Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Nicolas Cage
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjonDu fikk en Oscar for ¿Leaving Las Vegas¿. Har den hjulpet eller påvirket deg?

Actionkarrieren min var allerede på vei - jeg hadde skrevet kontrakt på ¿The Rock¿, og hadde jobbet med den en måned da jeg fikk Oscaren, og jeg hadde allerede bestemt meg for å lage begge typer filmer. Jeg bestemte meg for ikke å bry meg om prisen, og definitivt ikke bli høy på pæra. Det siste jeg vil er å bli pretensiøs som skuespiller.

Jeg vil fortsette å lage filmer som er tankevekkende og litt mer utfordrende følelsesmessig, men jeg vil ikke leke dyp og pretensiøs, fordi jeg virkelig elsker popcorn-filmer. Jeg liker å gå på kino og ikke tenke på mine egne problemer. Jeg liker å gå på kino for å ha det moro, og jeg liker å se filmer som utforsker og undersøker mer. Det beste er å sammenligne det med musikk. Noen ganger vil jeg høre på Beethovens niende, andre ganger vil jeg høre ¿Bee-Bop-Balulah¿ og jeg er fast bestemt på å gjøre begge deler. Jeg skal i allfall prøve.


Du nevnte at du lærte mye av kjøre billøp - har du lært andre ting gjennom skuespill?

Det finnes ting jeg gjorde før jeg skulle ønske jeg fortsatt kunne gjøre, men fordi jeg ikke bodde i Venezia - der de har kanaler - kunne jeg ikke fortsette å ro. Jeg var en habil roer - hadde min egen kajakk - og var god da jeg lagde en dårlig film, ¿The Boy in Blue¿, og jeg elsket å være på elvene og drive med det. Jeg får det ikke til lenger. Nå lærer jeg å spille mandolin og jeg kan ikke uttrykke hvor morsomt det er! Jeg har vannblemmer på fingrene! Men faktisk er det morsomt å finne noe som ikke skader meg og som jeg kan slappe av med og nyte.

Entertainment Weekly kalte deg nittiårenes Steinbeck - hvorfor

Det må være på grunn av min jentete figur og kropp. Jeg ble faktisk ganske smigret av det.

Hva er utfordringen når du lager actionfilmer?

Utfordringen er at du må følge en formel og en struktur og være konsis som skuespiller. Jeg kan gjøre hva jeg vil med figuren, så lenge jeg holder meg innen strukturen og ikke bruker for mye tid. Jeg har alltid hatt lyst til å være Charles Bronson eller Steve McQueen, og folk som går på kino nå om dagen er mer intelligente, de vil ha troverdige rollefigurer.

Jeg vil tro at denne mannen faktisk kan kjøre denne bilen så fort. Derfor har vi i dag mange storartede skuespillere, og jeg tror Jerry Bruckheimer har mye av æren for det - han har fått talentfulle folk inn i genren. Mange skuespillere er på vei inn i actiongenren, de er ikke redd for det lenger. De gjør det veldig bra, og karrieren deres har hatt godt av det.

Nå har du spilt en italiener. Hva vil du være neste gang?

Jeg prøver fortsatt å finne ut hva jeg skal gjøre nå. Det er omtrent en million ting jeg ikke har vært ennå, og som jeg har lyst til å spille. Jeg har ikke spilt kvinne ennå. Det ville vært en utfordring.

Hvis du skulle male deg selv på et hvitt lerret, hva ville du vært?

Jeg ville brukt mye rødt og gult. Hva jeg skulle brukt som bilde på meg selv? Jeg kan ikke si Sølvsurferen, fordi jeg allerede har valgt gult og rødt, men jeg tror jeg ville surfet et eller annet sted i rommet. I flammer. En fakkel på et surfbrett i ytre rom. Det ville jeg vært.

En gang sa du at du ville blitt gal hvis du ikke begynte som skuespiller¿

Ja, sannsynligvis. Jeg begynte tidlig, og jeg hadde mye innestengt raseri - jeg vet ikke hvorfor - og jeg trengte et sted å gjøre av det. Jeg tror skuespill var - jeg vil ikke bli for sentimental - et sted følelsene mine passet inn. Jeg kunne kanalisere raseriet og redselen ut i skuespillet. Jeg ser på unger over hele verden og lurer på om de hadde vært i fengsel nå dersom noen hadde sagt ¿hvorfor blir du ikke skuespiller, hvorfor begynner du ikke å synge eller male¿. Jeg tror mye innestengt hadde vært sluppet ut på den måten.


Du er blitt mer kjent med årene - har suksessen blitt en byrde?

Fordi jeg startet ung og vokste opp i media - jeg har vært mediamenneske lenger enn ikke, så jeg har funnet ut hvor jeg kan holde meg privat. Jeg har hatt erfaringer med paparazzier som har blitt litt for nærgående. Det betyr bare at jeg må tenke før jeg gjør noe, men det er verdt det, jeg har det moro.

Next up: Nic Cage-factsKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish