Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Brød og Roser
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Regi: Ken Loach


Skuespillere: Pilar Padilla, Adrien Brody, Elpidia Carrillo


Englands mest markante regissør innen britisk sosialrealisme har forflyttet seg til USA...og klarer å få sosialrealisme ut av det også!
Maya er en ung meksikansk kvinne som forfølger drømmen om et bedre liv via over grensen til USA, der hun etter kort tid er en dråpe i et hav av underbetalt arbeidskraft som i redsel for å miste det lille økonomiske fundementet de har lar seg utnytte på det groveste.
Når fagforeningsaktivisten Sam dukker opp i rengjøreingsarbeidernes liv starter noe som ikke ofte blir omtalt i skildringer fra LA: Klassekamp! Joda, du leste riktig, og dersom du tror dette er noe som er en utdatert illusjon kan denne filmen være en liten tankevekker.


I motsetning til mange europeiske regissører som slutter å lage interessante filmer i det øyeblikket Hollywood vifter med sjekkheftet har ikke Loach (Riff Raff, Raining Stones, Ladybird Ladybird)laget noen blankpolert Hollywoodfilm, og dette er heller ingen Hollywoodproduksjon, men en historie om den skruppelløse utnyttelsen av ufaglærte og ulovlige innvandrere som "uoppdaget" forgår i glittebyens skyskrapere.
Og på vanlig Loach-vis blir vi presentert for vanlige mennesker som ikke bruker tilværelsen til annet enn å forsøke å sørge for at de er i live, dersom de da klarer å beholde jobben med å vaske for de mer priviligerte.

Som i Loach's tidligere filmer blir du provosert, irritert, deprimert og oppgitt...naturlige reaksjoner etter å bli minnet på hvilken verden vi faktisk er en del av. Selvfølgelig er det humor og ting og glede seg over også, men filmen er et sosialrealistisk drama, med alt det dette innebærer.
Filmen er godt fortalt med god innstas både foran og bak kameraet - et minus er at det kanskje ikke er så sjokkerende som det burde ha vært, jeg tror vel alle er klar over at dette skjer, men er fornøyd med å bruke skylapper...i tillegg er vel alle klar over at det er tøft å være fattig immigrant (og generelt fattig)i USA, selv om det er sjelden vi blir kjent med hvardagen deres som her.

De av dere som tror at enhver er sin egen lykkes smed med de samme muligheter vil kanskje påstå at dette er ren sosialistisk propaganda, men det understreker i grunnen hele poenget med filmen...innimellom er det fortsatt nødvendig, og innimellom er det også mulig å skape forandringer.
Det som er trist er at det skal være nødvendig...

7/10Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish