Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> DVD-anmeldelser
DVD: The Astronaut´s Wife
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
"The Astronaut's Wife" er så skrekkelig at jeg skammer meg over å ha den i hylla. Jeg vet ikke en gang om den kan klassifiseres som film!

1/10
Regi: Rand Ravich
Med: Johnny Depp, Charlize Theron, Clea Duvall

"Ja," tenkte jeg da jeg hadde sett ferdig The Astronaut´s Wife, "nå har jeg sett det, også!". Jeg hadde siklet en stund på denne, skjønner du, fordi jeg syns plottet hørtes deilig glatt og spennende ut: På rutineoppdrag i rommet mister astronaut Spencer Armocast (Johnny Depp) kontakten med jorden i to minutter. Han reddes, og alt virker normalt når han vender tilbake. Den eneste som forstår at noe er annerledes er hans brått gravide kone Jillian (Charlize Theron), som aner at tvillingene hun bærer på er alt annet enn menneskelige.

Det kunne blitt en kul film av det, ikke sant? Rosemary´s Baby møter Alien eller noe sånt. Med småskumle Johnny og urlekre Charlize i hovedrollene, til og med. Nam! Men The Astronaut´s Wife er ikke en kul film - den er faktisk så skrekkelig at jeg skammer meg over å ha den i hylla. Jeg vet ikke en gang om den kan klassifiseres som film!


Den er resultatet av et manus så pompøst og usammenhengende at det er et mirakel at noen ikke bare har funnet mening nok i det til å lese det, men også til å ville spille i det. Jeg har mistanker om at både Johnny og Charlize tok jobben fordi de hadde lyst på hverandre; lite visste de at på film er manuskriptets sexscener like erotiske som overstylede motefotografier.

Jeg tror også at Charlize håpet at dette faktisk skulle bli hennes Rosemary´s Baby - hun har klippet håret kort, akkurat som Mia Farrow, og vandrer etter hvert blekt rundt i den gigantiske leiligheten mens noe ekkelt vokser i maven hennes. Imens er ektemannen ute og tjener penger i sin nye karriere, akkurat som John Cassavetes (hvis sønn Nick, neppe tilfeldig, også har en rolle i The Astronaut´s Wife), og er ikke verdens mest kjærlige vordende far, akkurat.

En rekke riktig onde ting skjer underveis - Charlizes søster, Clea DuVall (The Faculty og Girl, Interrupted), for eksempel, lider samme skjebne som Mia Farrows venninne Terry gjorde i Rosemary´s Baby. Den fornuftige røsten i slike filmer ender som regel sine dager i en stor blodpøl på gulvet, og den skjelvende og til tider provoserende handlingslammede hovedpersonen famler videre i ensomhet mens vi som ser på håper at noen snart kommer å tar livet henne, også. Fortrinnsvis på grusomt vis.

Det må likevel ha vært en trøst for Charlize at uansett hvor idiotisk resten av filmen er, så er hun alltid smakfullt kledd, alltid fotografert i de lekreste vinkler og alltid med riktig mengde gloss på leppene (hvilket i noen scener er særs godt gjort!).

Det finnes muligens en eneste grunn til å se The Astronaut´s Wife, og det er den fullstendig elleville slutten, hvor store mengder vann og en radio spiller sentrale roller i den obligatoriske ta-livet-av-monsteret-scenen. Dog er det en nedtur at filmen åpner for en oppfølger - The Astronaut´s Wife 2: Puberty Strikes! kan være en mulig tittel.

Skrekk og gru.

DVD´en har ingenting å by på, bortsett fra filmen, så det finnes ingen jordiske årsaker til at noen skal kjøpe eller leie den. Ingen utenomjordiske, heller.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish