Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Småkjeltringer (Small time crooks)
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Trampet ned og spyttet på av Live Kjølstad


Manus og regi: Woody Allen


Skuespillere: Woody Allen, Tracey Ullman, Hugh Grant, Michael Rapaport, Jon Lovitz, Tony Darrow, Elaine May


3/10
Hmmm¿¿Småkjeltringer¿, høres ut som en artig liten Disney sak, tenkte jeg og gledet meg til å gå på pressevisning. Men akk så var det Woody Allen. Joa, jeg likte ¿Frodige Afrodite¿ og ¿Hanna og hennes søstre¿, men det var fordi de andre karakterene overskygget den enerverende lille flisa fra New York.
Med en kaffekopp og to poser skepsis inntok jeg kinosetet for å observere det som magasinet Film og Kino omtaler som ¿..halvannen time i latterens tegn¿.


Nå hadde jeg fått med meg før filmen starta at Tracey Ullman er med, en favoritt fra barndommen/de tidlige tenårene med masse glitter, juggel og den litt nasale smilehull-stemmen. Det hjelper jo. Tracy spiller kona til Woody (neeeiiii, har han en hovedrolle?) som liksom har en fortid som småkjeltring og har vært i fengsel. Sorry, ikke troverdig.
Plottet er ganske simpelt, Woody (vet at han ikke heter det i filmen, men det er vanskelig å ikke tenke på ham som Woody), som den gamle kjeltringen han er, har funnet ut at han og noen kompiser skal rane en bank.. På sin vanlige nevrotiske måte (noen kaller den sjarmerende) får han overtalt kona til å investere sparepengene, og de setter i gang. Selvfølgelig blir det en masse komplikasjoner, og ting tar en helt annen vending.

Nå skal jeg ikke være så kjip at jeg røper alt som skjer, selv om det er fristende, men ekteparet dum/nevrotisk får i hvert fall tilgang på masse spenn og søker seg inn i snobbete kretser. Det er der Hugh Grant kommer inn i bildet som en slu kunsthandler. Men han gjør ikke så stort inntrykk, så det er lett å glemme at han var med. Heldigvis fikk jeg med meg en løpeseddel etter filmen hvor Hugh er avbildet, så jeg vet han var der.
Woody Allen kan være grei å fordøye når han får frem litt allsidige karakterer som du kan tro på, men en lettsindig komedie blir bare for mye hektisk babling. Og han er jo ikke akkurat en fryd for øyet heller.
Den kuleste karaktereren var May, kusina til Tracey, spilt av Elaine May. Hun var ikke så mye tilstede, men hun spilte dum på en veldig overbevisende, nesten litt nusselig måte. Også lespa hun. Det er jo alltids artig.

¿Småkjeltringer¿ er faktisk plukket ut som jubileumsfilm nå når Oslo Kinematografene fyller 75 år. Det er vel fortsatt mange som synes han er sjarmerende på sin nevrotiske måte. Jeg synes noen burde finne fram myggsprayen snart. Filmen kommer andre februar.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish