Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Amatørene
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Regi: Pål Sletaune


Med: Robert Skjærstad, Trond Høvik, Philip Zanden, Bjørn Sundquist, Andrine Sæther


Premiere: 2. Mars


Karakter: 9
Jeg lover; akkurat som Budbringeren gikk sin seiersgang og ble solgt til over 40 land, kommer Amatørene til å fenge like mye. For dette er saker det oser kvalitet av. Mange av skuespillerne som var med på å gjøre Budbringeren til det den er stiller igjen, også nå har Robert Skjærstad hovedrollen.
Jan (Skjærstad) tar livsløgnen til nye ekstremer. Hans store ambisjon i livet er å få det råtne gatekjøkkenet han eier til å gå i overskudd. Det er ikke lett når det ligger i et særdeles lite frekventert område, han skylder mangfoldige måneders husleie og ikke en gang kan lønne den eneste ansatte han har, ei sur gammal kjærring. Forholdet til dama, Helle (Sæther), går temmelig i stampe når det viser seg at han har investert sparepengene hennes i overnevnte dødfødte geskjeft. Hans konstant hjemmeværende far (Sundquist) har dessuten ytet sitt for at sin pode har vokst opp til å bli en dysfunksjonell og pysete liten fis.
Et helt annet sted i Oslo mottar den svenske rockestjernen Iver Mo (Zandèn) nok en musikkpris. Med ekstrem hockeysveis, horrible glamklær samt følsomme softrock puleballader har han kapret en hel nasjons hjerte. Alt er dog ikke fryd&gammen innad i bandet, ikke det at Iver Mo lar seg affisere av dette, samtlige er der på hans nåde og kan lett erstattes. Den som tar dette sterkest innpå seg er trommisen Bent (Høvik) som hele livet sitt har spilt i bandet uten et eneste snev av anerkjennelse. Nå er han gammel og han er såre klar over at denne bitre plasseringen er alt han har. Ja, og dama hans da. Hvis du kan kalle noen som lar seg fingerpule under bordet av sånne som Iver Mo for så å bli med ham hjem dama di da.
Men posisjonene til samtlige i filmen forandres den dagen Iver Mo blir kidnappet av noen særdeles udugelige gangstere. Tilfeldigheter, konspirasjoner, idioti, misforståelser, nesten grensesprengende uflaks samt en liten kime pur flaks gjør så sitt for at filmen aldri står stille.
Mange av karakterene i persongalleriet er underholdende nok til å kunne bære en film alene. Men her er de klemt sammen i en. Det lønner seg å fleske til. Ikke noe gjerrighet her i gården, nei. Bra greier.
Forresten, selve reklamekampanjen bak filmen var genial også; grusomme "Iver Mo Band"-plakater over hele byen med ukrediterte anmeldersitater og usannsynlig høye terningkast. Jeg tok ikke spøken før jeg satte meg ned og så filmen. Hehe.Kommentarer fra brukere

trinemerethe 14/01/2007 - 17:19

Det er den virkelige ROY FLØTTEN jeg syns er såååå dødsrå, altså!! Han er den peneste og snilleste og den kjekkeste i hele verden...sånn er det med den saken!!

trinemerethe 12/01/2007 - 17:47

Roy Fløtten er dødsråååå!!!!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish