Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> DVD-anmeldelser
DVD: House on Haunted Hill
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det finnes absolutt grunner til å se House on Haunted Hill. Ikke mange, riktignok, men vi filmnerder er jo ikke kravstore, så her er mine to grunner:
1.Berg- og dalbanen
2.Famke Janssen

5/10Regi: William Malone
Med: Geoffrey Rush, Famke Janssen og en gruppe komplett uinteressante ungdommer.

La oss ta dem i rekkefølge, for ikke å skape forvirring. Presentasjonen av hovedrolleinnehaver Geoffrey Rush skjer i forbindelse med innvielsen av en ny berg- og dalbane, og er av en slik type at hvis du ikke har sett filmen, kan jeg ikke fortelle deg om den fordi da ødelegger jeg alt. Og har du sett filmen og vi hadde sittet i samme rom, ville vi ha sett på hverandre og nikket og glist.

Berg- og dalbanescenen er akkurat det vi trenger etter en noe overdrevent blodig åpning, den lover nemlig at alle grusomhetene innimellom vil brytes med humor, og det er alltid bra.


Den andre grunnen er Famke Janssen som har taklet livet som Bond-pike ganske tålelig. Hun har ennå til gode å vise frem skuespillermuskelen sin, til tross for at hun gjort den obligatoriske Robert Altman- og Woody Allen-filmen ("The Gingerbread Man" og "Celebrity").

Nå er det ikke lett å vise seg frem i Altman- og Allen-filmer siden de vanligvis er så stappfulle av skuespillere i alle mulige former og farger at man knapt rekker å registrere hvem de forskjellige er før deres tid i filmen er omme. Men Famke kompenserer for dette ved å vite at det er minst like viktig å vise seg frem i filmer for ungdom, for det er jo ungdom som går på kino.

Disse ungdomsfilmene har ikke vært av glitrende kvalitet, men Famke tar ikke seg selv så høytidelig, så derfor stiller hun jo gjerne opp mot dødlige sjømonstre i Deep Rising, dødlige romvesener i The Faculty, og dødlige mutanter i X-Men. Og mot dødlige practical jokes i House on Haunted Hill.

Filmen er jo ikke all verden, da; er du en erfaren skrekkfilmkikker er det lite her som vil overraske deg. En gruppe intetsigende Hollywood-ungdommer inviteres til et nedlagt sinnssykehus hvor fornøyelsesparkmogulen Geoffrey Rush lager fødselsdagsselskap for sin kone, Famke Janssen.

Geoffrey og Famke er på randen av skilsmisse og hakker på hverandre hele tiden; ting blir ikke bedre av at ingen av dem egentlig har invitert Hollywood-ungdommene - deres respektive gjestelister har blitt sabotert.

Av hvem? Jeg kan røpe såpass at sinnsykehuset har en egen agenda, proppfullt av onde ånder som det er, og våre "helter" og "heltinner" får mer enn nok med å gjette om grusomheten skjer på ordentlig eller om de er et resultat av fornøyelsesparkmogulens bisarre sans for humor.

House on Haunted Hill er for øvrig ganske lekkert laget med truende scenografi og halvsurrealistiske spøkelser (om vi kan kalle dem det), men den er kanskje mer ekkel enn den er skummel, med høy blodsprutfaktor og mange rustne operasjonsinstrumenter.

Jeg vet ikke om det er et poeng at det er en remake av en film ved samme navn fra 1958 - jeg har ikke sett originalen, og bryr meg ikke noe særlig om det, heller. Det er ikke som om det er noe nytt at Hollywood snur bunken med jevne mellomrom!

Men, altså - Famke.

Famke er i denne forbindelse den perfekte bitch, og hater sin ektemann med en kjølig nådeløshet som er en femme fatale verdig. Hun har ikke store rollen, egentlig, men hun trenger ikke mer for å demonstrere at hun vet hva hun gjør, og at potensialet hennes er ubegrenset. Om nå bare noen kunne gi henne en ordentlig rolle, selvfølgelig.

En middelmådig horrorfilm med en kul dame - på en bakfull lørdag krever vi kanskje ikke mer.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish