Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
FINDING FORRESTER
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Regi: Gus Van Sant


Skuespillere: Sean Connery, F. Murray Abraham, Anna Paquin, Rob Brown, Busta Rhymes


Det ville ikke være overdrivende å si at Gus Van Sant har skapt en varm, menneskelig og imponerende illustrert historie om umulig vennskap og genienes virkelige kvaler.
Filmer om forfattere og geniale lyrikere er noe av det mest krevende å skape, simpelthen fordi deres oftest mest interessante aspektet av deres liv - skrivingen er bortimot umulig å adoptere til lerretet. "Finding Forrester" har forbigått dette problemet, ved å konsentrere seg om en genial forfatter som har sluttet å skrive.
Mange har drømt om å skrive "den store amerikanske romanen", og William Forrester gjorde det på første forsøk. Deretter forsvant han fra offentligheten, tilsynelatende for alltid...inntil Jamal Wallace, en modig og bevisst 16-åring med en forfatterspire i magen, brekker isen som omgir Forresters isolerte eksistens og på nytt tenner gnisten og drømmene hos den litterære legenden i hans livs vinter. Et lærer-elev forhold starter som senere utvikles til et slags merkelig far-sønn-liknende vennskap, som vil berike og forandre dem begge for alltid..

Det velskrevne manuskriptet er ikke spesielt originalt, men det har en sjel, og det er kanskje det som kjennetegner dens skaper. Gus van Sant (mest kjent for "Good Will Hunting") er en seriøs regissør som ikke prøver å forbløffe oss med spesial effekter, i stedet skaper han historier som har røtter i den virkelige verden og viser ekte menneskelige relasjoner og følelser som sakte brettes ut. Og denne filmen er absolutt en Van Sant-film på alle måter. Kjemien mellom skuespillerne er et annet kjennetegn.
De to hovedrolleinnehaverne er spektakulære til den grad at man ikke kan se bort fra skjermen. Sean Connery har den rette aura av lekende genialitet og nykommeren Rob Browns utrolige modenhet, undergravd myndighet og stille anstendighet tiltrekker oppmerksomheten som en magnet. Å simpelthen oppleve de mange parallellene og den uvanlige dynamikken mellom dem, å føle den stille energi som eksisterer mellom dem er allerede grunn nok til å se denne filmen. I det hele tatt er det er veldig lite negativt som man kan si om denne filmen. Den er elegant, nærmest polert i oppbygning, med stilfull scenografi og stemningsfull musikk. Det eneste problemet er at den er bortimot gjennomsiktig i sin historie, som gjør den lite overraskende, men som absolutt ikke ødelegger den følelsesmessige opplevelsen. Det ville ikke være overdrivende å si at Gus Van Sant har skapt en varm, menneskelig og imponerende illustrert historie om umulig vennskap og genienes virkelige kvaler.
9/10 Alexander IoshpeKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish