Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
The Gift
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det at publikum elsker å betale for å skremmes er en velkjent sak, og det er like kjent at personer med synske talenter har skremt vannet av kinogjengere før. Det har ikke stoppet Sam Raimi fra å gjøre det igjen.

6/10
Regi: Sam Raimi

Med: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi, Keanu Reeves, Katie Holmes, Hilary Swank, Greg Kinnear.

Annie (Cate Blanchett) er en sannsigerske/spåkone/kortleser i en liten amerikansk sørstatsby. Hun har sitt faste klientell som oppsøker henne som andre oppsøker psykolog, noe som selvfølgelig gjør henne til en slags sjelevenn for mange av dem, og til et hatobjekt for andre som ser på henne som en kvakksalver som ødelegger ekteskapet deres.


Når en dag en ung kvinne forsvinner og etterforskningen til slutt blir avhengig av hjelp fra Annie er det duket for diverse ubehagelige opplevelser - både for den stakkars synske kvinnen og for de i salen med dårlige nerver.

Det å "se" ting de mest uønskede situasjoner i de mest uventede øyeblikk er kanskje ikke en gave, men det åpner for enorme muligheter innen grøssesjangeren.

Det psykologiske har alltid hatt en større effekt enn det fysiske når det gjelder å bli skummelt, og i så måte er det ingenting i veien med regissør Raimi's innsats (de av oss som tilbragte tenårene med Evil Dead-filmene på video vet at mannen har skremt folk før). Visjonene og drømmene dukker opp når hun og vi minst venter det, og du er garantert noen opplevelser som minner deg om at gåsehuden eksisterer i beste velgående.

Dessverre dukker drømmene og visjonene opp også når vi venter det, og det er vel her filmens svakheter ligger, selv om disse forventningene er en del av sjangeren de også. Og det ER et godt tegn at Raimi ikke har hatt behov for å la en katt hoppe ut av et skap en eneste gang.

Historien er ikke så veldig original, karakterene er noe svarthvitt, og den lille rettssaken midtveis i filmen er kun for et provokasjonsmoment å regne. Og sørstatene er selvfølgelig sørstatene.

Likevel er det en velfortalt historie med gode skuespillere, og The Gift er en effektiv liten grøsser som vil skremme mange inn i hverandres respektive armkroker og dermed være en velegnet film for en morsom kveld med noen du har lyst til å bli redd med.Les også
- Don’t Say a Word


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish