én bok som (foreløpig) har flere lesere, og det er bibelen. Hvis regissør Peter Jackson gjør jobben sin vil denne filmtrilogien bli stående som et monument i filmhistorien for all ettertid.

Også fansen av "Ringenes Herre" har satt spor etter seg: Aldri før har flere sittet i kø for premierebilletter, og aldri før har 1,6 millioner mennesker lastet ned en trailer (forrige rekord var traileren til "Phantom Menace" med 1 million).

Noen av dere uskyldige små har kanskje ennå ikke lest en eneste av bokens drøye 1000 sider? Vel, ta mitt ord for at det er på tide!


Les også
- Ringenes Herre fra A til Å
- Fantasy-feberen er over oss
- Dungeons & Dragons
- Harry Potter og de vises stein
- Last ned Ringenes herre-traileren
- Ringenes herre: Ringens brorskap


Kommentarer fra brukere

Torky 05/05/2002 - 15:31

Den filmen her tar kaka altså!!! Den er så JÆVLI fet at spasmene ikke er langt unna når jeg ser den!!
Men altså, jeg satt litt kø jeg også.. heeeeelt først!=)Trallala!!

Stikk og se den!

SmileZ_^ 16/12/2001 - 23:15

h0h0... ska se den natt til onsdag jg... kl 00.01... hihi... :))) gleder meg azz... ska på skolen kl 9 da men... får heller være trøtt da jjaH! :)

Me 15/12/2001 - 21:20

Jeg syns propaganda.net burde gjort det ekstra spennende,og lagd en adventskonkurranse der 3 stk kunne ha vunnet billetter til
ringenes herres førpremiere!!...det var dumt de ikke gjorde det ass!

Me 15/12/2001 - 21:19

Jeg syns propaganda.net burde gjort det ekstra spennende,og lagd en adventskonkurranse der 3 stk kunne ha vunnet billetter til fingenes herres førpremiere!!...det var dumt de ikke gjorde det ass!

Gollum 13/12/2001 - 14:49

Jeg er så glad jeg slapp å ligge i kø i fem dager for å få billetter, jeg :-) På lørdag er det førpremiere, og det er jo da man må se den.. he he :-)

Frodo Lommelun 13/12/2001 - 09:39

Skal se filmen den 19.ende.. Boka fortjener ihvertfall en 10`er... helt klart...

Eilert 12/12/2001 - 16:24

Hvorfor har dere sett filmen allerede? Den er jo ikke kommet på kino enda.

Bobbitt the hobbit 12/12/2001 - 11:37

Filmen er ikke genialt bra. Kanskje en sekser. Eller sjuer. Hadde ikke boka eksistert så kanskje en åtter. men boka eksisterer, og jeg fikk bedre bilder av den enn dem Peter Jackson&co greide å gi meg.

Håkon 12/12/2001 - 09:56

Vel, har ikke biletter, har ikke sett filmen, ja, jeg vet jeg er en synder

SolB 11/12/2001 - 16:17

Hvor teit er d å bli forelska i en artikkelskriver i Propaganda på bakgrunn av en artikkel? ..bare lurer jeg..

bunny rabbit go to hell 11/12/2001 - 16:00

ti hi, eg har biletter :) kan ikke glede meg mer enn det eg gjør...ikke lenge igjen tolkienkamerater

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish