Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Alle elsker Cameron - Modellkarrieren, The Mask, nervøs mage
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon


Cameron har vært selvstendig fra hun var liten. Som 15-åring overtalte hun foreldrene sine til å la henne dra til Japan for å utforske modellkarrieren, helt alene med en venninne. Så om ikke det var strengt i det Diaz`ke hjem var det likevel en viss form for disiplin når det var nødvendig.
- Pappa trengte ikke kjefte på meg, han bare så på meg og jeg visste. Jeg visste jo hva som var riktig og hva som var galt, så når jeg gjorde noe galt visste jeg det. Mange ganger når jeg gjorde ting jeg ikke burde ønsket jeg at pappa kunne se på meg, for da kunne jeg stoppe.


Den unge festløven Cameron ble tatt med overalt.
- Jeg digget rock tidlig i tenårene, jeg var ganske tøff med olabukser, konsert t-skjorte med flanellskjorte over og alltid med en kam i baklomma. Ikke at man brukte den, håret skulle jo være flokete. La oss bare si at jeg var et...entusiastisk barn.

Moren var med datteren på den første Van Halen-konserten, men Cameron dro altså til Japan helt på egen hånd.
- Tro meg, du kan få endel trøbbel i et fremmed land når du akkurat har fylt 16 og det ikke finnes noen voksne til å fortelle deg når du skal komme hjem. Men heldigvis hadde jeg fått tenkt gjennom en del ting og var i stand til å gjøre noen gode karrierevalg allerede da...

Hun brukte de neste fem årene på å reise rundt fra kontinent til kontinent.
- Australia, Marokko, Paris, Mexico: here, there and everywhere, som Cameron selv sier det. Og etterpå roet hun seg ned i en leilighet i Hollywood med kjæresten Carlos de La Torre, en videoproducer og partneren hennes de neste fem årene. Å posere for Calvin Klein, Levi`s og Coca Cola er ingen dårlig bedrift for en 21-åring. Men Cameron var ikke spesielt begeistret for modellyrket. Hun følte hun hadde mer å gi. Så hun prøvde seg på den godt opptråkkede stien å gå fra å være modell til å bli skuespiller.
- I modellyrket hadde jeg reist masse og lært å forholde meg til folk. Jeg var helt komfortabel foran kamera så jeg kunne bare late som det ikke var der.

Hvem skulle trodd at den nystartede skuespilleren etter 12 auditions skulle lande på en rolle i Jim Carreys film "The Mask"? Cameron ville være med, og hun hadde muligheten.
- Jeg var klar for å gjøre alt det filmmakerne ville ha. Men jeg kom til et punkt der jeg sa til meg selv at nå er det nok. Jeg gjør det ikke mer. Jeg gidder ikke å gå å øve med en koreograf som så lærer bort mine trinn til den jenta som får jobben.

Regissør Charles Russel fikk høre hvordan Cameron følte det og gikk rett til producerne på New Line Cinema og overtalte dem til å gi henne den kvinnelige hovedrollen. Da forsto ikke Cameron helt hva hun bega seg ut på.
- Dette er en ganske stor fil, er det ikke? spurte hun en måned senere. Og hun hadde rett. Faktisk fikk hun magesår av å bekymre seg for mye da hun innså at ansvaret for filmens suksess hvilte på hennes skuldre.

- Jeg har en nervøs mage. Når jeg blir stressa får jeg alltid vondt i magen. Alle har forskjellige måter å ta stress på, fugler plukker ut fjærene sine og jeg blir nervøs i magen. Fremdeles blir jeg like stressa av hver film, men jeg takler det bedre nå. Jeg har nemlig lært å puste riktig. da jeg var yngre hadde jeg ingen aning om hva jeg kunne forvente. Det er som å gå inn i en helt mørk jungel uten at det er noen til å vise deg veien. Jeg ante ikke hva jeg drev med. Men jeg blir alltid like skrekkslagen hver gang jeg begynner på en ny film.

- Om filmen Charlies Angels
- Om våpenbruk og folka i Charlies Angels
- Penger, veien opp og debuten
- Familien og oppveksten
- Modellkarrieren, rollen i The Mask og nervøs mage
- Flere filmer, kjærester og status som sexsymbol
- Veien videre, mål for livet og baller til frokost!
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish