Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
PAY IT FORWARD
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Regissert av action regissøren Mimi Leder , er "Pay it Forward" en utopisk (og sannsynligvis umulig) ide om hva som kan skje hvis den menneskelige godhet gis videre.
Av Alex Iohspe 9/10
En brannskadd lærer, en medfølende elev, en alkoholisert mor, en vis uteligger og en
plagsom reporter ¿ det er disse personene som vikler seg inn i et nett av merkelige hendelser som ender med en mektig klimaks. Det hele foregår i en skitten Las Vegas, hvor elleve åringen Trevor (Haley Joel Osmont) får en ny samfunnsfags lærer, en belest og vis Kevin Spacey som gir klassen en uvanlig oppgave: Hva skal til for at verdenen skal bli til et bedre sted? Ingen tar dette seriøst, bortsett fra Trevor som umiddelbart klekker ut en genial ide, som han kaller ¿gi det videre¿. Snart har denne ideen utviklet seg til en nasjonal bevegelse. Og kanskje er vår verden på bedringens vei? Dette er en sterk film på alle måter. Selv om den er litt grå og uhyrlig enkel i oppbygning, er den bunnsolid i sitt manuskript og den kan imponere med fargerike personer og spektakulære skuespillere som Kevin Spacey og Helen Hunt, som begge imponerer i ganske uvante roller. Av skuespillerne er det imidlertid Osmont som fortjener mest ros. Uansett hvor ofte jeg ser ham, blir jeg mer og mer imponert over hans utrolige talent. Han viser en slik forståelse, et slikt spekter av følelser og gjør det på en så naturlig og menneskelig måte at til og med skuespillere som Spacey virker matte i forhold. Regissert av action regissøren Mimi Leder (mest kjent for ¿Deep Impact¿), er ¿Pay it Forward¿ en utopisk (og sannsynligvis umulig) ide om hva som kan skje hvis den menneskelige godhet gis videre. Samtidig viser hun til tider en litt klønete i sin fortelleteknikk. Flere flashback vil synes litt unødvendige og de siste få minuttene vil nok ødelegge litt av opplevelsen, men er noe man lett kan tilgi med tanke på de mange dyrebare impulser som man får med seg etter filmen. ¿Pay it Forward¿ kan beskrives som en slags utopisk form for neorealisme - et eventyr. Den er et lite håp, et lite lys som viser vei i en grå og brutal verden. Og hvem vet, kanskje er allerede det nok til at den kan hjelpe noen?
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish