Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Forgylte løfter (orginal tittel: The Golden Bowl)
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Regi: James Ivory
Skuespillere: Nick Nolte, Uma Thurman og Anjelica Huston
"The Golden Bowl" har av en eller annen grunn blitt nominert til den Gyldne Palmen under filmfestivalen i Cannes forrige år.
Basert på novellen av Henry James, med samme tittel, fortelles den romantiske historien om Charlotte (Uma Thurman) og den italienske prinsen Amerigo (Jeremy Northam) som er som skapt for hverandre ¿ de tenker de samme tanker, har de samme følelser og samme drømmer, men skjebnen skiller dem. Amerigo reiser til England og gifter seg med Charlottes beste venninne og datter til Amerikas første milliardær Adam Verver (Nick Nolte), som lever og ånder for kunsten. Charlotte gifter seg snart med Adam og alle flytter sammen og lever sammen under ett tak ¿ lykkelige og fornøyde¿men ikke helt. For under den gylne overflaten, bak illusjonen finnes en annen sannhet som ingen av dem vil nærme seg.

Vakker? Sentimental? Velspilt? Absolutt, men original eller engasjerende er den dessverre ikke. De lange og tomme dialogene, vakre kostymer og den stemningsfulle musikken skaper
en nærmest søvnig atmosfære. Utallige ganger så jeg på klokken i håp om en kommende slutt og utallige ganger kjempet jeg med den overveldende trangen til å duppe av. Ingen av disse momentene setter denne filmen i et godt lys, men det fortjener den heller ikke. Det eneste som må nevnes er skuespiller prestasjoner, som er virkelig imponerende. Uma Thurman overrasker i en rolle hvor hennes fysiske atributter ikke overskygger hennes skuespill. Men dessverre er hun en grå skygge i forhold til Nick Nolte som kan få en hvilken som helst rolle til å skinne og en solid Jeremy Northam skuffer heller ikke. Det største problemet er at filmen er altfor lang til sin enkle og primitive historie. Regissøren James Ivory (Howard¿s End) er fullstendig overbevist over at han presenterer en overraskende historie, når han i virkeligheten torturer sitt publikum ved å la oss vente over to timer på en katarsis som er åpenbar fra første sekund. Tro meg når jeg sier at du har garantert sett både historier om et brukket liv og tapt kjærlighet som var mer inspirerende enn denne. Men hvis du absolutt må se én til, vent til denne kommer på video.

5/10Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish