Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Remember the Titans
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Regi: Boaz Yakin
Skuespillere: Denzel Washington, Will Patton, Wood Harris, Kip Pardue

"Gone in Sixty Seconds" og "Coyote Ugly" heter to av mainstream-filmene Jerry Bruckheimer har produsert det siste året. "Remember the Titans" heter den siste, og er ikke så veldig mye bedre.
I likhet med de fleste andre Bruckheimer-filmer ("Top Gun", "Bad Boys", "Armageddon", osv.) er det også her snakk om lett og forutsigbar popcorn-underholdning. Men det er i hvert fall en ganske interessant historie bak "Remember the Titans".

Den sanne historien filmen er basert på, tar utgangspunkt i integreringen av svarte i de tidligere så blenda-hvite amerikanske skolene tidlig på 70-tallet. På T.C. Williams High School i Virginia fører det til at den hvite suksesstreneren for skolens amerikanske fotballag blir erstattet med en mørkhudet sådan, samtidig som de svarte gutta gjør sitt inntog på laget. Den hvite treneren (Will Patton) blir degradert til assistent, mens den svarte treneren (Denzel Washington) skal forsøke å få de to gjengene til å jobbe sammen.


Selvfølgelig byr det på masse konflikter og intriger. Selvfølgelig vinner likevel laget kamp etter kamp. Og like selvfølgelig viser det seg etter hvert at skolens styre har en råtten deal om at Denzel får fyken hvis laget ryker på ett eneste eneste tap i løpet av sesongen.

Oppskrytte Washington er forsåvidt helt OK som den svarte treneren. Det samme er overraskende nok Patton som den forholdsvis sympatiske hvite assistenten. Den som gjør mest ut av seg blant kjekkasene på skolelaget er Kip Pardue, som faktisk selv har vært college-stjerne i amerikansk fotball.

Solid håndverk, noen morsomheter, et par koselige scener og en ørliten klype dramatikk gjør "Remember the Titans" til grei og "snill" underholdning. Men ikke stort mer. For omtrent alle klisjéene du noensinne har sett i Hollywood-filmer om lagidrett eller rasemotsetninger er der: Konfliktene i laget, trussel-mursteinen gjennom ruta, de rasistiske fordommene, svart/hvit-rivalene som blir venner, de usympatiske lederne, og (ikke minst) avgjørelsen som ikke faller før siste minutt i den avgjørende kampen. Og enden... Ja, den skal jeg selvfølgelig ikke røpe. Men du kan jo kanskje gjette hvordan det går?

5/10


Les også
- Training Day


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish