Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Norges kommende humortrio byr på mange morsomme videoklipp!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Bevæpnet med britisk sans for humor, teaterutdannelse, en ivrig regissør og en enorm entusiasme er det ingenting som kan stoppe dem. Og takket være YouTube og Daria – ikke engang en kjip kringkastingssjef.


Jon Sigve Skard (f.v.), Morten Oftedahl Sjøthun og Erlend Nervold utgjør humortrioen Takkskalduha. Foto: Aleksander Nordaas

De elsker film. Spesielt å lage dem. Du så dem kanskje i filmen Sirkel som erobret Bergens Internasjonale Filmfestival i 2005? Nå er de tilbake og denne gangen drar de opp humorkortet – og det fungerer temmelig bra, både innholdsmessig og visuelt. Vi aner at disse fjesene om kort tid kommer til å bli kjent over vårt langstrakte land og måtte derfor ta en prat med dem om forbilder, kreativitet, redigering, karrieremuligheter - og sminke. Men aller først, la oss et av klippene.

"Blodtørst"

 


Den nye serien med sketsjer har de gitt ut under navnet ”Takk skal du ha”, et navn som umiddelbart gir gode assosiasjoner til Rolf Veselund og Harald Heide Steens ”Og takk for det” i 1968 med Supperådet som mest kjente sketsj. Aleksander Nordaas (25) og Jon Sigve Skard (26) bruker det de har av talent godt, men de lever i hver sin verden som forholdsvis regissør og skuespiller.

Det merkes også på dem. Regissør Aleksander er ganske to-the-point, mens Jon Sigve liker til vår store glede å runde av svarene sine på ekte Morten Harket-vis. Det synes vi bare er på sin plass. Skuespillere skal ikke være helt normale; for hvordan skal de ellers klare å spille alle oss andre? For eksempel her, denne gang som rikmannsoss.

"Svi Visa"


Vi knaller til; Hvordan er den kreative prosessen rundt det å lage humor på film?
- Regissør Aleksander:  Slik ”Takk skal du ha” begynte på student-TV høsten 2005 var det skuespillerne som kom opp med ideene både hver for seg og sammen.  Jeg kom inn i prosessen med tanke på teknisk utførelse. Denne arbeidsflyten er stort sett videreført til de nye klippene som er produsert, men nå er jeg mer med som regi både på utvikling av karakterer, ideer og gjennomførelse. Ideene er det stort sett fortsatt skuespillerne som kommer opp med, og de utvikles og skrives da i fellesskap.
- Skuespiller Jon Sigve: Vi bruker mye brainstorming når vi har muligheten til å samles. På disse brainstormingsmøtene er det viktig for oss at de andre ser for seg det som blir beskrevet. Ellers har vi alle gått rundt med en liten skrivebok hvor vi har notert ned ideene i inspirerte øyeblikk. (Red.: Morten Harket-alarm) Nesten som hester med forskjellige farger i solnedgangen, vandrende på en traffikert motorvei....

Og apropos "Fantasi"



Hva er det største kicket med å lage sketsjer/film og hva er det kjedeligste med prosessen?
- Skuespiller Jon Sigve: Jeg mener at hele prosessen er kicket og gleden, fra begynnelse til start. Jeg føler det faktisk nå og siden vi har sluppet materialet ut til publikum. Det kjedeligste er de møtene vi har hatt hvor vi ikke kommer noen vei, og man mister motet der og da. (Red.: Morten Harket-alarm) Da er det akkurat som om vi er en blå vegg på en sort åker....
- Regissør Aleksander:  
Den største gleden for meg er å produsere noe jeg selv synes er artig og annerledes. Det er også veldig befriende å lage små, korte scener/sketsjer, samtidig som man har muligheten til å videreføre og utvikle karakterer og scener i nærmest det uendelige. Til slutt er det jo også deilig å se at publikum faktisk synes dette er gøy, da vi er klare over at humoren kan være litt sær og merkelig til tider..!

 

"Det lille ekstra"



Dere nevner Harald Eia og Bård Tufte Johansen som forbilder og at humoren deres nå er mer karakterbasert. Betyr det at dere i fremtiden tenker på å gjenbruke karakterene vi har sett i sketsjene til nå?

- Skuespiller Jon Sigve: Vi er nok vel så mye inspirert av britisk humor, som Monthy Phyton og Little Britain. Vi er stor fan av Eia og Johansen, så det går nok i retning dem også..Vi har snakket mye om videreutvikling av karakterer og miljøer og kommer helt sikkert til å følge noen videre og vise dem fra andre sider. Det ville vært helt fantastisk! (Red.: Morten Harket-alarm) Det ville vært som å kaste et glass med eplejuice på regnbuen og juble for at den ikke ble ødelagt på grunn av det!
- Regissør Aleksander:  Ja, både og. Vi vil følge noen av de karakterene vi har, og samtidig komme opp med helt nye ting. Jeg mener det er lurt med en mellomting, både for publikum og for oss som skal produsere det, at det blir variasjon fra gang til gang. Ønsket er jo å kunne produsere ”Takk skal du ha” for TV etter hvert, hvis det skulle vise seg å være interesse for oss, og da er det fint å kunne overraske fra episode til episode.

"Boobytrap"



Hvilket klipp og hvilken karakter regner dere med at faller best i smak? Er humoren designet spesielt for Rogalendinger?
- Skuespiller Jon Sigve: Jeg tror at sketsjen som heter blodtørst (den med den brutale myggen) faller best i smak. Ikke spesielt tilpasset rogalendinger fra vår side, men det ville i såfall ha vært en stor ære. (Red.: Morten Harket-alarm, tror vi) Rogalendinger er jo som kjent berømte for sin gode smak.
- Regissør Aleksander:   Vi har hatt noen testvisninger i Bergen, blant annet for en fullstappet kinosal, hvor vi leverte ut skjema i etterkant. Det viste seg da at Fyllekjeti, Alt kan danses og ABC var blant de mest populære, noe som ikke var helt uventet med tanke på at det ble lagt vekt på å produsere mye og gjennomført materiale av disse under produksjonen. Humoren er forhåpentligvis ikke bare for Rogalendinger..:) Vi kommer alle fra forskjellige deler av landet; Jon Sigve fra Haugesund, Morten fra Stavanger, Erlend fra Bærum og jeg fra Mosjøen, så jeg håper det skal ha en god blanding av det meste.

"ABC politiet"


 Er veien mellom å studere teater og produsere film lang? Hvilke råd vil dere gi ungdom som ønsker å satse på å bli skuespiller?
- Regissør Aleksander:  
Dette er vel egentlig Jon Sigve sitt felt, men av min erfaring er det nok vanskeligere å lykkes som skuespiller enn som regissør, da jeg kan bygge mitt materiale opp fra grunnen og gå ut og gjøre det. Skuespillere er oftest avhengig av andre sine prosjekter for å komme seg ut og opp, og det er blir stadig flere om beinet pr prosjekt. Jeg tror at Jon Sigve, Erlend og Morten kommer svært godt ut av dette konseptet (og Sirkel), da slike nullbudsjettsproduksjoner tvinger en til å jobbe under rammer hvor man ikke har noe å tape/frie tøyler, noe som gir åpenrom til å utforske talentet sitt på flere områder. Og utav disse produksjonene får de vist ansiktet og talentet sitt mer og mer, noe som er svært viktig for en skuespiller. Over til deg, Jon Sigve…
- Skuespiller Jon Sigve: Jeg tror at man bør holde seg aktiv og ALLTID tørre å leke med alt som har med skuespilleri og alt annet å gjøre. Da utforsker man sitt eget helt unike uttrykk og fantasi og får opplevelsen av mestring og utvikling. I leken er man svært skapende; karakterer og situasjoner dukker ofte opp. Og det som er så fantastisk er at absolutt alle kan bli verdensmester i dette uten å konkurrere. Eksperimentering er veldig viktig mener jeg, pluss å ha et åpent og lærevillig sinn. (Red.: Morten Harket-alarm) Akkurat som å håndhilse på en opptatt schæfer, som vanligvis sitter i egne og andre tanker.

"Hardt mot hardt"



Aleksander: Er det en bevisst strategi å lage korte sketsjer, godt egnet for nett? Har dere hatt teknologien i bakhodet da klippene ble laget?
- Regissør Aleksander:  
Både og. Vi vil jo ha dette konseptet inn i en større ramme, om det er på TV eller nett, og da er det fint å ha mulighetene åpne, enten det er i korte eller lengre strekk. Klippene som er lagt ut nå er tilpasset webformatet, men vi vil også kunne ha muligheten åpen for å tilpasse konseptet til eksempelvis en halvtimes TV-episode, da ved hjelp av noen forholdsvis enkle formgrep og en lengre utvikling av karakterer og scenarioer.

Vi testet materialet på publikum som en lengre strekke, der klippene var sydd sammen til en halvtimes episode, noe som også fungerte fint. Men når vi nå skal teste klippene på nett, så har ikke publikum det samme fokuset som i en kinosal, noe som resulterte at vi delte alt opp i enkeltstående scener. Hvis for eksempel ”Ole” liker Fyllekjetil, så er det også lettere og mer direkte for han å sende linkene med de to klippene til en kompis, enn å sende en hel, sammenhengende episode.

"Alt kan danses"


 


Fargespekter, kameravinkler, lysvinkler o.l. minner mer om film enn det vi vanligvis forbinder med 'enkle' humorklipp. Ligger det en bevisst tanke bak dette? Er det med på å skape tyngde i humoren, slik dere ser det?
- Regissør Aleksander:  Det visuelle og tekniske har alltid hatt et forsete i dette konseptet, da både på grunn av at jeg liker godt å jobbe med forskjellige stiler mot forskjellige settinger for å gå de et særpreg og troverdighet, men også selvfølgelig for å gi konseptet mer tyngde og seriøsitet. Hvis det tekniske fungerer feilfritt, så vil fokus automatisk havne på innholdet, og det er jo det som er det viktige. Samtidig er det visuelle og auditive en stor del av ”Takk skal du ha”, da vi som nevnt jobber i forskjellige genre-scenarioer, som igjen stiller visse krav til hvordan ting ser og høres ut.

"Overdrevet"

 

Hvem står for sminkingen? Er det noe dere gjør selv?
- Regissør Aleksander:  
Nei, sminking ligger ikke helt i våre hender. Dvs, camomaling klarte vi å påføre selv, men vi har fått uvurderlig drahjelp fra bekjente i miljøet, da fra blant annet Mia Kalve og Kristin Lund, som alle jobbet gratis. Dette er jo folk vi vil dra med oss i en eventuell budsjettert produksjon, så forhåpentligvis får de noe igjen for innsatsen.

"Gourmet"

 

Vi ønsker humorgutta "Takk skal du ha" lykke til videre og håper vi får se mer til dem også senere. Vi runder av med Daria-redaksjonens favorittklipp "Mann til mann". Vil du se flere klipp, så ta turen innom nettstedet deres www.takkskalduha.com, der du blant annet kan hilse på den særs hyggelige mannen Fyllekjetil.





Les også
- Vil du bli skuespiller?


Kommentarer fra brukere

Anita 28/10/2017 - 08:35

lån! lån!! lån!!!
Er du på udkig efter et velrenommeret og akkrediteret privatlånsselskab, der giver lån til livstidsmulighed. Vi tilbyder alle typer lån på en meget hurtig og nem måde, personlige lån, billån, realkreditlån, studielån, virksomhedslån, investeringslån, gældskonsolidering og meget mere. Er du blevet afvist af banker og andre finansielle institutioner? Har du brug for et konsolideringslån eller et pant? Se ikke mere som om vi er her for at gøre alle dine økonomiske problemer til en fortid. Vi udlåner midler til enkeltpersoner og virksomheder, som har brug for økonomisk bistand med en sats på 2%. Ingen socialsikringsnummer kræves og ingen kreditcheck kræves, 100% garanteret. Jeg vil bruge dette medium til at informere dig om, at vi leverer pålidelig og støttende assistance, og vi vil med glæde tilbyde dig et lån.
Send os så en mail til: (anitagerardloanfirm@gmail.com) for at ansøge om et låna

Miller Porter 17/10/2015 - 11:34

Gjelder i dag hvis du trenger en nødsituasjon lån fra en pålitelig selskap,
med gode betingelser og arbeidskraft relasjoner, så du
bør kontakte oss så vi tilbyr lån på
rimelig rente på 3% og arbeidet med oss
vil være en god opplevelse. Hvis du er interessert, ta kontakt
oss på e-post: millerporter102@gmail.com eller
+2348136145452

hans kristan 22/09/2015 - 09:20

roflmao

Canalope 03/06/2008 - 19:32

Skjønner ikke alle, men de jeg tar er steinbra! ABC og myggen med navnet "Hulk" er helt fantastiske!!!

HansH 03/06/2008 - 18:57

Helt konge!!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish