Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> DVD-anmeldelser
Stir of Echoes
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Regi: David Koepp


Med. Kevin Bacon, Illeana Douglas, Kevin Dunn, m.fl.
In every mind there is a door that has never been opened¿
Anmeldt av Brita Møystad EngsethStir of Echoes må være den mest uheldige filmen i verden. Den handler kort og godt om telemontøren Jake (Kevin Bacon), som etter en hypnose utvikler evner som gjør at han ser døde mennesker. Hvorfor det er uheldig? Fordi Stir of Echoes hadde USA-premiere nøyaktig én måned etter Den sjette sansen, og i den møter vi - som vi alle husker - lille Haley Joel Osment som også så døde mennesker¿

Den sjette sansen hadde i mai i år spilt inn 293 millioner dollar bare i USA, mens Stir of Echoes nådde maks i januar med 21 millioner dollar. Sånn kan det gå. Kan det være tallene hadde vært omvendt om Stir of Echoes hadde kommet først? Kanskje, for den er ikke veldig mye dårligere enn Den sjette sansen.


Vi befinner oss i et stille arbeiderstrøk i Chicago, befolket med helt vanlige folk. På en fest lar den litt røffe, men jordnære Jake seg hypnotisere for moro skyld av sin alternativt orienterte svigerinne Lisa (Illeana Douglas). Konsekvensene av dette lille stuntet er det ingen av dem som er forberedt på - Jake begynner å se syner selv i sin egen stue; det er en ung, død pike som kommer på besøk, og som øyensynlig veldig gjerne vil noe med ham. Selvfølgelig er det ingen som tror på ham, og Jake må selv begynne å grave i det stille nabolagets fortid for å finne ut hvem piken er, hvorfor hun døde og eventuelt hvem som tok livet av henne.

Stir of Echoes´ sterkeste side er miljø- og personskildringene, alt føles veldig ekte og troverdig; særlig er Kevin Bacon på sitt aller beste, der han etter hvert begynner å rive i stykker sitt eget hus i desperat jakt på løsningen av mysteriet med den døde piken. I tillegg er den innimellom faktisk direkte skummel - dette skyldes ikke bare utmerket oppbygging av atmosfæren, men også at den døde piken er filmet i en annen hastighet enn de levende, slik at hun beveger seg i rykk og hakk (dette minner litt om synene til Tim Robbins i Jacob´s Ladder, en annen lekkerbisken for deg som vil ha det litt nifst og merkelig). Det er ikke bare Kevin Bacon som skriker av skrekk når hun plutselig sitter i sofaen¿!

Det er pussig at filmen ikke kommer på kino her i Norge, den ville ikke hatt noe problemer med å konkurrere med for eksempel Frequency, som kommer på kino senere i høst, men ingen turde vel å satse på nok en film hvor helt alminnelige folk ser døde mennesker.

På DVD-utgaven følger det med en interessant og opplysende kommentar av regissøren David Koepp (som er mest kjent som manusforfatter, bl.a. Jurassic Park, Døden kler henne, Mission: Impossible, Men in Black og Snake Eyes), i tillegg en såkalt featurette, som er liksom-dokumentarer godkjent av filmselskapet, noen glimt fra innspillingen og en musikkvideo. Helt greie ekstrating, men ikke noe vi ikke hadde klart oss uten.

Men alt i alt er Stir of Echoes en film du godt kan ta deg tid til å se - det er ikke ofte noen gidder å ta hensyn til hjernene våre når det lages skrekkfilm.

Karakter: 5 av 6

DVD: Anamorphic widescreen (1.78:1), Dolby digital-lydKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish