Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> DVD-anmeldelser
DVD: Galaxy Quest
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
The show has been cancelled...but the adventure is just beginning. A comedy of Galactic Proportions.

6/10Regi: Dean Parisot
Med: Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub

Av og til - eller rettere, ganske ofte, ja, nesten hele tiden - ligger jeg i sofaen og zapper. Siden tv er det morsomste jeg vet etter film, slurper jeg i meg det meste med et tilfreds glis om munnen. Men det er én ting jeg ikke får til, uansett hvor mye jeg prøver, og det er sci-fi-serier. Jeg pleier å tvinge meg selv til å se ordentlig på dem, men får som regel helt attakk av de alldeles avsindige slalomdressene og alle de skrullete variasjonene av intergalatisk makeup (hvorfor ser vesener fra andre planeter akkurat ut som mennesker, bortsett fra på hodet?).


I tillegg klarer jeg aldri helt å følge med på intrigene, enda jeg er veldig flink til det ellers; det kan ha sammenheng med at jeg aldri klarer å skille den ene utenomjordiske rasen fra den andre, eller at jeg aldri skjønner hvem som er snill og hvem som er slem - i hvert fall ikke om jeg bare skal basere meg på spesialeffektene de har i fjeset.

Nå så jeg jo de første Star Trek-filmene på kino i min ungdom, og elsket dem, men noen trekkie ble jeg altså aldri.
Til tross for mine mangler på sci-fi-tv-siden, hadde jeg ingen problemer med å more meg kongelig over Galaxy Quest. Dette er historien om skuespillerne i den for lengst nedlagte tv-serien ved samme navn, som tilbringer tiden sin med å åpne shoppingsentra, besøke sci-fi-markeder og gi autografer til komplett sinnssyke nerder.

En dag oppsøkes skuespillerne av virkelig romvesener, termianere, som tror at showet er virkelig og som har bygget opp hele kulturen sin rundt det. Termianerne vil at skuespillerne skal hjelpe dem i kampen mot en ond insekt-lignende general, som truer med å drepe alle termianere. Til å begynne med tror skuespillerne det dreier seg om nok et dustete underholdningsoppdrag, men skjønner raskt alvoret, og må hente frem replikker og "kunnskap" fra gamle episoder, noe som avstedkommer både hysteriske og ikke fullt så hysteriske situasjoner. For Galaxy Quest er en smule ujevn som komedie, men inneholder likevel mange nok gyldne øyeblikk til å være verdt den investeringen en DVD er.

Et absolutt høydepunkt er Sigourney Weaver som seriens dumme blondine - her får hun anledning til å gjøre narr av sin egen gudelignende status i sci-fi-genren ("I know that sound¿! That´s a baaaad sound!" roper hun da alarmen begynner å ule ombord på romskipet), men Tim Allen gjør også en passe kjærlig og passe ironisk parodi på William Shatner i sin rolle som Galaxy Quest-mannskapets leder.

Moro er også skildringen av hvordan disse gigantiske og nerdefylte sci-fi-samlingene foregår; maniske fans som øyensynlig har like store problemer som termianerne med å skille mellom fiksjon og virkelighet, kaster seg over skuespillerne og vil ha dem til å detaljforklare hendelsene i for eksempel episode 23, sesong 5 (hvilket er umulig, siden nerdene vet mer om serien enn skuespillerne).
Galaxy Quest er både en godmodig parodi og en ekte hyllest til sci-fi-tv-serien i alminnelighet, og Star Trek i særdeleshet, i tillegg til å være en slags takk til alle de som følger disse seriene slavisk over hele verden. Ja, for det er nerdefansen som til slutt må hjelpe Galaxy Quest-mannskapet ut av en usannsynlig vrien knipe, nemlig.

Av høydepunktene på DVD´en kan vi nevne scener som havnet på gulvet i klipperommet, samt en riktig fiffig knapp som ikke virker før filmen er ferdig for at du ikke skal få slutten før du trenger det. Ganske artig!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish