Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Den langtfra grimme Elling.
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Sist fredag hadde "Elling" kinopremiere. Filmen er blitt møtt med ros og skryt fra de fleste mediekanaler, og vi kontaktet filmens regissør, Petter Næss, for å høre litt om hvilke inntrykk han satt igjen med, uka etter premieren.


Filmen er basert på Ingvar Ambjørnsens bok "Brødre i blodet", som er bok nummer tre i serien om Elling, en mann med fobier og nevroser de fleste av oss nok kjenner igjen, kanskje mer enn vi liker å innrømme.
Gratulerer med en knallfilm, Petter Næss. Er du fornøyd med omtalen dere har fått?
Ja, jeg kan ikke si annet. Vi har fått masse ros, og noe ris, men summen av det hele er veldig bra.
Har mottagelsen overrasket deg på noe vis?
Vi hadde flere testvisninger før premieren, både med bokklubber og ungdomsgrupper, og det var hele tiden veldig god stemning i salen. Folk har kommet glade og fornøyde ut, så vi hadde en fornemmelse av at filmen ikke var helt på trynet.

Hvorfor har karakteren Elling blitt så populær?
Elling er på mange måter et talerør for veldig mange. Han observerer samfunnet rundt seg, og kommenterer det han ser på en ganske besk måte. Samtidig har han en fantasi det er ganske lett å la seg fascinere av. I tillegg bærer han jo på en rekke engstelser og fobier jeg tror veldig mange kjenner igjen. Prestasjonsangsten. Frykten for ikke å strekke til. For ungdommen tror jeg det kan være morsomt å se en mann på nærmere førti komme i puberteten, med alt det fører med seg av ungdomsopprør og følelsessvingninger. Elling har jo en veldig opprørstrang i seg. Han gjør opprør mot Oslo kommune og menneskene rundt seg.
"Elling" ble opprinnelig laget som et teaterstykke. Er det stor forskjell på film og teater?
Vesensforskjellen er utsnittet. På film kan du fortelle en mye bredere historie. Teaterstykket var jo stort sett to redde fyrer i et lite rom, mens filmene åpnet opp for at vi kunne inkludere mye mer. Hytteturen, for eksempel, og karakteren Alfons. Men hovedforskjellen er nok utsnittet. På scenen har du ikke mulighet til å gjemme bort noe. Alt er synlig. PÅ film derimot, kan du til enhver tid velge hvilke uttrykk og reaksjoner du vil vise.
Per Chr. Ellefsen og Sven Nordin er med fra teatret. Er det de samme Elling og Kjell Bjarne som vi så på scenen, eller er karakterene utviklet videre?
De har nok utviklet seg noe. Elling er kanskje litt mykere, og de har nok begge blitt litt enklere enn de var på scenen. Ellers så gjør jo dette at både Per Christian og Sven har levd med Elling og Kjell Bjarne i tre år nå at de har en trygghet i karakterene. De kan stole på dem. Så noen forandringer er det nok, men kjernen er den samme.
Har dere snakket om å filmatisere bok nummer fire, "Elsk meg i morgen"?
Det har det vært snakket om, men vi har ingen planer. Nå som vi har hatt slik suksess både med teaterstykket og med filmen, synes jeg man bør gi seg mens leken er god.
Har dere noen festivalplaner?
Nå er jo slike avgjørelser mest opp til distributører og produsenter, men jeg håper det, for det er jævlig moro. Jeg var på et par festivaler i forbindlse med min forrige film, "Absolutt Bøåmandag", og jeg drar gjerne på flere av dem. Det er dritstas!

Les anmeldelsen av "Elling"Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish