Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
FIENDE VED PORTEN
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
1942. Stalingrad. Midt i krigens drepende meningsløshet viser en ung russisk skarpskytter, Vassili (Jude Law) mot og styrke. Den unge og idealistiske politiske kommisæren Danilov (Joseph Fiennes) gjør ham til helten for sin propagandakampanje. Deres vennskap blir truet da de begge faller for den vakre soldaten Tania (Rachel Weisz).



Kampen om byen fortsetter og Vassili møter sin største utfordring når nazistene sender sin beste skytter for å likvidere mannen som er blitt Russlands største håp. Deres aggressive og overraskende kamp mot hverandre vil forme historiens kurs..
Filmen omhandler to sider, to ideologier og to samfunn som står mot hverandre. Den tyske siden er elegant og naturlig illustrert, men den mer interessante (og også mer kompliserte) russiske siden er mildt sagt mangelfull. Problemet ligger i at regissøren ikke greier å helt forstå den russiske mentaliteten og den horrible logikken i det sovjetiske systemet. Det er alt for mange urealistiske elementer i historien til at jeg kan akseptere den som en potensiell sannhet. Det skal til en russisk regissør som ikke bare har lest seg til informasjonen, men som faktisk har levd under sovjetisk regime og som dermed greier å gjengi hele spekteret av verdenen bak jernteppet.

Selv om Annaud følger i Spielbergs fotspor, og begynner med en imponerende innledning, med fly, bomber, frykt og død, er likevel hans nye film en grå skygge i forhold til kompleksiteten av "Saving Private Ryan". Grunnen til det er mangel på det menneskelige elementet. Alle personene i "Fiende..", inkludert Vassili, er dårlig introdusert og dårlig utviklet. Vi greier ikke å komme inn på noen av dem; dermed er vi ikke i stand til å bry oss om dem. For oss er de ikke mennesker - de er ikke mer enn kartongfigurer, symboler og virkemidler. "Saving..." viste ordinære menn i ekstraordinære situasjoner og som oppførte seg på en ekstraordinær måte, uten å miste sin menneskelighet. "Fiende.." prøver å vise alt for mye og ender opp med å vise ingen ting. Kjærlighetshistorien mellom Vassili og Tania er klossete og unødvendig, logikken svikter og bare skuespillet gjenstår som en konstant positiv faktor. Jude Law takler de primitive dialogene og klarer til tider å brilliere med sin myndighet og styrke. Finnes og Weiz er mindre imponerende, og Hoskins prøver alt han kan i å bringe litt liv i en figur som skal bli Sovjetunionens fremtidige leder. Uansett hvordan jeg prøver å vri på det, forblir denne filmen en enorm skuffelse og en mistet mulighet til å gjøre noe stort og mektig av en glemt og uhyre viktig side av 2. verdenskrig. "Fiende.." er vakker og storslått, men når alt kommer til alt, er den sin egen fiende.

4/10

For de nysgjerrige - se hva som kan gi samme film 9/10



Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish