Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
FRYKT OG REGNSKY I BERGEN - BIFF PART DOUX
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Småunger med håndvåpen. Pensjonister på speed. Hiv-smittene pornostjerner. Onde ånder, Sørkoreanske seriemordere - og Mickey Rourke som fengslet transvestitt. Jepp, Bergen Filmfestival byr på mye moro Av Espen Svenningsen Rambøl.


Her i Bergen høljregner det på fjerde døgnet, og det eneste man kan gjøre er å delta på premierefestene og sitte på kino. Etter et en helg i hovedsak viet til førstnevnte, har undertegnede konset seg om å se alt for mange filmer. Rundt halvveis i festivalen klager kinodirektør Stein Sandvik på dårlig besøk og underskudd, men jeg har i alle fall gjort mitt beste for å øke seertallene. Ni filmer på to dager er faen ikke verst, og dette er noen av høydepunktene;

Mye seriemord under denne festivalen. Den norske kalkunen "22" har vi vært innom tidligere, og BIFF viser også Tarsem Singhs THE CELL - en visuelt lekker thriller med Jennifer Lopez på eventyr inne i hjernen til en ravende gal seriemorder med interesse for samtidskunst. Handlingen er tynn som et løvblad, men når Jenny først er inne i drømmeverdenen til drapsmannen Carl Stargher (Vincent D´Onofrio) skjer det ting og tang. Regissør Tarsem (som regisserte videoen til R.E.M.s "Loosing My Religion") gjenskaper en hel bunke velkjente kunstverk, bl.a. et av vår alles Odd Nerdrum. Heldigvis ikke selvportrettet med den lille oppovertissen, for det hadde vært virkelig skummelt. Mange oppsiktsvekkende scener her, men som helhet er The Cell i tynneste laget. Sjekk forresten ut intervjuet med Miss Lopez i neste nummer av Propaganda! Den tyske skrekkfilmen ANATOMI, med handlingen lagt til en legeskole i Heidelberg, er faktisk en opptur. Bra horror laget av nok en musikkvideo-regissør; Stefan Ruzowsky - vel verdt å se hvis du får

sjansen!

Komedien MEET THE PARENTS ble vist som festivalens "Surprise"-visning - om ikke akkurat en stor overraskelse, så i alle fall en brukbar komedie laget av fyren bak Austin Powers-filmene. Ben Stiller drar på besøk til sine fremtidige svigeforeldre, og i sine desperate forsøk på å komme på godfot med svigerfaren Robert De Niro (en erfaren FBI-agent, med avhør og løgndetektorer som spesialfelt) klarer han å få hele familien mot seg.
Filmen er en av høstens største suksesser i USA, trolig mest fordi høsten så langt har vært utrolig laber i Hollywood. En grei, liten komedie, men ikke akkurat den største filmen jeg har sett i år.

En større nedtur er arbeiderklasse-komedien NASTY NEIGBOURS, som også baserer seg på å ydmyke karakterene sine. Herr og fru Peach er et stakkarslig, britisk par i 50-årene som kjemper mot kreditorene, slemme sjefer og sin meningsløse hverdag. De drømmer om å flytte til
ferieparadiset Australia, men Mr. Peach er i ferd med å miste jobben som selger, og de er fanget i et grått nabolag i en anonym, engelsk forstad. De kommer snart på kant med de nye naboene, og snart utvikler deg seg til en verdenskrig mellom de to parene. Filmen bygger på et populært teaterstykke, som faktisk er oppført i Guinnes rekordbok for flest antall oppsetninger samtidig på britiske teaterscener. Kanskje populær i England, men ikke noe av det som skjer her er morsomt - og selv er jeg drit lei å se bråstygge, britiske tapere rulle seg rundt i sin egen lidelse. Elsker du Ken Loach og britisk sosialrealisme vil du sikkert like Nasty Neigbours, men selv snek jeg meg ut av visningen før filmen var ferdig.

FUCKED UP ble vist i Cannes under tittelen Pups, en smal dramafilm om to unger som forsøker å rane en bank, og ender opp med å holde personale og kunder som gisler. Det unge kjæresteparet nyter oppmerksomheten de får, uten å ane konsekvensene av sine egne handlinger. De forlanger å bli intervjuet av MTV (den klysete VJ-en Kurt Loder spiller seg selv i en liten gjesterolle), og mens tv-team og publikum flokker seg foran banken forsøker politimannen Burt Reynolds å forhandle frem en fredlig løsning. Tenåringen Cameron Van Hoy er veldig bra i hovedrollen som den forvirrede bankraneren, men ellers er skuespillet veldig ujevnt. Filmen sløser bort for mye tid med gruppeterapi mellom de forskjellige gislene, og vi kan alle gjette oss til hva som skjer innen filmen er omme. Regissør Ash er ikke helt fortrolig med voksne skuespillere, og historien lider av det lave budsjettet. Temaet er spennende nok, men det ferdige resultatet er mest egnet for en rask videopremiere.

Ellers under festivalen har jeg også passet på å få med meg sci-fi-komedien GALAXY QUEST, high-school-komedien ROAD TRIP og superheltkomedien MYSTERY MEN - som alle er anmeldt på Propaganda.net tidligere.

Anyway, klokken er sent på natten, så nå er det på tide å få seg noen timers søvn før jeg kryper tilbake i kinosalen. I morgen: festivalens dopfilmer! Stay tuned.

Vil du lese mer av Espens erfaringer i og synspunkter om Bergen og årets filmfestival kan du jo titte på forrige reisebrev eller noen av anmeldelsene hans på våre filmsider.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish